Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia ceed 2008 1.6 crdi czy miała dwumasę?

Featured Replies

Napisano

witajcie

czy kia z tego rocznika miała dwumasę? Czy są jeszcze jakieś zagrożenia ze strony tego auta typu filtr cząstek stałych itp itd?

Napisano

> witajcie

> czy kia z tego rocznika miała dwumasę? Czy są jeszcze jakieś zagrożenia ze strony tego auta typu

> filtr cząstek stałych itp itd?

A mogła nie mieć?

Raczej każdy nowoczesny diesel ją ma, więc nawet nie sprawdzam.

DPF nie miała z tego co pamiętam.

Napisano
  • Autor

> A mogła nie mieć?

nie wiem dlatego pytam smile.gif

> DPF nie miała z tego co pamiętam.

ok dzięki.

Napisano

> witajcie

> czy kia z tego rocznika miała dwumasę? Czy są jeszcze jakieś zagrożenia ze strony tego auta typu

> filtr cząstek stałych itp itd?

Czy wersja 90 czy 115KM?

skrzynia 5b czy 6b?

niektóre miały DPF, inne chyba do końca 2009r nie, przynajmniej jeśli chodzi o i30 waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Czy wersja 90 czy 115KM?

> skrzynia 5b czy 6b?

> niektóre miały DPF, inne chyba do końca 2009r nie, przynajmniej jeśli chodzi o i30

dowiem się, bo w sumie nie wiem jest takie coś za 25tyś i sobie myślę żeby może poczuć wreszcie atmosferę plastiku grinser006.gif Pogadam z właścicielem to się odezwę bo nie wiem ile kucyków to autko ma.

Napisano

> dowiem się, bo w sumie nie wiem jest takie coś za 25tyś i sobie myślę żeby może poczuć wreszcie

> atmosferę plastiku Pogadam z właścicielem to się odezwę bo nie wiem ile kucyków to autko ma.

Wal na priv jak będziesz miał dokładniejsze info waytogo.gif

Napisano

> dowiem się, bo w sumie nie wiem jest takie coś za 25tyś i sobie myślę żeby może poczuć wreszcie

> atmosferę plastiku Pogadam z właścicielem to się odezwę bo nie wiem ile kucyków to autko ma.

Ale po co sie meczyc zlosnik.gif Szukaj w A4 z poczatkow produkcji devil.gif

Napisano

> dowiem się, bo w sumie nie wiem jest takie coś za 25tyś

Dwuletni diesel za mniej, niż 50% ceny nowego? blush.gif

Nawet kijanki tyle nie tracą na wartości - strup jakiś. spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> Dwuletni diesel za mniej, niż 50% ceny nowego?

> Nawet kijanki tyle nie tracą na wartości - strup jakiś.

100tyś nalot używany prywatnie, porysowany boczek pasażera, wgnieciony przedni błotnik (do wymiany) tylni zderzak ma urwane zaczepy i jest porysowany. Więc chyba to uzasadnia niższą cenę. Jest nawet wejście USB

Napisano

> 100tyś nalot używany prywatnie, porysowany boczek pasażera, wgnieciony przedni błotnik (do wymiany)

> tylni zderzak ma urwane zaczepy i jest porysowany.

Czyli jednak strup. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli jednak strup.

oblukam dokładniej, jak reszta będzie ok to się poważnie zastanowię.

Napisano

> A mogła nie mieć?

> Raczej każdy nowoczesny diesel ją ma, więc nawet nie sprawdzam.

> DPF nie miała z tego co pamiętam.

i30 z roku 2009 1.6 crdi 115 KM nie ma ani DPF ani dwumasy palacz.gif

Napisano

> oblukam dokładniej, jak reszta będzie ok to się poważnie zastanowię.

A później znów będziesz jęczał jaki Kia to badziew, plastiki, trzeszczenie, dwumasa, może wtryski itd. Kup A4 jak Ci kolega wyżej radzi, a nie będziesz miał problemów.

Napisano

> i30 z roku 2009 1.6 crdi 115 KM nie ma ani DPF ani dwumasy

to czym to amortyzuje drgania? wszystko idzie na skrzynie?

Napisano

> to czym to amortyzuje drgania? wszystko idzie na skrzynie?

Jest tłumik drgań skrętnych na tarczy sprzęgła. Dwumasy w 1.6 CRDi nie ma.

Napisano

W grudniu 2010 w salonie KIA powiedziano mi, ze 1.6 crdi nie ma ani filtra czastek stalych, ani dwumasy.

Napisano

> Jest tłumik drgań skrętnych na tarczy sprzęgła. Dwumasy w 1.6 CRDi nie ma.

to przepraszam za moje błędne info wzięte z głowy, człowiek nie maszyna, ma prawo się mylić. skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Jest tłumik drgań skrętnych na tarczy sprzęgła. Dwumasy w 1.6 CRDi nie ma.

zaczyna mi się to podobać grinser006.gif

Napisano

> zaczyna mi się to podobać

Ej, ale to ma tandetny trzeszczący plastik, awaryjną elektronikę, taboretowate fotele, jest źle zabezpieczone antykorozyjnie, nie trzyma wartości ....

