Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żaróweczki H4 w Cruzaku

Featured Replies

Napisano

Taki temat. Warto Takie tam założyć na zimę czy dać se spokój iwozić sie na tych żółtkach standardowych hmm.gif

Szczerze mówiąc jak sie z Nubiry przesiadam, gdzie mam zenony 4000K alien.gif to w cruzie facepalm%5B1%5D.gifgrinser006.gif

Napisano

> Taki temat. Warto Takie tam założyć na zimę czy dać se spokój iwozić sie na tych żółtkach

> standardowych

> Szczerze mówiąc jak sie z Nubiry przesiadam, gdzie mam zenony 4000K to w cruzie

Parę lat kupowałem Philipsy a ostatnio spróbowałem Osram i powiem szczerze że świecą tak samo i mniej kosztują.

http://allegro.pl/h4-osram-night-breaker-plus-12v-55w-zarowki-trwale-i1792159434.html

Napisano

> Taki temat. Warto Takie tam założyć na zimę czy dać se spokój iwozić sie na tych żółtkach

> standardowych

> Szczerze mówiąc jak sie z Nubiry przesiadam, gdzie mam zenony 4000K to w cruzie

H4 to jakaś pomyłka we współczesnym aucie.

W Lacetti zwykłe H7 dają radę ok.gif

Napisano
  • Autor

> Parę lat kupowałem Philipsy a ostatnio spróbowałem Osram i powiem szczerze że świecą tak samo i

> mniej kosztują.

> http://allegro.pl/h4-osram-night-breaker-plus-12v-55w-zarowki-trwale-i1792159434.html

Tak, ja obserwowałem te akurat

W tym artykule jest porównanie dużej liczby żarówek i osramy wypadają niby tylko delikatnie słabiej, więc kto wie.

Napisano
  • Autor

> H4 to jakaś pomyłka we współczesnym aucie.

> W Lacetti zwykłe H7 dają radę

Jak w końcu dopadnę lampę soczewkową też będę szpanował ,tak jak w Nubie, gdzie H4 mnie dobiły i lampy sru na soczewkowe i H1 panie rulezzz.

Napisano

W cruze sa H4?

Napisano

Nie zgodzę się z Tobą.

W Yeti mam tą pomyłkę (H4) i świeci zdecydowanie lepiej niż H7 w Ibizie.

Napisano
  • Autor

> W cruze sa H4?

No jest jedna żarówka do mijania i drogowych, to chyba H4 hmm.gif

Napisano

> No jest jedna żarówka do mijania i drogowych, to chyba H4

To kup jakies porzadne ale nei zadne + 20% itp. IMO swiatlo z H4 nie powala. Pozostaja lampy z ebaya.

Napisano

W Lacetti H4 też daje rade. hehe.gif

Napisano

> W Yarisie H4 świecą tragicznie.

Bo Yaris jest tragiczny {patrz podpis} oslabiony.gif

Napisano

Kiedyś był test oświetlenia w AŚ i chyba najlepsze z halogenowych miał Logan H4 grinser006.gif

Napisano

> Bo Yaris jest tragiczny {patrz podpis}

Fatalne plastiki, kiepskie wygłuszenie wnętrza, kiepskie światła, niekomfortowe zawieszenie, kiepska pozycja za kierownicą.

Jedyny plus, to diesel i spalanie rzędu 4,5 litra/100km ok.gif

Napisano

> Fatalne plastiki, kiepskie wygłuszenie wnętrza, kiepskie światła, niekomfortowe zawieszenie,

> kiepska pozycja za kierownicą.

Fotel kierowcy jest chyba najgorszym ze wszystkich mi znanych w samochodach

> Jedyny plus, to diesel i spalanie rzędu 4,5 litra/100km

1.0 noPb - 7 do 8,5/100km w mieście grinser006.gif

Napisano

> 1.0 noPb - 7 do 8,5/100km w mieście

Jazda binarna ? Czy benzynoholik ?

Napisano

> Jazda binarna ?

foch.gif do 3500-4000 obrotów

> Czy benzynoholik ?

