Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alu na Zimę - propozycję kolorystyczne Sejek

Featured Replies

Napisano

Hej pomóżcie wymyśleć coś fajnego...

srebrny??? biały ??? jaki kolor ???

nie mam koncepcji... przyznaję też że słaby ze mnie kolorysta - wolę naprawiać smile.gif

EDYTA: chodzi o ta 13 co na ziemi leży smile.gif

285435096-DSC_5327.jpg

post-25211-14352514423298_thumb.jpg

Napisano

Do tego koloru tylko czarny. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Do tego koloru tylko czarny.

prozak a jak to będzie wyglądać??? ja na prawdę nie lubię czarnych felg....

Napisano

> prozak a jak to będzie wyglądać??? ja na prawdę nie lubię czarnych felg....

confused.gif Nie mam pojęcia,poza tym źle napisałeś mój nick. kara.gifzlosnik.gif ale pewnie zaraz jakiś zdolny zrobi Ci VT na biegu. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Nie mam pojęcia,poza tym źle napisałeś mój nick. ale pewnie zaraz jakiś zdolny zrobi Ci VT na

> biegu.

Przepraszam, Prozaq smile.gif

Napisano

> Przepraszam, Prozaq

Aziku ile to ma cali i jaką oponke na to będziesz zakładać? wink.gif

Napisano
  • Autor

> Aziku ile to ma cali i jaką oponke na to będziesz zakładać?

4x98 5J ET 29 R13

oponka 155/65

jakby ktoś robił vt to zróbcie środek w odcieniach brązu a reszta na srebrno, mile widziane inne propozycje

Napisano

imo, tak jak właśnie Ci mówiłem: czarny się zgubi, srebrny będzie zwykły, biały jakoś mi tak rajdowo i nie dokońca dobrze stylistycznie do tego auta wink.gif a całe w kolor się zleją, szaleć nie ma co na jakieś pstrokate kolory, ale dobry odcień kontrastowy brązu coś jak ma Guido albo ciut jaśniejszy niż Mola - oczywiście mowa o metaliku lub perle, bo akryl będzie wyglądać słabo co do reszty autka wink.gif opcje w/w całe lub z rantem w srebro wink.gif

uderz do RoMaN90 on robi fajne vt waytogo.gif

hehe - o wilku mowa zlosnik.gif

03.jpg

Napisano

Tak na szybko zlosnik.gif Sorry za kostkę - brukarzem nie jestem , a jakoś trzeba było uzupełnić hehe.gif

unled1ecz.jpg

Napisano
  • Autor

> Tak na szybko Sorry za kostkę - brukarzem nie jestem , a jakoś trzeba było uzupełnić

thnx

a nieco ciemniejszy brąz??? zaporzycz z tylnej klapy bo ciemny odcień wyszedł...

Napisano

> a nieco ciemniejszy brąz??? zaporzycz z tylnej klapy bo ciemny odcień wyszedł...

braz2e.jpg

braz1t.jpg

braz3.jpg

Napisano

a dasz rade wrzucic taki Guidkowy albo coś jasniejszego ciut niz Molka? wink.gif

no i z samym rotorem albo cale takie wink.gif

i moze jak miales ten pomarancz wyzej to cos pomieszac z brazem wink.gif taki brazo rudo pomaranczowy zlosnik.gif

Napisano

Znalezienie koloru "Molka" , "Guidowego" graniczy z cudem zlosnik.gif

brazinny.jpg

brazinny2.jpg

brazinny3.jpg

Napisano

> Znalezienie koloru "Molka" , "Guidowego" graniczy z cudem

DSCN7239.jpg

DSC_4479.jpg

dasz rade pobrac z foto? hmm.gif chyba tak, nie? zlosnik.gif

Napisano

Imo czarne z czerwonym szparunkiem, bądź te propozycje o których pisalem mailem wczoraj wink.gif

- purpurowa śliweczka,

- ciemny granat,

- zgniła zieleń,

- mleczna czekolada

ok.gif

Z drugiej strony.. to zimówka, więc po co wydawac masę kasy na lakier 270751858-jezyk.gif Czarna perełka i będzie ogień ok.gif

Napisano

> Imo czarne z czerwonym szparunkiem,

Genał ok.gif

Napisano
  • Autor

> a ja zrobiłem coś takiego

spox ale jaki masz kolor auta??

bo na brąxie jakoś średnio mi się widzi smile.gif

Napisano

> - purpurowa śliweczka,

może być sympatycznie zlosnik.gif coś jaśniejszego jak ma Morgan w stilonie wink.gif

> - ciemny granat,

imo dziwny kolor do tej budy,lepiej ten w/w zlosnik.gif

> - zgniła zieleń,

chcesz z niego zrobić czołg? zlosnik.gif

> - mleczna czekolada

waytogo.gif troszku innego odcienia brązowego jak najbardziej waytogo.gif

> Z drugiej strony.. to zimówka, więc po co wydawac masę kasy na lakier Czarna perełka i będzie

> ogień

czarno to możesz stalówke se zrobić zlosnik.gif z alu zawsze można coś pokombinować wink.gif nie jeden zaczyna od takiego koła wink.gif

Napisano
  • Autor

Grzywcia !!!

