Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie z cyklu zawiasy

Featured Replies

Napisano

Cały czas się zastanawiam czy przy zmianie zawiasu z letniego na zimowy lub odwrotnie jedziecie ustawiac zbieżność ? Gewintowców nie pytam grinser006.gif W następną środe jade na ustawienie ( cieło opony) i chciałbym się dowiedzieć jak to wszystko po kolei wygląda co by mnie ... Za wszystkie sugestie z góry THX biglaugh.gif

Napisano

> Cały czas się zastanawiam czy przy zmianie zawiasu z letniego na zimowy lub odwrotnie jedziecie

> ustawiac zbieżność ? Gewintowców nie pytam W następną środe jade na ustawienie ( cieło

> opony) i chciałbym się dowiedzieć jak to wszystko po kolei wygląda co by mnie ... Za wszystkie

> sugestie z góry THX

co niektórzy, to by tutaj stracili fortunę, jakby jeździli ustawiać zbieżność po każdej zmianie zawieszenia hehe.gif

ja osobiście nie ustawiałem, bo po co jak się nic nie przestawiało samo skromny.gif

Napisano
  • Autor

tak sie pytam bo przecież jak wkładamy kolumne i przykrecamy ją na górze do kielicha to dziurki mamy większe i tam nic się nie przestawia ???

Napisano

ja zawsze po jakiejkolwiej ingerencji w zawieszenie jeżdzę na geometrię. tyle że mnie to nic nie kosztuje bo mam znajomego smile.gif

Napisano
  • Autor

no to napisz jeszcze jak wygląda takie ustawianie zbieżności ( po kolei grinser006.gif ) bo jade pierwszy raz, a chcę wiedziec wszystko zanim się wybiore zlosnik.gif

Napisano

> ja zawsze po jakiejkolwiej ingerencji w zawieszenie jeżdzę na geometrię. tyle że mnie to nic nie

> kosztuje bo mam znajomego

tak z ciekawości, wychodziła Ci kiedyś geometria przestawiona po jakiejś ingerencji? bo u mnie na każdym przeglądzie było w porządku nawet jak po kilka razy zmieniałem między przeglądami cool.gif

Napisano

a od kiedy to na przeglądzie sprawdza się zbieżność? Bo ja się jeszcze nie spotkałem

Napisano

> a od kiedy to na przeglądzie sprawdza się zbieżność? Bo ja się jeszcze nie spotkałem

stacja pks w Toruniu na poznańskiej, tam wszystko sprawdzają, zapraszam zlosnik.gif

Napisano

Ja nie jeżdżę bo..

W CC nie ma możliwości regulacji kątów (negatyw/pozytyw),

zbieżność regulujesz kręceniem końcówkami drążków kierowniczych, więc jeśli tylko zamieniasz zawias, to nie ingerujesz w zbieżność ok.gif

Napisano

odpowiem w jednym poście.

nie wiem jak to wygląda bo zostawiam klucze i ide na kawę:). potem dostaję wydruk - zbieznośc, kąty, wyprzedzenie. teoretycznie te 2 ostatnie wartości są "nieprzestawialne", ale ponoć są patenty grinser006.gif

z racji że mam nisko i twardo, rozbieżnie i w negatywie, a drogi są u nas fatalne to zdażało się dość często że trzeba było cos korygować, zwłaszcza kiedyś gdy auto służyło do czegoś innego niż dziś hehe.gif

Napisano

o fasolkach słyszał? old.gif

Napisano

Tjaaa.. słyszał słyszał, ale w zawiasach typu PZM - nie widział zlosnik.gif

Napisano

Można sobie zrobić fasolki samemu i wtedy jest możliwość regulacji kątów. A przy zmianie amorków (np na seryjne na zime) troszkę się zmienia zbieżność, też wydawało mi się żę nie, ale wiem z doświadczenia bo miałem ustawioną zbieżność na zero i po zmianie amorów pojechałem sprawdzić i się okazało że się minimalnie przestawiła. A to dlatego że zmienia się długość amora, przez co trochę zmienia się kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy.

Napisano

rok temu wymieniałem amorki na nowe i po miesiącu jazdy bez ustawiania zbieżności już było po oponach widać że coś jest nie tak (ścięło ok 1.5mm bieżnika) więc jak ostatnio wymianiałem springi na minusy to nawet nie myślałem tylko zaraz pojechałem ustawić i podobno było troszkę rozjechane oslabiony.gif

Nie jest to jakaś wielka kasa bo w Zabrzu w serwisie fiata biorą 60zł ale zawsze coś

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.