Ten silnik ma pewną stałą wartość zapotrzebowania na paliwo grinser006.gif Nieistotne są dla niego warunki jazdy, prawie tyle samo spala i pierdzi strasznie beksa.gif

Napisano

> do 3500-4000 obrotów

A myślałem że 0 - odcinka. hehe.gif

> prawie tyle samo spala i pierdzi strasznie

Bluźnierca. Przecież to Tojota, a tojoty są najlepsiejsze i w ogóle się nie psują. zlosnik.gif

Napisano

> Bluźnierca. Przecież to Tojota, a tojoty są najlepsiejsze i w ogóle się nie psują.

Psuć się nie psuje ok.gif Ma 106kkm i tylko przeglądy robię

Napisano

> standardowych

Heh tyle postów i nikt nie wie jakie dokładnie są żarówki w Cruze facepalm%5B1%5D.gif nieźle hehe.gif

Gdybyś nadal nie wiedział to w Cruzaku masz Biluxy H4, które mają około 3250K,

więc wszystko co tam włożysz powyżej tego i <4500/4750K będzie świeciło lepiej cfaniak.gif

Napisano
  • Autor

> Heh tyle postów i nikt nie wie jakie dokładnie są żarówki w Cruze nieźle

> Gdybyś nadal nie wiedział to w Cruzaku masz Biluxy H4, które mają około 3250K,

> więc wszystko co tam włożysz powyżej tego i

Wiem od początku, że są tam H4, mniejsza o firmę. Pytałem tylko czy warto zapodać markowe Phipils/Osram. ZTCW warto, ale kosztem pewnie mniejszej trwałości ( mowa o tych +100, +90), no ale..... grinser006.gif

Napisano

> Wiem od początku, że są tam H4, mniejsza o firmę.

Firma jest ważna i nie tylko firma ale dokładny model o tyle, że wszystkie eksportowe koreańskie Cruzaki, czyli te w Polsce mają te same żarówki fabryczne,

więc jeśli komuś się przepali jedna żarówka, a nie chce wymieniać od razu obu i to nie wiadomo na jakie, to niech sobie kupi bez sprawdzania H4 Osram Bilux bo takie ma zamontowane.

> Pytałem tylko czy warto zapodać markowe

> Phipils/Osram. ZTCW warto, ale kosztem pewnie mniejszej trwałości ( mowa o tych +100, +90), no

> ale.....

Już napisałem, że jeśli mają one więcej niż 3250K to będą świeciły lepiej, wiec logiczne że będziesz zadowolony. Na jaką wartość w wydanej kasie oceniasz swoje zadowolenie i czy jest to warte tych pieniędzy to nikt Tobie nie odpowie bo nie jest Tobą grinser006.gif Ja mam MTEC Super White i jest rewelacja. Więcej na ten temat jest tutaj

http://www.chevroletcruzeforum.com/index.php?/topic/47-cruze-with-new-bulb/

W nubirze też je mam i sorry ale same soczewki z H1 (nie wiem jak jest po przeróbce na ksenony) przy świetle tych żarówek na odległość i np. brak nagłego urwania strumienia światła zwyczajnie wymiękają. To samo tyczy się Cruzaków, zresztą ci co kupili lampy via ebay z też nie twierdza że te światła świeca lepiej niż standardowe z dobrymi żarówkami. Wręcz odwrotnie, świeca słabo.

Co do trwałości to coś za coś, nie ma nic za darmo ale i tak się ciesz bo H4 w stosunku do innych żarówek pada relatywnie rzadko.

Napisano
  • Autor

> Firma jest ważna i nie tylko firma ale dokładny model o tyle, że wszystkie eksportowe koreańskie

> Cruzaki, czyli te w Polsce mają te same żarówki fabryczne,

> więc jeśli komuś się przepali jedna żarówka, a nie chce wymieniać od razu obu i to nie wiadomo na

> jakie, to niech sobie kupi bez sprawdzania H4 Osram Bilux bo takie ma zamontowane.

