Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rover 600

Featured Replies

Napisano

http://otomoto.pl/rover-600-C20760316.html

Jest sobie taka oto aukcja, teraz kilka pytan bo trochę sie tym autem zainteresowałem, jutro jadę je obejrzec, na co zwrócic uwagę? czy te auta są jakos specjalnie na coś narażone?? ich główne bolączki, plusy, minusy? Acha czy czasem Rover nie był robiony na niektórych podzespował Hondy? czy poprostu mi sie to przyśniło mlot.gif

Napisano

Pytanie czemu chcesz auto, którego fabryka nie istnieje, a rynek części zamiennych

zapewne się kurczy?

Napisano
  • Autor

> Pytanie czemu chcesz auto, którego fabryka nie istnieje, a rynek części zamiennych

> zapewne się kurczy?

bo mi sie spodobał ten samochód zlosnik.gif

Napisano

> bo mi sie spodobał ten samochód

Ok, będziesz miał samochód Tata grinser006.gifgrinser006.gif

A co za tym idzie, bolączka: nie kupuje się auta, którego producent nie istnieje.

Napisano

> Pytanie czemu chcesz auto, którego fabryka nie istnieje, a rynek części zamiennych

> zapewne się kurczy?

A nie jest to mechanicznie powiązane z Hanią Accord?

Napisano

> A nie jest to mechanicznie powiązane z Hanią Accord?

Mechanicznie pewnie tak, ale co jak padnie komputer silnika, albo body computer,

albo cokolwiek innego z elektryki? crazy.gifcrazy.gif

Napisano

> Ok, będziesz miał samochód Tata

> A co za tym idzie, bolączka: nie kupuje się auta, którego producent nie istnieje.

boooooooooooo

Napisano

> A nie jest to mechanicznie powiązane z Hanią Accord?

Dokładnie to Honda Accord

Napisano

> boooooooooooo

No z uwagi na dostępność i cenę części, o ile dany model niczego nie przypomina,

tutaj się okazuje że to praktycznie Accord, więc powinno być lepiej. W innym

przypadku nie tykałbym kijem.

Napisano
  • Autor

> Jak kolega chce sie czegos wiecej dowiedziec zapraszam TU smile.gif:)

Quote:

Nie odnaleziono serwera

Firefox nie może odnaleźć serwera forum.roverki.eu.

frown.gif

Napisano

> No z uwagi na dostępność i cenę części, o ile dany model niczego nie przypomina,

> tutaj się okazuje że to praktycznie Accord, więc powinno być lepiej. W innym

> przypadku nie tykałbym kijem.

czyli jestes teoretyk tylko a ja praktyk i powiem ci ze nie mam problemu smile.gif

Napisano

> czyli jestes teoretyk tylko a ja praktyk i powiem ci ze nie mam problemu

Teoretyk - ale na logikę to biorę i tak mi wyszło. Jeśli jest inaczej, to OK.

Napisano

> Quote:

> Nie odnaleziono serwera

> Firefox nie może odnaleźć serwera forum.roverki.eu.

bo cos forum sie wykrzaczylo frown.gif:(

normalnie to dziala ale dzisiaj cos nie bardzo frown.gif

Napisano

> Mechanicznie pewnie tak, ale co jak padnie komputer silnika, albo body computer,

> albo cokolwiek innego z elektryki?

To sobie kupi na Allegro albo innym szrocie sprawny za 250 złotych. Może ktoś naprawi za 150. Tarcze, klocki, dociski i inne duperele leżą w byle sklepie moto albo są do sprowadzenia "na jutro". Po co komu istniejący producent, skoro jego rola i tak kończy się na wyprodukowaniu samochodu? "Serwisowanie" tego Rovera nie będzie odbiegało od serwisowania Pandy. Może z tą różnicą, że będzie się mniej psuł.

Napisano

> Dokładnie to Honda Accord

V gen. Mnostwo czesci tej hondy jest zamiennikami dla rovera.

Tylko 2.0 diesel jest rovera i chyba lekko slaby wink.gif

Napisano
  • Autor

> V gen. Mnostwo czesci tej hondy jest zamiennikami dla rovera.

