Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po wymianie nagrzewnicy leci zimne powietrze (bravo 1.6)

Featured Replies

Napisano

witam, jak wyzej. Nagrzewnica nowa, płyn nowy. Wygląda na to jakby układ był zapowietrzony. Jak go odpowietrzyć? Z boku chłonicy był korek wiec go odkrecilismy i zaworek za silnikiem. Co skopalismy? Bravo 1.6 96 rok.

Napisano

> witam, jak wyzej. Nagrzewnica nowa, płyn nowy. Wygląda na to jakby układ był zapowietrzony. Jak go

> odpowietrzyć? Z boku chłonicy był korek wiec go odkrecilismy i zaworek za silnikiem. Co

> skopalismy? Bravo 1.6 96 rok.

na rurach nagrzewnicy przed wejściem w gródź też jest zaworek...

Napisano

Witaj kolego ja właśnie świeżo po wymianie chłodnicy i nagrzewnicy więc, może pomogę. Moim zdaniem masz zapowietrzony układ trochę ciepła by było bankowo. Samo odkręcenie tych dwóch odpowietrzników nie wystarczy, Ja robiłem to tak. Odkręciłem odpowietrzniki nalałem płynu powyżej Max i późnej kilka razy : zakręcałem odpowietrzniki zapalałem silnik na 2 minuty gasiłem odkręcałem odpowietrzniki i tak powtórka parę razy(lekkie prze gazówki gazem też były), aż do momentu gdy silnik osiągnął temperaturę powyżej połowy wskaźnika, otworzył się termostat wtedy płynu w zbiorniczku ubyło do samego spodu zalałem powtórnie do MAX i miałem pewność ze układ jest odpowietrzony.

Nagrzewnica tez odrazy nie grzała choć rurki które do niej dochodzą były gorące. Z kratek leciało słabe ciepełko, ale po przejechaniu 7 kilometrów już nie miałem zastrzeżeń.

Podsumowując jeżeli masz pewność ze układ jest prawidłowo odpowietrzony przejedź parę kilometrów na ogrzewaniu i powinno być coraz cieplej, Uważasz ze zapowietrzyłeś układ spuść płyn i zacznij od nowa

Chyba jakoś poskładasz moją wiadomość w całości Pozdrawiam.

Ps.Mam nadzieję ze nową nagrzewnicę porządnie wypucowałeś w gorącej wodzie z detergentem ja zrobiłem to dwa razy a i tak mam smrodek oleju w kabinie, którym była ona zakonserwowana.

Napisano

> Witaj kolego ja właśnie świeżo po wymianie chłodnicy i nagrzewnicy więc, może pomogę. Moim zdaniem

> masz zapowietrzony układ trochę ciepła by było bankowo. Samo odkręcenie tych dwóch

> odpowietrzników nie wystarczy, Ja robiłem to tak. Odkręciłem odpowietrzniki nalałem płynu

> powyżej Max i późnej kilka razy : zakręcałem odpowietrzniki zapalałem silnik na 2 minuty

> gasiłem odkręcałem odpowietrzniki i tak powtórka parę razy(lekkie prze gazówki gazem też

> były), aż do momentu gdy silnik osiągnął temperaturę powyżej połowy wskaźnika, otworzył się

> termostat wtedy płynu w zbiorniczku ubyło do samego spodu zalałem powtórnie do MAX i miałem

> pewność ze układ jest odpowietrzony.

> Nagrzewnica tez odrazy nie grzała choć rurki które do niej dochodzą były gorące. Z kratek leciało

> słabe ciepełko, ale po przejechaniu 7 kilometrów już nie miałem zastrzeżeń.

> Podsumowując jeżeli masz pewność ze układ jest prawidłowo odpowietrzony przejedź parę kilometrów na

> ogrzewaniu i powinno być coraz cieplej, Uważasz ze zapowietrzyłeś układ spuść płyn i zacznij

> od nowa

> Chyba jakoś poskładasz moją wiadomość w całości Pozdrawiam.

> Ps.Mam nadzieję ze nową nagrzewnicę porządnie wypucowałeś w gorącej wodzie z detergentem ja

> zrobiłem to dwa razy a i tak mam smrodek oleju w kabinie, którym była ona zakonserwowana.

Jakiej firmy kupiłeś jeśli można:)

Napisano

U mnie, smrodek po wymianie można było wyczuć przez jakieś pół roku .

Napisano
  • Autor

Dzięki za info. Udało się w koncu odpowietrzyc. Kluczowym momentem było włączenie wentylatora z chłodnicy. Po jego włączeniu ubyło płynu w zbiorniku i zaczeło leciec ciepłe powietrze. Dolałem płynu do max i jest ok. Troche się zmartwiłem tym myciem. Nic nie myliśmy ze szwagrem, ale tez nie wiedzielismy o tej operacji. Pojezdzi zobaczy. Aha ktoś pytał o nagrzewnice to kupilismy zamiennik ale nie wiem jakiej firmy za 95 zł. Magnetowska była za 150.

Napisano

> kupilismy zamiennik ale nie wiem jakiej firmy za 95 zł. Magnetowska była za 150.

yikes.gif Ile ja wymieniałem w sierpniu i płaciłem za MM 49zł za nową

Napisano

> Ile ja wymieniałem w sierpniu i płaciłem za MM 49zł za nową

Bo Ty kupowałeś w Auto-samie a ich nikt z cenami nie przebije.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Bo Ty kupowałeś w Auto-samie a ich nikt z cenami nie przebije.

> Pozdrawiam BAS

Są jeszcze w takiej cenie tam? grinser006.gif

Napisano

> Są jeszcze w takiej cenie tam?

Nie wiem, zadzwoń, zapytaj. Bardzo możliwe, że robili to w ramach wietrzenia magazynów.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.