Kolorysto !!!

Graficiarzu !!!

Wymyśl coś fajnego, jakoś mi nic nie leży z tych projektów smile.gif szukam czegoś na necie ale lypa.... wiem że fele to nie BBS czy Keskiny smile.gif ale przeca mozna z nich coś zrobić żeby przykuwały uwagę smile.gif

coś mi środek na brąz zalatuje, ale jaki??? ciemny???? jasny???

Napisano

> Grzywcia !!!

tak?

> Kolorysto !!!

ja? hmm.gif

> Graficiarzu !!!

to by sie zgadzało zlosnik.gif

> Wymyśl coś fajnego, jakoś mi nic nie leży z tych projektów szukam czegoś na necie ale lypa.... wiem że fele to nie BBS czy Keskiny ale przeca mozna z nich coś zrobić żeby przykuwały uwagę coś mi środek na brąz zalatuje, ale jaki??? ciemny???? jasny???

zaraz coś poszukam, rozumiem, że mieszamy z hayi? 270751858-jezyk.gif

Edita. coś tam wyszponciłem, także jak jutro będe na Tychach to moge Ci przywieźć palete wink.gif a do kolegi RoMaNa mozesz sie usmiechnac potem o jeszcze inna opcje wink.gif

Jak jestes jutro w Tychach? wink.gif

Napisano

> Genał

Dobrze, że chociaż Ty popierasz jeszcze moje "niemieckie" myślenie zlosnik.gif

Ordnung muss sein zlosnik.gif

Napisano

W kolor nadwozia lub czarny połysk

Napisano

> tak?

> ja?

> to by sie zgadzało

> zaraz coś poszukam, rozumiem, że mieszamy z hayi?

> Edita. coś tam wyszponciłem, także jak jutro będe na Tychach to moge Ci przywieźć palete a do

> kolegi RoMaNa mozesz sie usmiechnac potem o jeszcze inna opcje

> Jak jestes jutro w Tychach?

Ty mu już nic nie proponuj, zamotałeś mu w głowie i jakieś beznadziejne kolory wybrał zlosnik.gif

Napisano

> Ty mu już nic nie proponuj, zamotałeś mu w głowie i jakieś beznadziejne kolory wybrał

Kilent nasz Pan zlosnik.gif

Może inne kolory, ale piękny przykład, że i Alu pomalowane na czarno może pięknie wyglądać serduszka.gif Zauroczony jestem tym gofrem serduszka.gif

jlrxq.jpg

Napisano

Na ciorno niech maluje te felgi na zime i bedzie dobrze waytogo.gif

Napisano

> Kilent nasz Pan

> Może inne kolory, ale piękny przykład, że i Alu pomalowane na czarno może pięknie wyglądać

> Zauroczony jestem tym gofrem

ooo kur**!! ale dwójka!! masz jakies zdjecia frontu?insideu?kozacka!!

Napisano

> Kilent nasz Pan

zgadza się waytogo.gif miał w opcji 2 rozsądne kolory, zobaczymy co będzie zlosnik.gif w końcu Zuzia będzie tym śmigać 270751858-jezyk.gif

> Może inne kolory, ale piękny przykład, że i Alu pomalowane na czarno może pięknie wyglądać

wyglada pięknie, bo jest : 1. piekna duza felga 2. nie jest cala czarna 3. nie wyglada jak stalowka 4. auto ma czarne dodatki to pasuje zlosnik.gif

u Aziego nie robiłoby to roboty i czarn byłby feee sick.gif

Napisano

Przedewszystkim to jest tylko zimowka więc czy warto tak kombinować? Po drugie, kto powiedział, że ją proponowałem całe czarne? Czytamy że zrozumieniem - napisałem, że czarne z czerwoną krawędzia. Kolejna sprawa, na czarno czerwone wnętrze. Kolejna sprawa, widziałem masę fur w których nie było wielu czarnych detali a czarne koło robiło robotę i wcale nie musi być w 19 calach. Zresztą, ją nie będę się wykłócał bo nie o to chodzi. Moim zdaniem nie tylko chodzi o sztukę dobrania koloru ale poczucie estetyki i smaku. Zdania nie zmienię - czarne koło potrafi robić robotę.