Za te pieniądze kupisz "pachnące fabryką" A4 z 1996 r. z "oryginalnymi emblematami na klapie".

Napisano

> Ej, ale to ma tandetny trzeszczący plastik, awaryjną elektronikę, taboretowate fotele, jest źle

> zabezpieczone antykorozyjnie, nie trzyma wartości ....

> Za te pieniądze kupisz "pachnące fabryką" A4 z 1996 r. z "oryginalnymi emblematami na klapie".

Dokładnie, do tego nie mam punktów lansu na dzielni bo jakimś tam koreańcem jeżdżę grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Już wiem więcej jest to wersja 90km bezwypadek ale jakoś dziwnie na tylnej częsci progu ostatnie 10cm jest pomalowane na czarno a reszta w kolorze auta, po lewej jest normalnie. Dwa odpryski na dachu i od razu ruda. Trochę dziwne, przecież podobno jest ocynk pytanie tylko gdzie bo chyba nie na dachu.

Błotnik do lakierowania, podłokietnik oraz boczek pasażera do wymiany. Zderzak tył do lakierowania i nowe zaczepy jeśli występują osobno.

Napisano

> Już wiem więcej jest to wersja 90km bezwypadek ale jakoś dziwnie na tylnej częsci progu ostatnie

> 10cm jest pomalowane na czarno a reszta w kolorze auta, po lewej jest normalnie. Dwa odpryski

> na dachu i od razu ruda. Trochę dziwne, przecież podobno jest ocynk pytanie tylko gdzie bo

> chyba nie na dachu.

> Błotnik do lakierowania, podłokietnik oraz boczek pasażera do wymiany. Zderzak tył do lakierowania

> i nowe zaczepy jeśli występują osobno.

Ja odbilo lakier z ocynkiem to czemu sie dziwisz. Audi tez w takim wypadku zardzewieje.

Napisano
  • Autor

> Ja odbilo lakier z ocynkiem to czemu sie dziwisz. Audi tez w takim wypadku zardzewieje.

muszę jeszcze ze spodu obejrzeć oraz wszystkie profile jak nic nie znajdę to będę poważnie myślał nad tym autem.

Napisano

> Już wiem więcej jest to wersja 90km bezwypadek ale jakoś dziwnie na tylnej częsci progu ostatnie

> 10cm jest pomalowane na czarno a reszta w kolorze auta, po lewej jest normalnie. Dwa odpryski

> na dachu i od razu ruda. Trochę dziwne, przecież podobno jest ocynk pytanie tylko gdzie bo

> chyba nie na dachu.

> Błotnik do lakierowania, podłokietnik oraz boczek pasażera do wymiany. Zderzak tył do lakierowania

> i nowe zaczepy jeśli występują osobno.

Zatem jeśli chodzi o silnik to wielkich obaw nie powinieneś mieć. Co do karoserii - tutaj musisz dokładnie się temu przyjrzeć.

Napisano

Nie ma ten silnik wogole nie ma dwumasy przez caly okres produkcji.

Napisano
  • Autor

> Nie ma ten silnik wogole nie ma dwumasy przez caly okres produkcji.

i to mnie cieszy, jak coś sprzęgło taniej jest, ale martwi mnie karoseria nie jest zbyt udana, ale w sumie w czym nowszym jest teraz udana? grinser006.gif

Napisano

> i to mnie cieszy, jak coś sprzęgło taniej jest, ale martwi mnie karoseria nie jest zbyt udana, ale

> w sumie w czym nowszym jest teraz udana?

W jakim sensie nieudana? Oprocz luszczycy czerwonego wiekszych wpadek nie ma zlosnik.gif Ja mam porysowane do golej blachy i rdzy nie ma grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> W jakim sensie nieudana? Oprocz luszczycy czerwonego wiekszych wpadek nie ma Ja mam porysowane do

> golej blachy i rdzy nie ma

tutaj jest kolor złoty?? hmm taki trochę wymiotny ale do zaakceptowania dwa odpryski na dachu i ruda się pojawiła. Ale to jest do usunięcia, może ktoś tak całą zimę przejechał z tą rudą ciężko stwierdzić.

Napisano

> i to mnie cieszy, jak coś sprzęgło taniej jest, ale martwi mnie karoseria nie jest zbyt udana, ale

> w sumie w czym nowszym jest teraz udana?

Widziałeś nowe Skody lub Hondy?