> Tylko 2.0 diesel jest rovera i chyba lekko slaby

ja nie potrzebuje rakiety tylko tak zwanego miejskim slangiem "dupowozu"

Napisano

> ja nie potrzebuje rakiety tylko tak zwanego miejskim slangiem "dupowozu"

To bedziesz zadowolony ok.gif

Napisano

> ja nie potrzebuje rakiety tylko tak zwanego miejskim

> slangiem "dupowozu"

To jedź, zobacz i kup sobie to auto. Nawet jak masz w trzy lata zajechać go do zera i zutylizować, to za te pieniądze nie ma się nad czym zastanawiać. Jedno na co zwróć uwagę, oczywiście na ile będzie możliwe do wyczajenia, to czy się w nim nie wyjsrało coś poważnego, co zmusza właściciela do sprzedaży, bo jak pisze coś tam niedawno w nim wymieniał i jeszcze ma zamiar, a takich prezentów nie robi się przyszłemu nabywcy mając zamiar pozbyć się bądź co bądź starego już i taniego samiochodu.

Napisano
  • Autor

> To jedź, zobacz i kup sobie to auto. Nawet jak masz w trzy lata zajechać go do zera i zutylizować,

> to za te pieniądze nie ma się nad czym zastanawiać. Jedno na co zwróć uwagę, oczywiście na ile

> będzie możliwe do wyczajenia, to czy się w nim nie wyjsrało coś poważnego, co zmusza

> właściciela do sprzedaży, bo jak pisze coś tam niedawno w nim wymieniał i jeszcze ma zamiar, a

> takich prezentów nie robi się przyszłemu nabywcy mając zamiar pozbyć się bądź co bądź starego

> już i taniego samiochodu.

mam zamiar tam jutro jechac i go obejrzec, dlatego chcialem sie jeszcze tu co nieco dowiedziec o tym autku ok.gif

Napisano

> mam zamiar tam jutro jechac i go obejrzec, dlatego chcialem sie jeszcze tu co nieco dowiedziec o

> tym autku

Raczej standard, czy podłoga cala, skrzynia chodzi, silnik, zużycie hamulców, no i elektronika (osprzęt, szyby, ABS, klimatyzacja) ble ble ble, jeżeli ma komputer to można podpiąć i błędy odczytać ewentualne.

Tu raczej nie powinno być nic wybitnie odstraszającego, przynajmniej w tej chwili mi nie przychodzi do głowy.

Jedź, kup, porób foty i pochwal się grinser006.gif Ale tak jak mówi kolega bardzo sceptycznie podchodź do tego co mówi sprzedający.

Napisano

> ...chcialem sie jeszcze tu co nieco dowiedziec o tym autku

To wrzuc wsteczny i baaardzo pomalu ruszaj i reka na galce nie powinna dygotac. Inaczej poduszki pod napedem do wymiany.

Drugie to krec kierownica max lewo max prawo na stojacym zapalonym aucie i sluchaj czy wyje pompa. Wyje to raczej out.

Reszta nie do zameczenia.

Takie wspomnienia z mojej starej V gen devil.gif

Napisano
  • Autor

> To wrzuc wsteczny i baaardzo pomalu ruszaj i reka na galce nie powinna dygotac. Inaczej poduszki

> pod napedem do wymiany.

> Drugie to krec kierownica max lewo max prawo na stojacym zapalonym aucie i sluchaj czy wyje pompa.

> Wyje to raczej out.

> Reszta nie do zameczenia.

> Takie wspomnienia z mojej starej V gen

zapamietam wskazówki, dzieki ok.gifok.gif

Napisano

> mam zamiar tam jutro jechac i go obejrzec, dlatego chcialem sie jeszcze tu co nieco dowiedziec o

> tym autku

Czekamy jutro na info jak stan rzeczywisty roverka grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Czekamy jutro na info jak stan rzeczywisty roverka

zobaczymy, chciałbym żeby nie bylo tragedii ok.gif

Napisano
  • Autor

no i lipa auta nie bedzie, przed chwila dostalem maila ze auto sprzedane angryfire.gifsciana.gifangryfire.gifsciana.gif

do widzenia sick.gif

Napisano

> no i lipa auta nie bedzie, przed chwila dostalem maila ze auto sprzedane

> do widzenia

szukaj jak ci zalezy na tym R znajdziesz smile.gif

Napisano
  • Autor

> szukaj jak ci zalezy na tym R znajdziesz

oblecialem wszystkie ogłoszenia na allegro, gratce, autotrader, nie ma zadnego rovera 600 ze śląska sciana.gif

Napisano

> oblecialem wszystkie ogłoszenia na allegro, gratce, autotrader, nie ma zadnego rovera 600 ze śląska

luguj sie na forum ktore ci podalem to tez ludzie sprzedaja smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.