Widzisz tu czarne dodatki? No chyba, że zaliczasz do tego uszczelki szyb icon_rolleyes.gif

img3136x.jpg

Dowody na to, że nie tylko kozackie alu w 19 calach może wyglądać.

Proszę mała czarna stal:

SSF:

centomania%202008-04-19_20%20-%20Fiat%20SC%20MEMPHIS%2002.jpg

Taak wiem, czerwone auto i czarne dodatki blah.gif

Zwyklaki:

77a1dcfe2c66997b.jpg

widesteel2.jpg

Więcej przykładów?

Napisano

> Przedewszystkim to jest tylko zimowka więc czy warto tak kombinować?

A czy Azi jest pierwszym, który kombinuje zrobić zimową alu jakoś ciekawie? Pytanie możesz potraktować jako odpowiedź zlosnik.gif

> Po drugie, kto powiedział, że

> ją proponowałem całe czarne? Czytamy że zrozumieniem - napisałem, że czarne z czerwoną

> krawędzia.

A nie z czerwony szaprunkiem? hmm.gif Czy to to samo i się nie znam? zlosnik.gif

>Kolejna sprawa, na czarno czerwone wnętrze.

Ma, ale tego na zewnątrz nie widac, ja też mam czarne wnętrze, ale fela czarna nie będzie, bo czołgu nie chce zlosnik.gif suaby argument masjter..

>Kolejna sprawa, widziałem masę fur w

> których nie było wielu czarnych detali a czarne koło robiło robotę i wcale nie musi być w 19

> calach.

Tak, ale pewnie w tych furach to był setup z dobrym kontrastem - żółto czarny, czerwono czarny albo samo koło było przykombinowane jakiś lipkiem albo innym dodatkiem wink.gif

>Zresztą, ją nie będę się wykłócał bo nie o to chodzi.

ok.gif

> Moim zdaniem nie tylko chodzi o sztukę dobrania koloru ale poczucie estetyki i smaku.

A czy estetyka i smak nie łączy się z dobrą kolorystyką dobrze dobranego koloru do odpowiedniego koła i budy? hmm.gifgrinser006.gif

>Zdania nie zmienię - czarne koło

> potrafi robić robotę.

Tak, ale nie w przypadku Azikowego koloru i Azikowej felgi - Zdecydowanie lepiej wyglądałoby to u Ciebie czy Brokera, ja z Azikiem czarnego koła nie wrzuce, bo to na takich setupach nie wygląda to w ogóle.. EOT ok.gif

czekamy na foty teraz zlosnik.gif

Napisano

> A czy Azi jest pierwszym, który kombinuje zrobić zimową alu jakoś ciekawie? Pytanie możesz potraktować jako odpowiedź

Tylko po co skoro będzie balon? IMO festyn nie jest wskazany.

> A nie z czerwony szaprunkiem? Czy to to samo i się nie znam?

Lipek = szparunek = rancik = krecha = krawędź

> Ma, ale tego na zewnątrz nie widac, ja też mam czarne wnętrze, ale fela czarna nie będzie, bo

> czołgu nie chce suaby argument masjter..

> Tak, ale pewnie w tych furach to był setup z dobrym kontrastem - żółto czarny, czerwono czarny

Fotki powyżej...

> A czy estetyka i smak nie łączy się z dobrą kolorystyką dobrze dobranego koloru do odpowiedniego koła i budy?

Dobierzesz dobrze kolory, za dużo będzie dodatków, zły pomysł na sposób polakierowania felgi i będzie festyn.

Czołg ?

icon_eek.gif

262il8sq3.jpg

06b8905c12d0ac26.jpg

d31a9353259294a8.jpg

5687221913_b22a155a76.jpg

DSC02043.jpg

DSC00722.jpg

slammedaudi.jpg

large_73541-665206.jpg

Którykolwiek z tych czołgów chciałbym mieć... wink.gif

Napisano

Zobacz sobie o jakim kole mowa i do jakiego auta, jakie ja przykłady podałem i co w tym napisałem - mowa tu o czerwieni i o lipkach..

"Tak, ale pewnie w tych furach to był setup z dobrym kontrastem - żółto czarny, czerwono czarny albo samo koło było przykombinowane jakiś lipkiem albo innym dodatkiem " ... zedytowałeś posta i myślisz, że wyprzedzisz tą myśl ? zlosnik.gif Wszystkie zdjęcia, które wkleiłeś albo maja poszerzana stal albo stal z akcentem koloru - niektóre są w jednej tonacji inne w kontrascie, ale zadne z nich to nie braz czy zlotobrąz.. Więc imo przykłady z d. - nie pasując w ogóle do początku dyskusji..

