Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pozdrowienia z Belgii

Featured Replies

Napisano

dla wszystkich uzytkownikow naszego kacika. Croma bez zadnego problemu dojechala do Belgii, na odcinku 1400km spalila 5,4l/100km, przejechalem cale Niemcy i wcale nie maja az tak cudownych autostrad, tez co jakis czas remont, najlepsza autostrada to w Holandii byla.Duzo skrzyneczke i kamer jest w Belgii w szczegolnosci tam gdzie w tej chwili mieszkam.Ludzie bardzo mili pomocni, na drodze chamstwa poki co nie spotkalem. To bylo by poki co narazie tyle.

Pozdrawiam Marcin

Napisano

> spalila 5,4l/100km,

Ludzie jak wy to robicie?

Przecież, żeby mieć takie spalanie to chyba musiałbym jechać 80-100km/h.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Predkosc miedzy 120km/h w porywach 150km/h , ale tempomat mialem ustawiony na 130km/h.

Napisano

> Ludzie jak wy to robicie?

> Przecież, żeby mieć takie spalanie to chyba musiałbym jechać 80-100km/h.

> Pozdrawiam BAS

110-130 na pusto tyle pali.

Napisano
  • Autor

Dokladnie, ja sam bylem w samochodzie i 2 torby podrozne.

Napisano

> Croma bez zadnego problemu dojechala do Belgii, na

> odcinku 1400km spalila 5,4l/100km

To faktycznie niewiele ok.gif

To są dane z kompa czy rzeczywiste po tankowaniu i obliczeniach ?

Napisano
  • Autor

Faktyczne i pokryly sie z komputerem.

Napisano

> Ludzie jak wy to robicie?

> Przecież, żeby mieć takie spalanie to chyba musiałbym jechać 80-100km/h.

> Pozdrawiam BAS

To normalne spalanie w trasie bez trybu Eco... wink.gif mi ostatnio tak wyskoczyło na trasie 300 km z średnią z kompa 78 km/h....

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Panie juz prawie po miesiacu,Nie narzekam, jest calkiem ok,praca tez mi odpowiada tylko ze na maszynach jest Jezyk niderlandzki takze trzeba intuicyjnie obslugiwac maszyny.Na drodze jest kultura, nie ma przepychanki, czy zajedzania drogi.

Napisano
  • Autor

> Uważaj na palce swoje, jak i innych .

Spoko zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Miesiac juz minal, i Croma za cholere nie chce spalic wiecej jak 5,9l/100km.Moze z tego wzgledu ze caly czas przepisowo bo za duzo kamer i fotopstrykow jest w Belgii.

Napisano

> Miesiac juz minal, i Croma za cholere nie chce spalic wiecej jak 5,9l/100km.Moze z tego wzgledu ze

> caly czas przepisowo bo za duzo kamer i fotopstrykow jest w Belgii.

A może dlatego, że więcej ON w ON jest zlosnik.gif

Napisano

> Miesiac juz minal, i Croma za cholere nie chce spalic wiecej jak 5,9l/100km.Moze z tego wzgledu ze

Jak się będziesz wybierał do nas w odwiedziny to zatankuj pod korek ichniejszy ON i porównaj spalanie z drogą w przeciwnym kierunku. Trzy lata temu jak byłem na Ukrainie, to też zauważyłem trochę mniejsze spalanie w Stilo, jak dodamy do tego cenę paliwa to się człowiek robi angryfire.gif. Żyjemy na zielonej wyspie, która najwyraźniej rządzi się własnymi prawami.

Napisano
  • Autor

Bede jechal 28 pazdziernika do Polski to tak bedzie,Fakt ze jadac do Belgii tankowalem w Polsce na Shellu i w pozniej w Niemczech na Shellu.I spalanie na trasie takie samo bylo, ale powiem szczerze w Polsce przy tej samej dlugosci trasy do pracy czyli 12-15km palila mi w PL 7,5l, a tutaj pali 5,9l.

Napisano

A widzisz, ja postanowiłem że spale jeden bak jeżdżąc w sposób ekonomiczny - zmiana biegów przy 2k obrotów i zgodnie z przepisami.

Oszczędność w okolicach 0,5-0,7l/100km (wychodzi obecnie jakieś 8l/100km) szału nie robi, a ile się muszę hamować przed normalnym naciskaniem pedału gazu zlosnik.gif.

Od następnego baku wracamy do normy wink.gif.

Napisano
  • Autor

Powiem Ci ze tu gdzie mieszkam nie mam nawet mozliwosci nie ekonomicznie jechac, gora do 90 mozna sie rozpedzic taki odcinek ma 3km, a potem miasto i 50km/h, ogolnie na spalanie w Cromie ma to wplyw, w polsce 2l wiecej spala, a to juz jednak roznica jest wink.gif

Napisano

> Panie juz prawie po miesiacu,

kurcze, wyemigrowałeś? icon_eek.gif a ja się zastanawiałem, czemu tak mało propozycji spota na ssp jest grinser006.gif

no i żonę zostawiłeś samą w PL? hmm.gifgrinser006.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

Tak wyemigrowalem, mialem juz dosc polskich zarobkow, i obiecywania ze dostane podwyzke, a mialem okazje wyjechac to wyjechalem, tym bardziej ze pracuje w swoim zawodzie wink.gif

Napisano

> Tak wyemigrowalem, mialem juz dosc polskich zarobkow, i obiecywania ze dostane podwyzke, a mialem

> okazje wyjechac to wyjechalem, tym bardziej ze pracuje w swoim zawodzie

Może potrzebujecie dobrego administratora Unix'ów(np. Linux) jeżdżącego Cromą po FL?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Może potrzebujecie dobrego administratora Unix'ów(np. Linux) jeżdżącego Cromą po FL?

