Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana gum stabilizatora

Featured Replies

Napisano

Czy wie ktoś czy da się w Stilo wymienić gumy stabilizatora bez ruszania kołyski?

Napisano

> Czy wie ktoś czy da się w Stilo wymienić gumy stabilizatora bez ruszania kołyski?

Konstrukcja zawieszenia taka jak w BBM, więc powinno się dać.

Jak uda Ci się znaleźć poliuretany to daj znać.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Czy wie ktoś czy da się w Stilo wymienić gumy stabilizatora bez ruszania kołyski?

mnie wymieniał mechanik i nie ruszał kolyski

Napisano
  • Autor

No właśnie bo zawsze robię auto w ASO ale zaśpiewali mi za wymianę gum tyle co za wymianę drążka. Więc albo ich przekonam żeby zrobili bez ruszania kołyski albo zrobię gdzieś indziej tongue.gif

Gumy widziałem tylko na allegro i tylko gumowe. Są w ogóle do Stilo poliuretany?

Napisano

> Gumy widziałem tylko na allegro i tylko gumowe. Są w ogóle do Stilo poliuretany?

na dzień dzisiejszy nie ma

sa tylko do

Quote:

Barchetta 95-05

Cinquecento

Ducato

Ducato Nuovo

Panda

Punto 93-99

Regata

Ritmo

Seicento

Uno 83-02

126p 72-99

125p 1300/1500

Polonez

127

Napisano

pytanie laika: a co daja poliuretany? i gdzie mozna znalezc do innych modeli zobacz zobaczyc jak to wyglada?

Napisano

Jak ja u siebie zmieniałem to opuszczałem "sanki" i wyciągałem drążek z auta. A i tak trzeba się odrobinę nagimnastykować, żeby gumy wymienić. Dlatego uważam, że wymiana na aucie to jakaś rzeźba i ekwilibrystyka. Ale skoro ktoś wymieniał to widać można. Tyle, że ja gdybym miał za to wziąć kasę to za wymianę na aucie wziąłbym więcej niż przy opuszczeniu sanek.

Napisano

> pytanie laika: a co daja poliuretany?

Są twardsza, ale przede wszystkim trwalsze.

> i gdzie mozna znalezc do innych modeli zobacz zobaczyc jak to

> wyglada?

Alledrogo.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Są twardsza, ale przede wszystkim trwalsze.

A w ogóle warto się tym interesować?

Ile wytrzymują oryginalne? 100? 150? 200? chyba często człowieki tego nie wymieniają waytogo.gif

Napisano

> A w ogóle warto się tym interesować?

> Ile wytrzymują oryginalne? 100? 150? 200? chyba często człowieki tego nie wymieniają

Na polskich drogach w Marei trochę częściej wymieniałem.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Ja w marei wymieniałem cały drążek co 30 kkm. Teraz w stilo wymieniłem gumy przy 130 kkm.,... i całkiem niepotrzebnie. Jak już wyjąłem drążek to luzów nie stwierdziłem. Ale skoro był na wierzchu to poszły nowe gumy. W zasadzie działają tak samo jak te, które zdjąłem.

Napisano

Da sie nawet bez opuszczania sanek. Wiem bo robilem i sie da

Napisano

możesz przybliżyć szczegóły jak wyjąć stabilizator bez ruszania sanek?

Napisano

> możesz przybliżyć szczegóły jak wyjąć stabilizator bez ruszania sanek?

Odkręcasz oba łączniki, odkręcasz drążek i przez zdjęte koło go wysuwasz.

Wyciągnąć nie wyciągniesz, ale wysunie się na tyle, że można spokojnie wymienić gumę z jednej strony a później ściągasz koło z drugiej strony i...

Pozdrawiam BAS

Napisano

Tak przy okazji wątku o stabilizatorze, to może sie zapytam.

Jakie są objawy padniętych gum na stabilizatorze? Czy to może wkurzające stukanie na wszelkich nierównościach, niezależnie od tego, którą strona zaliczam dziury ??? oslabiony.gif

Napisano

> Tak przy okazji wątku o stabilizatorze, to może sie zapytam.

> Jakie są objawy padniętych gum na stabilizatorze?

Chcesz się przejechać moim Stilo ? wink.gif

> Czy to może wkurzające stukanie na wszelkich

> nierównościach, niezależnie od tego, którą strona zaliczam dziury ???

A tak poważnie: jak wszystko inne jest ok, diagnosta na przeglądzie nie widzi problemu a na dziurach jak autko się gibie i słychać stukanie to zwykle właśnie gumy.

Nie jest to niebezpieczne, jedynie wkurzające.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Diagnosta prawie godzine szukał co mi stuka. W akcie desperacji przeglad robiłem w ASO Fiata. Nie znalazł nic. Wsio oki. Jedynie (chyba na odczep sie) znalazł ślad dotyku sprężyny o po akcyjne zabezpieczenia na amorkach. Ale odgięcie nie pomogło.

Mój mechanik po przejażdżce dał dwie ewentualne diagnozy: Albo te gumy na stabilizatorze, albo, o zgrozo, przekładnia kierownicza do wymiany icon_eek.gif

Napisano

> Diagnosta prawie godzine szukał co mi stuka. W akcie desperacji przeglad robiłem w ASO Fiata. Nie

> znalazł nic. Wsio oki. Jedynie (chyba na odczep sie) znalazł ślad dotyku sprężyny o po akcyjne

> zabezpieczenia na amorkach. Ale odgięcie nie pomogło.

> Mój mechanik po przejażdżce dał dwie ewentualne diagnozy: Albo te gumy na stabilizatorze, albo, o

> zgrozo, przekładnia kierownicza do wymiany

Wjedź na kanał, łom lub inne podobne narzędzie w łapkę i spróbuj poodginać drążek od nadwozia. Jak ma luz to masz winnego.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Wjedź na kanał, łom lub inne podobne narzędzie w łapkę i spróbuj poodginać drążek od nadwozia. Jak

> ma luz to masz winnego.

> Pozdrawiam BAS

Właśnie czekam na wolny kanał. Ale wiadomo, dobry mechanik to i kolejka jest. icon_rolleyes.gif

Napisano

> Właśnie czekam na wolny kanał. Ale wiadomo, dobry mechanik to i kolejka jest.

możesz też odkręcić łączniki na próbę i się przejechać, jak dalej stuka to wiesz że nie to. U mnie też coś stuka i niby wszystko ok, rozważam jeszcze poduchę amortyzatora i same amortyzatory. Przekładnie sprawdzałem sam, nie wykazuje żadnych luzów po odkręceniu końcówki drążka od zwrotnicy również wszystko sztywne. Może coś w kolumnie confused.gif

Napisano

> możesz też odkręcić łączniki na próbę i się przejechać, jak dalej stuka to wiesz że nie to.

Dobry pomysł.

Napisano
  • Autor

Oryginalne to tylko z całym drążkiem który kosztuje po dobrej promocji 450zł.

Natomiast ciekawe ile wytrzymują te zamienniki.

U mnie na pewno drążek bo już się przemieszcza na boki tak jest wybity. Dopiero w drążku po zmianie zamontowali ograniczniki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.