> A Widzisz tu czarne dodatki? No chyba, że zaliczasz do tego uszczelki szyb

Nie, ale widze tu mega gleb i duuuże koło facepalm%5B1%5D.gif

> Dowody na to, że nie tylko kozackie alu w 19 calach może wyglądać.

> Proszę mała czarna stal:

> SSF:

> Taak wiem, czerwone auto i czarne dodatki

> Zwyklaki:

> Więcej przykładów?

Wszystko to było w/w... facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Tylko po co skoro będzie balon? IMO festyn nie jest wskazany.

Żeby nie było szaro buro czarno i ponuro? Festyn tak, ale do festynu i kolorowej zimówki daleko brakuje..

> Lipek = szparunek = rancik = krecha = krawędź

ide do jamki..

> Fotki powyżej...

właśnie facepalm%5B1%5D.gif po co, skoro to moje przykłady? grinser006.gif

> Dobierzesz dobrze kolory, za dużo będzie dodatków, zły pomysł na sposób polakierowania felgi i

> będzie festyn.

Za dużo badziewnych dodatków owszem, ale my tu mówimy o alufeldze w kolorze.. Skąd to porównanie?

> Czołg ?

Tak, jeśli mowa o brązie i czerni.. Czytamy ze zrozumieniem zlosnik.gif

> Którykolwiek z tych czołgów chciałbym mieć...

Proszę bardzo, wolna droga - sprzedaj parcha i kup vaga zlosnik.gif

Napisano

Napisałeś, że na czarno maluje się stalówki.

Pokazałem golfa na C2-kach - stwierdziłeś, że to szałowe duże koło.

Pokazałem szeroką stal - stwierdziłeś, że jest kontrast, więc...

pokazałem czarne auto z czarną stalą - stwierdziłeś, że czołg..

Jak dla Ciebie czarny z czerwonym tu nie pasuje to koniec tematu...

facepalm%5B1%5D.gif

Oto moja wizja tego kółka i tyle w temacie:

10287647.jpg

66125147.jpg

Napisano

> Oto moja wizja tego kółka i tyle w temacie:

Druga wersja zdecydowanie lepsza waytogo.gif ale o niej nie było mowy na początku no.gif

Napisano

> Druga wersja zdecydowanie lepsza

a moim zdanie pierwsza grinser006.gif z czerwonym paskiem waytogo.gif

Napisano

wszystko pieknie fajnie, ale przyklady, ktore pokazaliscie nie maja sie do rzeczywistosci. to tylko seicento, poza tym z baloniasta opona bedzie i tak lipa. ok, golf ma zwykla stal, ale do tego bardzo niski profil z naciagiem i mega glebe. ja bym te felgi zostawil tak jak sa.

Napisano

> wszystko pieknie fajnie, ale przyklady, ktore pokazaliscie nie maja sie do rzeczywistosci. to tylko

> seicento, poza tym z baloniasta opona bedzie i tak lipa. ok, golf ma zwykla stal, ale do tego

> bardzo niski profil z naciagiem i mega glebe.

ok.gif

srodek pojdzie w jakis kolor, rant się odświeży i też będzie dobrze ok.gif

Napisano
Grzywcia luźno zlosnik.gif ale wiesz że popieram ignaca
Napisano

> Oto moja wizja tego kółka i tyle w temacie:

Jedynka spoko, dwójka jeszcze lepsza

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Wyszło zupełnie coś innego, ale myślę, że będzie goood

> Więcej o tutaj

A klapka wlew to w jakim celu na czerwono ? czy to też tylko wersja zimowa ? hmm.gif

Napisano

> Wyszło zupełnie coś innego, ale myślę, że będzie goood

> Więcej o tutaj

ciekawie, ale...

malować felgi i nie wykręcić wentyli???

ciężarki z tego co widzę, też zostawione...

przecież po założeniu opon trzeba je będzie wyważyć na nowo i zerwać stare ciężarki sick.gif

Napisano

> ciekawie, ale...

> malować felgi i nie wykręcić wentyli???

Wentylki były dobrze zabezpieczone miejsca wokół są pomalowane.

Cięzarki fakt, trzeba będzie zerwać, ale one są po wewnętrznej stronie felgi - czego wogóle nie widać cool.gif

Klapka czerwona - bo oryginalna gdzieś się zawieruszyła a nie było lakieru takiego jak kolor budy. Klapka była kupiona żółta zlosnik.gif

IMO będzie spoko ok.gif

Napisano

Ciekaw jestem jak ta felga bedzie wygladac na seju skromny.gif

Napisano

> Ciekaw jestem jak ta felga bedzie wygladac na seju

Na zimę będzie ok , ale na lato (Abarthy) chyba trzeba będzie coś innego wymyśleć zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.