Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[6N] Nie odpala poważny problem jestem w Danii!

Featured Replies

Napisano

Witam,

Na wstępie chciałbym powiedzieć że jestem studentem i obecnie przebywam na wymianie studentów w Danii. Jak nie trudno się domysleć pojechałem tam moją ukochaną Polówką. Jestem w Danii od 22 sierpnia. Trasa minęła bez problemów. Następnie razem z kolegą wróciliśmy na tydzień do Polski. Wróciliśmy 23.10.2011 (niedziele) około 13:00 . W Pn około godziny 12:00 pojechaliśmy samochodem na uczelnie bez problemów. W czwartek 27.10.2011 chcieliśmy również pojechać autem na uczelnie ale niestety polo odmówiło posłuszeństwa nie chciał odpalić. Mianowicie kręcę rozrusznik chodzi, akumulator jest bardzo mocny, i nie chce odpalić. Po dłuższym kręceniu rozrusznikiem jak wyszedłem poczułem spod maski ciutkę zapach benzyny. Przed wyjazdem do Danii były wymieniane przewody, kopułka rozdzielacz świece. Sprawdziłem je na nowo. Nie mam pomysłu co to może być. Pytam gdyż mechanicy w Danii są strasznie drodzy i podobno nie są fachmanami jak w Polsce. Macie jakieś pomysły co to może być ? co sprawdzić co zobaczyć? a może znacie jakiegoś fachowcą w Odense? proszę pomóżcie bo naprawdę nie wiem co mam robić. Serdecznie dziękuje za wszelkie rady!!.

Napisano

Napisz dokładnie który to silnik, ale tak na szybko to sprawdź te przewody paliwowe czy się któryś nie "rozpiął" i sprawdź czy jest iskra.

Obstawiam cewkę, pompę paliwa lub coś z tymi przewodami paliwowymi.

Edit. rozumiem, ze nie odpala ani na ciepłym, ani na zimnym ???

Napisano

Moja rada moze byc malo skuteczna, ale proponuje zapalic na zapych.

Swiece raczej napewno zalales, a co tam jeszcze to sie okaze.

Napisano
  • Autor

> Moja rada moze byc malo skuteczna, ale proponuje zapalic na zapych.

> Swiece raczej napewno zalales, a co tam jeszcze to sie okaze.

silnik 1.0 rok 97'. Na popych próbowaliśmy nie dało rady....

Napisano

bzylak na autokaciku yikes.gif

wykręc jedną świecę i dotknij do bloku silnika, a niech zielu kręci

jak nie będzie zapłonu to stawiam 99% na czujnik położenia wału albo halla, w zalezności co tam jest

Napisano

Może to cewka

Napisano

> bzylak na autokaciku

> wykręc jedną świecę i dotknij do bloku silnika, a niech zielu kręci

> jak nie będzie zapłonu to stawiam 99% na czujnik położenia wału albo halla, w zalezności co tam

> jest

Tylko nie dotykaj świecy gołymi łapami bo się zrobi łuk między jajkami zlosnik.gif

Ale to prawda, na dzień dobry poszukajcie iskry waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Niestety nie było mi dane posprawdzać rzeczy po po pierwsze padało :\ a dwa że niestety pożyczałem nie tak i klucz do świec. Właśnie jestem w trakcie załatwiania jakiegoś garażu oraz innego klucza do świec oraz multimetru. Myślę że do soboty wszystko ogarnę ponieważ też jestem w trakcie sesji i mam egzaminy. Odezwę się jak tylko coś sprawdzę. Bo tak jeszcze myślę czy to nie może być wina paliwa? Bo chociaż w połowie drogi w Niemieczech zatankowałem do pełna i przejechałem jakieś 300-350 km jeszcze i potem jeszcze w pn to była ni była wina paliwa tak? nie wiem sam bo już wiecie myślę już o wszystkim i się martwię. Ale posprawdzam wszystko i dam znać. I dziękuje Wam za wszelkie rady.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.