Koreańce w porównaniu do nich są super zabezpieczone hehe.gif

Napisano

> muszę jeszcze ze spodu obejrzeć oraz wszystkie profile jak nic nie znajdę to będę poważnie myślał

> nad tym autem.

chopie co ty robisz , chcesz jakąś kiłę z 2009 r ? , przecie to szrot będzie plastikowy , lepiej tak jak napisałeś w innym wątku kupić 15 letnie ałdi , będzie w lepszym stanie niż to młode auto hehe.gif

Napisano

> Widziałeś nowe Skody lub Hondy?

> Koreańce w porównaniu do nich są super zabezpieczone

to wpisz w google "kia ceed rdza" zlosnik.gif

Napisano

> to wpisz w google "kia ceed rdza"

widzę co do mnie przyjeżdża i podczas prac przy samochodach odkrywam różne ciekawostki grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> widzę co do mnie przyjeżdża i podczas prac przy samochodach odkrywam różne ciekawostki

po dokładnych oględzinach znalazłem jeszcze purchla na tylnej klapie, więc są dwa miejsca do przelakierowania. Dach oraz tylna klapa chociaż zapewne jak zdejmę wygłuszenie przy zgrzewie znajdę jeszcze inne niespodzianki grinser006.gif

Napisano

> tutaj jest kolor złoty?? hmm taki trochę wymiotny ale do zaakceptowania dwa odpryski na dachu i

> ruda się pojawiła. Ale to jest do usunięcia, może ktoś tak całą zimę przejechał z tą rudą

> ciężko stwierdzić.

Przeciez jest gwarancja. Gdzie link do tego auta? IMO zlotego nie oferowali w PL.

Napisano
  • Autor

> Przeciez jest gwarancja. Gdzie link do tego auta? IMO zlotego nie oferowali w PL.

to nie z oferty internetowej, taki piaskowy kolor czy coś ale metalik lakier cienki jak diabli boki 40-70 dach 15 grinser006.gif

Napisano

> to nie z oferty internetowej, taki piaskowy kolor czy coś ale metalik lakier cienki jak diabli boki

> 40-70 dach 15

Sprawdz ksaizke gwarancyjna. Moze ma przejechane 200kkm grinser006.gif 2009 za ile $$$? Mozna znalezc max 2 letnie auta do 50kkm z wypozyczalni za bardzo dobre pieniadze.

Napisano
  • Autor

> Sprawdz ksaizke gwarancyjna. Moze ma przejechane 200kkm

nie auto jest od znajomego szefa więc przebieg jest autentyk, ale jest parę rys (uszkodzeń blacharskich więc pewnie gwarancji na blachę już brak)

> 2008 za ile $$$?

25tyś 2008 rocznik a nie 2009 jak się okazało. Jeszcze papierów dokładnie nie przeglądałem ale ogólnie tragedii nie ma oprócz tego co już nie da się naprawić czyli obcierka progu z wgniotką delikatną.

Napisano

> nie auto jest od znajomego szefa więc przebieg jest autentyk, ale jest parę rys (uszkodzeń

> blacharskich więc pewnie gwarancji na blachę już brak)

> 2008 za ile $$$?

> 25tyś

IMO 5k-7k taniej niz normalnie. 90KM jaka wersja Optimum czy golas?

Napisano
  • Autor

> IMO 5k-7k taniej niz normalnie. 90KM jaka wersja Optimum czy golas?

klima, elektryka przód, radio z usb, wersja 90KM

Napisano

> klima, elektryka przód, radio z usb, wersja 90KM

Jedz do ASO niech go sprawdza i kupuj. Pamietaj,z e od przyszlego roku podniosa akcyze na ON zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jedz do ASO niech go sprawdza i kupuj. Pamietaj,z e od przyszlego roku podniosa akcyze na ON

gaz też ma zdrożeć więc jak to się mówi ryba frown.gif ale smutno trochę znowu będę musiał zaglądać do portfela

na szybko zrobiłem foty

IMG_0017.JPG

IMG_0018.JPG

IMG_0020.JPG

czy fabryczne też był taki baranek na progu?

do podmalowane to pewnie dlatego, że ktoś tam zawadził o krawężnik, teoretycznie nic mi to nie zmienia bo i tak na całość czarny baranek bym puścił a potem w kolor.

Napisano

> gaz też ma zdrożeć więc jak to się mówi ryba ale smutno trochę znowu będę musiał zaglądać do

> portfela

> na szybko zrobiłem foty

> czy fabryczne też był taki baranek na progu?

> do podmalowane to pewnie dlatego, że ktoś tam zawadził o krawężnik, teoretycznie nic mi to nie

> zmienia bo i tak na całość czarny baranek bym puścił a potem w kolor.

Baranek jest ale w kolorze auta. Ale ktos druciarstwo zrobil facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> Baranek jest ale w kolorze auta. Ale ktos druciarstwo zrobil

no niestety, ale nawet ten fabryczny też tak jakoś druciarsko nałożony, to norma?

Napisano

> no niestety, ale nawet ten fabryczny też tak jakoś druciarsko nałożony, to norma?

U mnie nie widac bo mam czarny lakier.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.