> Pozdrawiam BAS

Moge zapytac, tylko ze ja jako ustawiacz maszyn CNC pracuje, a tez masz dosc Polskich realiow?

Napisano

> Moge zapytac, tylko ze ja jako ustawiacz maszyn CNC pracuje, a tez masz dosc Polskich realiow?

A fuchy na CNC też robisz ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Priv, jak cos zlosnik.gif

Napisano

> Moge zapytac, tylko ze ja jako ustawiacz maszyn CNC pracuje, a tez masz dosc Polskich realiow?

Chyba zaczynam mieć dość.

Jak u Ciebie wygląda sprawa bywania w domu w PL?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Chyba zaczynam mieć dość.

> Jak u Ciebie wygląda sprawa bywania w domu w PL?

> Pozdrawiam BAS

Narazie jeszcze nie bylem w domu, bede dopiero jechal 28 pazdziernika , ale żona juz tutaj byla na 4 dni, przyleciala samolotem.

Napisano

> przyleciala samolotem.

Jakie koszty, jakie połączenie?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Zona placila teraz 200zl za bilet 2 obie strony.Polaczenie bylo z Krakowa-Balic do Charleoi w Belgii.Od miejsca zamieszkania mam 160km do lotniska,ale caly czas autostrada takze bardzo fajnie sie jedzie.

Napisano

Ja sie ciagle zastanawiam jak ty robisz w Cromie spalanie 5.9 smile.gif ja w puncie mam srednio 6.2

Napisano
  • Autor

> Ja sie ciagle zastanawiam jak ty robisz w Cromie spalanie 5.9 ja w puncie mam srednio 6.2

Naprawde Michal zaraz zrobie foto i wstawie na kacik, sam jestem zdziwiony i to mocno, bo w PL wziela 7,5l jak nic.

Edyta z fotkami, skoczylo dzis do 6,0l spalanie

pict0050p.jpg

pict0051m.jpg

Data w aparacie jest nie ustawiona wink.gif

Napisano

> Tak wyemigrowalem, mialem juz dosc polskich zarobkow, i obiecywania ze dostane podwyzke, a mialem

> okazje wyjechac to wyjechalem, tym bardziej ze pracuje w swoim zawodzie

wierze Ci, ale mnie zaskoczyłeś. Szacun, że się zdecydowałeś. Ja pół życia spędziłem w Reichu i powiem Ci, że jeśli chodzi o mnie, to nigdzie się z tąd nie ruszam, jednak cholera, tęski sie za tym powalonym krajem i ludźmi icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> wierze Ci, ale mnie zaskoczyłeś. Szacun, że się zdecydowałeś. Ja pół życia spędziłem w Reichu i

> powiem Ci, że jeśli chodzi o mnie, to nigdzie się z tąd nie ruszam, jednak cholera, tęski sie

> za tym powalonym krajem i ludźmi

Zgodze sie teskni sie za tym durnym krajem, ale jesli nie ma zadnej perpsepktywy przyszlosci lepszej w Polsce to nie ma co siedziec i sie prosic o kase bo tak jej nie dostaniesz, ja chodzilem 3 miesiace o podwyzke i nie dostalem,kolega z tej samej zmiany na tych samych maszynach pracowalismy poszedl po podwyzke w czwartek w piatek ja mial.Sam szef firmy gadal, ale mu powiedzialem ze za granice jade, to tylko podpisal wypowiedzenie.A moje zwolnienie okazalo sie wierzcholkiem gory lodowej, od tego czasu juz 15 osob sie zwolnilo.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Teraz wiem skad do Polski przyszedl Wieś Tuning, tutaj pelno takich rodzynkow jak i w Francji

zdjcie0159.jpg

zdjcie0161wr.jpg

Napisano

> Ja sie ciagle zastanawiam jak ty robisz w Cromie spalanie 5.9 ja w puncie mam srednio 6.2

Zaczął ograniczeń przestrzegać zlosnik.gif

Napisano

Ty mi majster powiedz, jak ty tam mućke myjesz? Przecież jak Cie znam to ona brudna być nie może zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No wlasnie brudna, teraz nie mam gabki to na dotyku mylem i dalej brudna sick.gif

Napisano
  • Autor

> Zaczął ograniczeń przestrzegać

Odpowiem tylko tak zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> No wlasnie brudna, teraz nie mam gabki to na dotyku mylem i dalej brudna

Skąpiradło - odżałuj na tą gąbkę zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.