Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odgłosy ocierania przy kole z przodu

Featured Replies

Napisano

Witam.

Proszę o doradzenie w kwestii dziwnych odgłosów w okolicy przedniego lewego koła. A mianowicie gdy ruszam jest słyszalny odgłos jakby coś się o coś ocierało, przy zwiększaniu prędkości odgłos też przyspiesza. Byłem na stacji diagnostycznej lecz diagnosta nie znalazł przyczyny. Stwierdził tylko że mam do wymiany wahacze bo są luzy i tarcze hamulcowe bo są już za cienkie. Ale stwierdził że te odgłosy nie są od tego. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Napisano

Sprawdź ten drut (sprężyna) na zacisku ,może obcierać o felgę i stad dźwięk waytogo.gif

Miałem tak u siebie

Napisano

Sprawdź jeszcze, czy drążek stabilizatora nie przesunął Ci się w wewnętrznych obejmach na którąś stronę. U mnie dało to efekt, który opisujesz - dziwnych szurań i pisków przy zjeżdżaniu z krawężnika.

Napisano
  • Autor

Ale u mnie te odgłosy są słyszalne gdy jade prosto i gdy skręcam

Napisano

> Ale u mnie te odgłosy są słyszalne gdy jade prosto i gdy skręcam

A może metalowa osłona tarczy gdzieś obciera . Najlepiej podnieś samochód obracaj kołem patrz i słuchaj gdzie obciera

Napisano

> Witam.

> Proszę o doradzenie w kwestii dziwnych odgłosów w okolicy przedniego lewego koła. A mianowicie gdy

> ruszam jest słyszalny odgłos jakby coś się o coś ocierało, przy zwiększaniu prędkości odgłos

> też przyspiesza. Byłem na stacji diagnostycznej lecz diagnosta nie znalazł przyczyny.

> Stwierdził tylko że mam do wymiany wahacze bo są luzy i tarcze hamulcowe bo są już za cienkie.

> Ale stwierdził że te odgłosy nie są od tego. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

wczoraj z czymś takim walczyłem po wymianie wahaczy... na podnośniku było ok, ale po postawieniu auta na koła szurało... ocierała blacha osłaniająca tarczę hamulcową.

Napisano
  • Autor

dzisiaj podniosłem Marysie i obracając kołem był słyszalny odgłos ocierania, zdjąłem koło i nie zauważyłem nic co mogło by obcierać i nie wiem gdzie szukać przyczyny beksa.gif

Napisano

> dzisiaj podniosłem Marysie i obracając kołem był słyszalny odgłos ocierania, zdjąłem koło i nie

> zauważyłem nic co mogło by obcierać i nie wiem gdzie szukać przyczyny

Bo masz sprawdzić z założonym kołem waytogo.gif spójrz na wewnętrzną stronę felgi (jak zdejmiesz koło) waytogo.gif

sprawdź jeszcze raz ten drut(sprężyna) na zacisku

Napisano

> odgłosy są na założonym i ściągniętym kole

To zmień SKP lub diagnoste zlosnik.gifwaytogo.gif

Napisano

> odgłosy są na założonym i ściągniętym kole

Wyjmij klocki i będziesz wiedział czy to one są powodem. Tarcza hamulcowa ma ostrą krawędź?

Napisano
  • Autor

Tak tarcza ma ostrą krawędz i jest za cienka. Wymiana w przyszłym tygodniu razem z wahaczami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.