> Już napisałem, że jeśli mają one więcej niż 3250K to będą świeciły lepiej, wiec logiczne że

> będziesz zadowolony. Na jaką wartość w wydanej kasie oceniasz swoje zadowolenie i czy jest to

> warte tych pieniędzy to nikt Tobie nie odpowie bo nie jest Tobą Ja mam MTEC Super White i

> jest rewelacja. Więcej na ten temat jest tutaj

> http://www.chevroletcruzeforum.com/index.php?/topic/47-cruze-with-new-bulb/

> W nubirze też je mam i sorry ale same soczewki z H1 (nie wiem jak jest po przeróbce na ksenony)

> przy świetle tych żarówek na odległość i np. brak nagłego urwania strumienia światła

> zwyczajnie wymiękają. To samo tyczy się Cruzaków, zresztą ci co kupili lampy via ebay z też

> nie twierdza że te światła świeca lepiej niż standardowe z dobrymi żarówkami. Wręcz odwrotnie,

> świeca słabo.

> Co do trwałości to coś za coś, nie ma nic za darmo ale i tak się ciesz bo H4 w stosunku do innych

> żarówek pada relatywnie rzadko.

Dobra, a gdzie te MTEki dorwać?

Napisano

Panowie, trochę zdrowego rozsądku. Żarówka z niebieską bańką (super hiper xenon bullshit white) ZAWSZE będzie świeciła gorzej niż taka sama żarówka w białym szkle (przy zachowaniu tej samej mocy).

Naprawdę lepiej kupić cokolwiek dobrego producenta typu +50%, +80%... a nie sugerować się tym że auto będzie "ładniejsze".

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Panowie, trochę zdrowego rozsądku. Żarówka z niebieską bańką (super hiper xenon bullshit white)

Też byłem sceptyczny.

Te żarówki przewijają się na forach rozmaitych marek samochodowych nie od dziś i są uznawane dobrą alternatywa dla ksenonów.

Niemniej ja kupiłem swoje w 80% ze względu na widoczność w 20% ze względu na efekt. Dlatego wziąłem Super White, a nie Cosmos Blue.

> ZAWSZE będzie świeciła gorzej niż taka sama żarówka w białym szkle (przy zachowaniu tej samej

> mocy).

Nieprawda to stereotyp. Wystarczy np. zmienić mieszaninę gazów wywnętrz niebieskiej żarówki i ta będzie świeciła lepiej niż biała z żarnikiem w starej osłonie gazowej.

> Naprawdę lepiej kupić cokolwiek dobrego producenta typu +50%, +80%... a nie sugerować się tym że

> auto będzie "ładniejsze".

MTEC to akurat dobra japońska firma, a nie chińszczyzna.

http://www.apex-mtec.com/company%20proflie.html

Jeśli ktoś ma do nich dostęp za rozsądną cenę i się zastanawia czy brać to niech bierze bo są OK.

Napisano

yikes.gif

Żarówki z barwionego szkła dobrą alternatywą dla ksenonów? Żarówki zawsze dają mniej światła od ksenonów.

żarówki z niebieską barwą, to niezależnie czy żarówka jest malowana, czy szkło barwione mają coś co można nazwać filtrem optycznym.

A na każdym filtrze coś się traci, w tym wypadku trochę światła.

Nie porównuj najzwyklejszej żarówki h4 do żarówki "wzmocnionej ale barwionej. Jeśli porównasz barwioną żarówkę wysokiej klasy do białej wysokiej klasy to biała zawsze będzie lepsza.

Potwierdzają to również wszystkie testy w/g polskich gazet i znalezione w necie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Żarówki z barwionego szkła dobrą alternatywą dla ksenonów? Żarówki zawsze dają mniej światła od

> ksenonów.

A czy ja napisałem gdzieś, ze one świeca tak samo? Nie napisałem.

A czy Ty znasz jakąś realną finansową i jakościową alternatywę między ksenonami, a fabrycznymi żarówkami,

i to tym bardziej w momencie w którym fabrycznych instalacji do Cruzaka nie ma? Bo piszesz tak jakbyś znał, a jeśli nie znasz to jaki sens Twej wiadomości?

