Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceny paliw, a ruch na drogach

Featured Replies

Napisano

> To też fakt. Gdzie te czasy, gdy brałem Uniaka, tankowałem do pełna i jechałem gdzieś tylko po to,

> żeby pojechać, po prostu przed siebie, dla czystej frajdy (ograniczonej możliwościami pojazdu

> oczywiście ) samej jazdy.

> Teraz jak gdzieś jadę, to dokładnie wiem gdzie, po co itd. Takie beztroskie, bezcelowe przejażdżki

> się skończyły

Gadanie... Wczoraj wyjezdzilem pol baku wmawiajac sam sobie, ze chce sprawdzic czy termostat dziala hehe.gif

Napisano

> Gadanie... Wczoraj wyjezdzilem pol baku wmawiajac sam sobie, ze chce sprawdzic czy termostat dziala

Zaraz ktos Ci tu powie, ze pewnie nie masz co z kasa robic grinser006.gif

Napisano

> Zaraz ktos Ci tu powie, ze pewnie nie masz co z kasa robic

Albo ze mogelm to samo na rowerze uskutecznic wink.gif

Ogolnie dyskusja jest smieszna. Jedni na sile probuja udowodnic, ze wsyzscy powinnismy jezdzic na rowerach a od czasu do czasu gdy przyjdzie syberyjska zima albo trzeba nad morze pojecha wsiasc do auta klasy C (bo wieksze to rozrzutnosc i burzuazja). Wydaje mi sie, ze kazdy ma na tyle swojego wlasnego rozumu, ze sam wybierze opcje mu pasujaca.

Napisano

>Jedni na sile probuja udowodnic, ze wsyzscy powinnismy jezdzic na

> rowerach

Tak sobie właśnie pomyślałem, czy Sibui zawodowo również takie teorie głosi ?

Np. składa zarządowi propozycję racjonalizatorską, żeby handlowcom dać rowery, kierownikom 50 ccm, a wyższa kadra auta klasy B, zarząd maksymalnie C.

Z uzasadnieniem, że przecież tak jest szybciej, taniej, pracownicy będą zdrowsi, nie będą marnować cennego czasu pracodawcy stojąc w korkach.

Firma zaoszczędzi na kosztach floty, a wydajność pracy wzrośnie.

Koszulę i krawat mogą wrzucić do plecaka, w ubikacji u klienta machnąć się chusteczkami i antyperspirantem i gitara.

zlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano

Mnie zastanawia inna rzecz w korkach, a mianowicie wielkość pojazdów w stosunku do ilości pasażerów.

Zwykle jest to jedna, czasami dwie, a więcej to naprawdę rzadkość, ale pojawia się kwestia, jakimi autami jeżdżą.

Auta wielkości Pandy/Punto/Polo to ok. kilkunastu procent, reszta to Passaty "fkombi" "ftedeiku", SUVy, czy inne grzmoty.

Ja mam to gdzieś, bo jadąc w kierunku centrum małym pierdzikółkiem zawsze znajdę miejsce do parkowania,

poza tym nie wydłużam korka długością auta. Nie mówię już o porównaniu spalania tych aut.

Napisano

> Tak sobie właśnie pomyślałem, czy Sibui zawodowo również takie teorie głosi ?

> Np. składa zarządowi propozycję racjonalizatorską, żeby handlowcom dać rowery, kierownikom 50 ccm,

> a wyższa kadra auta klasy B, zarząd maksymalnie C.

> Z uzasadnieniem, że przecież tak jest szybciej, taniej, pracownicy będą zdrowsi, nie będą marnować

> cennego czasu pracodawcy stojąc w korkach.

> Firma zaoszczędzi na kosztach floty, a wydajność pracy wzrośnie.

> Koszulę i krawat mogą wrzucić do plecaka, w ubikacji u klienta machnąć się chusteczkami i

> antyperspirantem i gitara.

hahaha.gif

Pewnie tak hehe.gif

Chyba założę firmę doradczą, zarobię kupe szmalu a ruch zmniejszy się o połowę w tym kraju zlosnik2.gif

Napisano

> Tak sobie właśnie pomyślałem, czy Sibui zawodowo również takie teorie głosi ?

> Np. składa zarządowi propozycję racjonalizatorską,..... zarząd maksymalnie C.

Była by to ostatnia propozycja przed szybką przymusową zmianą pracy grinser006.gif

Napisano

> Mnie zastanawia inna rzecz w korkach, a mianowicie wielkość pojazdów w stosunku do ilości

> pasażerów.

> Zwykle jest to jedna, czasami dwie, a więcej to naprawdę rzadkość, ale pojawia się kwestia, jakimi

> autami jeżdżą.

> Auta wielkości Pandy/Punto/Polo to ok. kilkunastu procent, reszta to Passaty "fkombi" "ftedeiku",

> SUVy, czy inne grzmoty.

> Ja mam to gdzieś, bo jadąc w kierunku centrum małym pierdzikółkiem zawsze znajdę miejsce do

> parkowania,

> poza tym nie wydłużam korka długością auta. Nie mówię już o porównaniu spalania tych aut.

Ale tu nie chodzi o to ile paliwa przepalasz. Jak zarabiasz powiedzmy 2000-3000 zł znaczenie nadrzędne ma ile Twoje auto pali jak sporo jeździsz i nie tankujesz V8 tylko zazwyczaj R4 i to diesla albo LPG.

Jak zarabiasz 15-20 k PLN stać Cie na SUVa który kotłuje 20 litrów i de facto odczuwasz to o wiele mniej boleśnie niż oszczędny eco drajver z silnikiem od kosiarki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.