Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GP Indii - Dyskusja

Featured Replies

Napisano

Trzy miejsca w tył na nowym torze to nie jest wiele jak na Hamiltona. Ale jest jeszcze w czubie kilku kierowców na wygraną. Duża loteria i wiele niewiadomych nas czeka.

Napisano

> Trzy miejsca w tył na nowym torze to nie jest wiele jak na Hamiltona. Ale jest jeszcze w czubie

> kilku kierowców na wygraną. Duża loteria i wiele niewiadomych nas czeka.

Dzięki cofnięciu o 3 miejsca Hamilton stracił pozycję, ale.... będzie startował z czystej części toru. Biorąc pod uwagę, jak "zasyfiony" jest tor i to, że sam Hamilton często ma całkiem dobry start, to właściwie nic nie stracił grinser006.gif

Za to Webber facepalm%5B1%5D.gif - jego zazwyczaj "fantastyczny" start+zanieczyszczenia toru - oj chyba straci sporo miejsc tongue.gif

W sumie wydaje mi się, że wyścig może być ciekawy waytogo.gif

Napisano

> Dzięki cofnięciu o 3 miejsca Hamilton stracił pozycję, ale.... będzie startował z czystej części

> toru. Biorąc pod uwagę, jak "zasyfiony" jest tor i to, że sam Hamilton często ma całkiem dobry

> start, to właściwie nic nie stracił

> Za to Webber - jego zazwyczaj "fantastyczny" start+zanieczyszczenia toru - oj chyba straci sporo

> miejsc

> W sumie wydaje mi się, że wyścig może być ciekawy

biorac pod uwage fakt, ze tor jest dosc niezle zakurzony i malo przyczepny w tych miejscach to moze byc dosc wesolo przy wyprzedzaniu. Nie zdziwie sie jak bedziemy swiadkami jakiejs spektakularnej rozpierduchy.

Napisano

dziwne że nikt nie napisał o zderzeniu Ham-a i Mas-y ... po raz kolejny biglaugh.gif

mnie dziwi że uznali winę Massy - przecież on był z przodu - ham przodem bolidu walnął go z boku między osiami ...

Napisano

mnie tez sie wydaje co najmniej dziwne ze ukarany zostal Massa. Ham go przecie dopiero doganial, byl wyraznie z tylu. Massa zlozyl sie wiec do zakretu i dostal strzala. Nie bardzo tez rozumiem jak Ham planowal prejechac ten zakret wchodzac od wewnetrznej

Napisano

> mnie tez sie wydaje co najmniej dziwne ze ukarany zostal Massa. Ham go przecie dopiero doganial,

> byl wyraznie z tylu. Massa zlozyl sie wiec do zakretu i dostal strzala. Nie bardzo tez

> rozumiem jak Ham planowal prejechac ten zakret wchodzac od wewnetrznej

Hamilton dobrze się składał do zakrętu, tak trzeba było w niego wejść ( w tej sytuacji). Kary nie powinno być, zapewne jednak chodzi o linię wewnętrzną na której był już Lewis. Podobna sytuacja była tutaj i kary nie było ( kto wie jednak czy nie przez to, że Lewis już dalej nie jechał).

Co do samego wyścigu - nudy na maxa sick.gif

Napisano

> Hamilton dobrze się składał do zakrętu, tak trzeba było w niego wejść ( w tej sytuacji).

mysle ze nikt nie powinien byl dostac kary. HAM dognil Masse i sie z nim zrownal ale gdy zobaczyl ze Massa zaczyna zajezdzac mu droga zwolnil nieco ... a Massa zjezdzal dalej do wewnetrznej jak by go tam nie bylo.

> Co do samego wyścigu - nudy na maxa

oj tak, kijowy wyscig ...

Napisano

> mysle ze nikt nie powinien byl dostac kary. HAM dognil Masse i sie z nim zrownal ale gdy zobaczyl

> ze Massa zaczyna zajezdzac mu droga zwolnil nieco ... a Massa zjezdzal dalej do wewnetrznej

> jak by go tam nie bylo.

> oj tak, kijowy wyscig ...

Dobrze, że późno wróciłem, to mogłem przewijać nagranie smile.gif

Napisano

> mysle ze nikt nie powinien byl dostac kary. HAM dognil Masse i sie z nim zrownal ale gdy zobaczyl

> ze Massa zaczyna zajezdzac mu droga zwolnil nieco ... a Massa zjezdzal dalej do wewnetrznej

> jak by go tam nie bylo.

podobną sytuację miał kiedyś R.Kubica, kiedy, jeszcze jeżdżąc dla BMW, Ham wyjechał za szeroko, a on chciał go wyprzedzić od wewnętrznej, wtedy Ham dojechał do szczytu tak, jakby chciał zmusić RK do ucieczki i doszło do kontaktu. Taka obrona na siłę, jak pies ogrodnika-obydwoje wtedy stracili, ale to RK dostał karę.

Te sytuację są rozpatrywane indywidualnie, a przepisy pozwalają na dowolne decyzje sędziów no.gif

tylko tyle znalazłem na YT

> oj tak, kijowy wyscig ...

pierwsza połowa jeszcze jak cię mogę, ale druga to już procesja

Napisano

> mysle ze nikt nie powinien byl dostac kary. HAM dognil Masse i sie z nim zrownal

Quote:

Podkreślić należy, że w momencie uderzenia rywal nie miał nosa swojego samochodu w połowie wyprzedzanego auta czyli umownym punkcie, po minięciu którego rację ma atakujący zawodnik.

Napisano

> podobną sytuację miał kiedyś R.Kubica,

Podobieństwa kończą się na tym, że manewr był podobny hehe.gif Reszta to już inna historia, czyli sterowani przez sznurki sędziowie przez Dennisa i pewnie Berniego zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.