> Nie porównuj najzwyklejszej żarówki h4 do żarówki "wzmocnionej ale barwionej. Jeśli porównasz

> barwioną żarówkę wysokiej klasy do białej wysokiej klasy to biała zawsze będzie lepsza.

Czy Philips BlueVision Ultra H4 to dla Ciebie jest wysokiej klasy żarówka?? Jeśli tak to porównać mogę obie żarówki bo sam osobiście ich używałem.

Zrobię to krótko, ale obrazowo.

Według mnie Blue Vision Ultra vs Mtec Super White to nawet nie jak świeczka do latarki, ale knot do reflektora na lotnisku.

> Potwierdzają to również wszystkie testy w/g polskich gazet i znalezione w necie.

Heh znasz wszystkie gazetowe testy, a opinii użytkowników nie znasz? Zatem Twoja wiedza w tym temacie jest jedynie teoretyczna i powierzchowna, a właściwie jest to wiara nie wiedza, wręcz ślepa wiara która bazuje na przekonaniu o nieomylności stwierdzeń podawanych przez rozmaite dziennikarzyny jedynie w im wiadomym celu smile.gif najczęściej marketingowym.

Ludzie miejcie trochę dystansu i krytycyzmu wobec tego co serwują wam "niezależne" testy hehe.gif

Dlatego może lepiej zapoznaj się z opiniami na forach w całym necie pisanymi przez ludzi, którzy sami używają tych czy innych żarówek. A najlepiej sam wypróbuj i udzielaj opinii jedynie na bazie własnego doświadczenia, a jeśli go nie masz to nie udzielaj bo wprowadzasz w błąd. Pisz na temat rzeczy, których osobiście używałeś, wówczas będzie to miało jakąkolwiek praktyczną wartość.

Napisano

> A czy ja napisałem gdzieś, ze one świeca tak samo? Nie napisałem.

> A czy Ty znasz jakąś realną finansową i jakościową alternatywę między ksenonami, a fabrycznymi

> żarówkami,

> i to tym bardziej w momencie w którym fabrycznych instalacji do Cruzaka nie ma? Bo piszesz tak

> jakbyś znał, a jeśli nie znasz to jaki sens Twej wiadomości?

> Czy Philips BlueVision Ultra H4 to dla Ciebie jest wysokiej klasy żarówka?? Jeśli tak to porównać

> mogę obie żarówki bo sam osobiście ich używałem.

> Zrobię to krótko, ale obrazowo.

> Według mnie Blue Vision Ultra vs Mtec Super White to nawet nie jak świeczka do latarki, ale knot do

> reflektora na lotnisku.

> Heh znasz wszystkie gazetowe testy, a opinii użytkowników nie znasz? Zatem Twoja wiedza w tym

> temacie jest jedynie teoretyczna i powierzchowna, a właściwie jest to wiara nie wiedza, wręcz

> ślepa wiara która bazuje na przekonaniu o nieomylności stwierdzeń podawanych przez rozmaite

> dziennikarzyny jedynie w im wiadomym celu najczęściej marketingowym.

> Ludzie miejcie trochę dystansu i krytycyzmu wobec tego co serwują wam "niezależne" testy

> Dlatego może lepiej zapoznaj się z opiniami na forach w całym necie pisanymi przez ludzi, którzy

> sami używają tych czy innych żarówek. A najlepiej sam wypróbuj i udzielaj opinii jedynie na

> bazie własnego doświadczenia, a jeśli go nie masz to nie udzielaj bo wprowadzasz w błąd. Pisz

> na temat rzeczy, których osobiście używałeś, wówczas będzie to miało jakąkolwiek praktyczną

> wartość.

Nie chce mi się odpisywać, długim tekstem frown.gif Jak zawsze wiesz wszystko najlepiej....

Mam porównywać nie testy, tylko opinie z forów, takie jak Twoje? To ja dziękuję wolę żyć w nieświadomości.

Przejrzyj jeszcze raz co napisałeś poprzednio i dopiero krytykuj.

Napisano

> Dlatego może lepiej zapoznaj się z opiniami na forach w całym necie pisanymi przez ludzi, którzy

> sami używają tych czy innych żarówek.

To są 100% obiektywne opinie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.