Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CENA NAPRAWY OPŁACA SIE?

Featured Replies

Napisano

Witam ocencie czy opłaca sie naprawa za 1100zł Uno 1.0 2000

Wycięcie wspawanie tylnego błotnika wraz z szpachlowaniem równaniem, wyproszczenie tyłu bo jest przesunieta klapa bagażnika, malowanie tył drzwi przód drzwi błotnik tył cieniowanie w tej cenie farba szpachla.

bez ceny drzwi błotnika za które dałem (260zł).

opłaca sie? mechanik który robił mi już kilka razy auto czyli u Stasia w stodole domowymi medodami w grę wchodzą lekkie niedoróbki.

opłaca się?.

Napisano

> Witam ocencie czy opłaca sie naprawa za 1100zł Uno 1.0 2000

> Wycięcie wspawanie tylnego błotnika wraz z szpachlowaniem równaniem, wyproszczenie tyłu bo jest

> przesunieta klapa bagażnika, malowanie tył drzwi przód drzwi błotnik tył cieniowanie w tej

> cenie farba szpachla.

> bez ceny drzwi błotnika za które dałem (260zł).

> opłaca sie? mechanik który robił mi już kilka razy auto czyli u Stasia w stodole domowymi medodami

> w grę wchodzą lekkie niedoróbki.

> opłaca się?.

Ja robiłem za 1200 malowanie maski, błotnika, atrapy, kawałka drzwi, kawałka tylnego błotnika. Full profesjonalnie bez niedoróbek.

Z tego co czytam u Ciebie to cena wygląda atrakcyjnie ale zapewne kilka osób Ci napisze, że za 300zł sam to zrobisz itp grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ja robiłem za 1200 malowanie maski, błotnika, atrapy, kawałka drzwi, kawałka tylnego błotnika. Full

> profesjonalnie bez niedoróbek.

> Z tego co czytam u Ciebie to cena wygląda atrakcyjnie ale zapewne kilka osób Ci napisze, że za

> 300zł sam to zrobisz itp

Brak spawarki,kompresora, ramy do proszczenia nadwozia umiejętności są, w zwykłym warsztacie zaśpiewali mi ok 4 tyś, w aso naprawa miała wyjść 14tyś wg liczenia tu a w sumie dostałem całke 2100zł.

Napisano

> Witam ocencie czy opłaca sie naprawa za 1100zł Uno 1.0 2000

> Wycięcie wspawanie tylnego błotnika wraz z szpachlowaniem równaniem, wyproszczenie tyłu bo jest

> przesunieta klapa bagażnika, malowanie tył drzwi przód drzwi błotnik tył cieniowanie w tej

> cenie farba szpachla.

> bez ceny drzwi błotnika za które dałem (260zł).

> opłaca sie? mechanik który robił mi już kilka razy auto czyli u Stasia w stodole domowymi medodami

> w grę wchodzą lekkie niedoróbki.

> opłaca się?.

Powiem tak: w kwietniu 2008 roku za wymianę obu progów, reperaturkę prawych drzwi oraz lakierowanie zapłaciłem 2000 zł. Auto było wtedy też warte coś koło tego. To od Ciebie zależy ile utopisz w swoim samochodzie. Ja przez 5 lat utopiłem 8 000 zł ale wiem, że są ludzie, którzy wydali o wiele większe pieniądze w naprawy/modyfikacje swoich Uniaków. ok.gif

Acha, nie mówi się proszczenie tylko prostowanie waytogo.gif

Napisano
  • Autor

No w sumie wszystko wyszło 1400 niestety.

Napisano

> No w sumie wszystko wyszło 1400 niestety.

pocieszając u mnie był ostatnio nowy parownik, potem stary wąż pękł i płyn spitolił (na szczęście 100m od garażu), później sprzęgło, wahacze (dałem trw), a na koniec osłona przegubu i wyszło jakieś 1200 niestety czyli > 1/3 wartości tongue.gif

ale do 120kkm byl bezinwestycyjny zlosnik.gif

GP

Napisano

nie chce być niemiły ale 1200 to raczej 1/2 lub nawet 2/3 wartości uno:/ i to pomimo stosunkowo niedużego wieku:/

tak BTW ja w moim wymieniłem oba progi ostatnio i zaplaciłem 600 zł i przy wartości auta ok 1500 zł uwazam to za bardzo nieopłacale

ale zrobiłem bo go lubie:d

Napisano

Ja w samą blacharkę w ciągu ostatnich 2 lat wsadziłem 4 tyś. Ale co kto lubi wink.gif. I wcale nie żałuję tej kasy, bo dla mnie uno było zawsze wyjątkowe wink.gif. Na dobrą sprawę to możesz sprzedać, dołożyć i kupić coś innego. Wg. mnie nie opłaca się kupować auta w porównywalnym wieku, bo i tak zawsze ta starość wyjdzie... Ja wolę się tłuc Unem, w domu mam go od nowości, mam sprawdzone auto wink.gif. Także wszystko zależy od Ciebie.

Napisano
  • Autor

Dostałem 2 tyś zmieściłem się w kwocie którą dostałem z ubezpieczelni czekam na auto od lakiernika.

A sprzedawać nie ma co zwławszcza gdy ma sie Uno od nowośći jak ja.

Nowe 24 tyś a teraz za 3 tyś sprzedasz i co to za logika.

A autko w super stanie było przed kolizją.

Napisano

> Nowe 24 tyś a teraz za 3 tyś sprzedasz i co to za logika.

Rynkowa.

Czasy, gdy 5-letni złom po przejściach sprzedawało się za talonową cenę nowego, a 10-letni za jej 70%, chwała Bogu i Partii mamy już dawno za sobą. ok.gif

Napisano

za 3 tysiące sprzedać to by bardzo dobra cena była:P one nie są tyle warte niestety, no chyba ze jakiś tip top stan to może..

ale fakt faktem, że na samochodzie raczej się nie zyskuje

utrata wartości normalna sprawa..., pomyśl o gościach którzy kupili nowe fury za 100 tysięcy a za 3 lata jest warta 50 tys. norma....

ale co kto lubi

moim zdaniem ani nowego ani za drogiego auta nie opłaca się kupować.., dlatego jeżdżę uno póki się trzyma:)

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.