Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Felgi 16" -> 18"

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam Cromę II '07 na kołach o rozmiarze 215/55/R16, planuję zamontować do niej koła 225/45/R18.

Chciałbym się dowiedzieć czy licznik nie będzie oszukiwał ?

Napisano

> Witam

> Mam Cromę II '07 na kołach o rozmiarze 215/55/R16, planuję zamontować do niej koła 225/45/R18.

> Chciałbym się dowiedzieć czy licznik nie będzie oszukiwał ?

Oj nie radzę koledze ,bardzo zły wybór.Posiadam takie koła i właśnie przechodzę na 16". 18" na niskim profilu nie nadają się na nasze drogi.

Napisano

> Oj nie radzę koledze ,bardzo zły wybór.Posiadam takie koła i właśnie przechodzę na 16". 18" na

> niskim profilu nie nadają się na nasze drogi.

Jeżdżę na takich 18 - i nie stwierdzam jakichkolwiek niedogodności.

A przekłamania licznika sa w każdym aucie - w tym przypadku nie odbiega pomiar do norm.

Napisano

> To przechodź i nie pisz głupot innym

18" wygladają piknie.... balon 225 lub 245 wink.gif ale sam bym tego nie założył... oj co jakiś czas trzeba na krawężnik wjechać lub w jkąś dziurę się władować a tu sick.gif Auto ma być praktyczne ok.gif to moja dewiza

Napisano

nie piszę głupot....tylko dzielę się moimi obserwacjami jak się auto zachowuje na drodze na takich oponach a w szczególności na koleinach dziurach i innych takich co występują na naszych drogach. Takie fele i opony dobre na autostrady ,auto wtedy "klei się do drogi" Fakt że 18"z niskim profilem opony ładnie się prezentuje....ale....to tylko moje zdanie.

Napisano

Dorzucę swoje 3 gorsze do dyskusji. Mam w Stilo 17-ki jak na fotce obok. I potwierdzam, że jazda na takich kołach w PL to nieporozumienie. Żona długo rzucała małą wiązkę na temat prowadzenia się mojego auta ( po naszych drogach ) jak musiała pozyczyć ode mnie Stilona, a i ja nie przepadam za jazdą po drogach wybudowanych wcześniej niż 5 lat temu. Dodatkowo ze względu na konstrukcję ( 3 ramiona, duża część obręczy bez punktu podparcia ) są bardzo delikatne. Przeważnie 2 razy w roku daję do lekkiego prostowania bo na naszych dziurach i torach tramwajowych nie ma możliwości utrzymać "krągłości". gdyby nie to, że bardzo mi się podobają pewnie już bym je zmienił. I gdyby nie to, że na wiosnę będe chciał sprzedać Stilona to napewno bym je teraz zmienił. Momentów, kiedy nie czuję wibracji nadwozia jest tak mało,.. a są to tak przyjemne momenty, że już mam dość...

Napisano

Skoro już tak ostro zareagowałeś to może chociaż uzasadnij dlaczego tą wypowiedź kolegi uważasz za "głupią " old.gif

Napisano

> "głupią "

Quote:

Oj nie radzę koledze ,bardzo zły wybór

to uważam za głupią wypowiedź ok.gif

A odczucia to każdy ma inne ok.gif

Mi bardzo doskonale jeździ się na 18" ok.gif

Napisano

> Mi bardzo doskonale jeździ się na 18"

W W211 tak może być , przynajmniej na dziurach i nierównościach ze względu na bardziej komfortowe zawieszenie , ale nie przekonasz mnie że ściąganie na koleinach przy typowych szerokościach opony 18" rzędu 235,245,255 jest mniej odczuwalne niż przy węższych 16" 205 lub 215 dedykowanych dla Cromy wink.gif

Napisano

ale dlaczego mam przekonywać, przecież to oczywista oczywistość że ściąga, co nie zmienia faktu że wole czuć co ma pod oponą ok.gif

W Stilo też miałem 18" ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.