Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po jakim czasie traci się zniżki OC

Featured Replies

Napisano

Witam sprawa wyglada następująco

PAN 55+ prawko od 37 lat pakiet zniżek 60 %

Do 2010.05 posiadał zarejestrowany samochód na siebie.

od 2010.05 nie posiada zarejestrowanego zadnego pojazdu na siebie. Po jakim czasie karęcji bez zarejestrowania pojazdu traci się zniżki?

Napisano

> Witam sprawa wyglada następująco

> PAN 55+ prawko od 37 lat pakiet zniżek 60 %

> Do 2010.05 posiadał zarejestrowany samochód na siebie.

> od 2010.05 nie posiada zarejestrowanego zadnego pojazdu na siebie. Po jakim czasie karęcji bez

> zarejestrowania pojazdu traci się zniżki?

To pewnie zalezy od ubezpieczyciela...

W PZU z tego co pamietam po 2 latach tracisz wszystkie zniżki.

Pozdrawiam

Napisano

> To pewnie zalezy od ubezpieczyciela...

> W PZU z tego co pamietam po 2 latach tracisz wszystkie zniżki.

> Pozdrawiam

czyli najlepiej kupić byle jaką przyczepkę i za jakieś 50-60 pln/rok ją po prostu ubezpieczać... zlosnik.gif żeby zniżek nie stracić, a że przyczepka przeglądu nie potrzebuje, to można ją zakopać hehe.gif

Napisano

> czyli najlepiej kupić byle jaką przyczepkę i za jakieś 50-60 pln/rok ją po prostu ubezpieczać...

> żeby zniżek nie stracić, a że przyczepka przeglądu nie potrzebuje, to można ją zakopać

Nie wszystkie towarzystwa honoruja OC z przyczep nono.gif

Po co kombinowac??? Nie lepiej dopisac pana do jakiegos pojazdu jako wspolwlasciciela ok.gif

Napisano

> Po co kombinowac??? Nie lepiej dopisac pana do jakiegos pojazdu jako wspolwlasciciela

A to nie jest kombinowanie? confused.gif

Napisano

> To pewnie zalezy od ubezpieczyciela...

Nie

> W PZU z tego co pamietam po 2 latach tracisz wszystkie zniżki.

obligatoryjnie jest to 2 lata u wszystkich ubezpieczycieli

Napisano

> A to nie jest kombinowanie?

Jest ,ale jakby mniejsze biglaugh.gif

Napisano

> czyli najlepiej kupić byle jaką przyczepkę i za jakieś 50-60 pln/rok ją po prostu ubezpieczać...

> żeby zniżek nie stracić, a że przyczepka przeglądu nie potrzebuje, to można ją zakopać

To już lepiej piździka znaczy się skuterek czy motorower, wyjdzie 20zł/rok smile.gif

Napisano

> To już lepiej piździka znaczy się skuterek czy motorower, wyjdzie 20zł/rok

Też zwykle zniżki nie przenoszą się z jednośladu na auto.

Przynajmniej tak jest w PZU.

Napisano

W takim razie musieli coś pozmieniać bo pamiętam, że kilka lat temu byłem w PZU i pytałem się o ten okres to uprzejma pani powiedziała, że wynosi 3 miesiące. Jeżeli teraz jest 2 lata to całkiem ok.

Napisano
  • Autor

A jak sie nabywa zniżki?

U mnie w dowodzie rej. dopisany jest ojciec żebym miał teoretycznie 60% ale że w dowodzie widnieje osoboa znaczy ja która nie ma skończonych 26 lat dopisali za wiek 30% czyli suma sumarum zniżka jest tylko 30 % po jakim okresie w jakim wieku uzyskuje JA 60%? prawko od 7,5 roku bezszkodowa jazda, widnieje w dowodzie rej od 2 lat.

Napisano

> Też zwykle zniżki nie przenoszą się z jednośladu na auto.

> Przynajmniej tak jest w PZU.

Czyli w PZU i agencjach ubezpieczeniowych mnie kłamali ?

Napisano

> Po jakim czasie karęcji bez

> zarejestrowania pojazdu traci się zniżki?

Regulują to warunki ubezpieczenia.

W PZU dla polisy AC (pytasz o pakiet więc będzie podobnie) jest tak jak poniżej - zechciało mi się zerknąć do OWU AC, które zawierałem we wrześniu.

*11 klasa to 60% zniżki

Ubezpieczony posiadający 11 klasę bonus - malus, zachowuje nabyte uprawnienia do zniżki składki, jeżeli okres przerwy w ubezpieczeniu pojazdu nie jest dłuższy niż 5 lat. Po przerwie w ubezpieczeniu wynoszącej powyżej 5 lat ubezpieczony zachowuje uprawnienia do 25% zniżki (6 klasa bonus - malus). Kolejny okres przerwy w ubezpieczeniu powyżej 12 miesięcy powoduje zmniejszenie uprawnień ubezpieczonego poprzez przemieszczenie o jedną klasę taryfową za każdy pełny okres 12 miesięcy przerwy w ubezpieczeniu, aż do stawki podstawowej (3 klasa bonus - malus).

Napisano

> A jak sie nabywa zniżki?

> U mnie w dowodzie rej. dopisany jest ojciec żebym miał teoretycznie 60% ale że w dowodzie widnieje

> osoboa znaczy ja która nie ma skończonych 26 lat dopisali za wiek 30% czyli suma sumarum

> zniżka jest tylko 30 % po jakim okresie w jakim wieku uzyskuje JA 60%? prawko od 7,5 roku

> bezszkodowa jazda, widnieje w dowodzie rej od 2 lat.

Zaczyna się liczyć zniżki od czasu wpisania w polisie ubezpieczeniowej jako współ / właściciel.

Ja prawo jazdy od 1994r. jako współwłaściciel wpisany do OC auta od 2005r. 55% zniżki.

Napisano

> Nie wszystkie towarzystwa honoruja OC z przyczep

> Po co kombinowac??? Nie lepiej dopisac pana do jakiegos pojazdu jako wspolwlasciciela

??? niby jak? przecież mam potwierdzenie OC wszelkich pojazdów z PZU i na tym potwierdzeniu nie mam wyszczególnione, że to przyczepa...pisze tylko pojazd i nr rej i okres ubezp...

Napisano

> Też zwykle zniżki nie przenoszą się z jednośladu na auto.

> Przynajmniej tak jest w PZU.

pierwsze słyszę...niżej pisałem- na potwierdzeniu od PZU mam na ich papierku tylko napisane nr rej pojazdu, bez wyszczególnienia co to, oraz czas trwania ubezpieczenia. a wśród tych pojazdów jest moto, przyczepka i auta...wszystko w jednym worze...

Napisano

> Nie

> obligatoryjnie jest to 2 lata u wszystkich ubezpieczycieli

A na jakiej podstawie jest to obligatoryjne?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.