Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kask szczękowy... CABERG KONDA

Featured Replies

Napisano

Miał ktoś styczność z kaskiem CABERG KONDA albo może polecić jakiegoś innego szczękowca do 700zł ? icon_rolleyes.gif

Napisano

> Miał ktoś styczność z kaskiem CABERG KONDA albo może polecić jakiegoś innego szczękowca do 700zł ?

Bylem nim zainteresowany, ale nie moglem znalezc rozmiaru dla siebie, wiec kupilem Airoh Miro.

Ten co kupilem ma jeden minus, jest glosniejszy z lewej strony przez mechanizm opuszczania blendy. W chlodne dni szybka paruje podczas postoju jesli nie uzywa sie antifoga w sprayu.

Napisano

Poszukaj Nolana N103, czasami są promocje, po schubercie drugi co do jakości szczekowiec według mnie.

Napisano

> Bylem nim zainteresowany, ale nie moglem znalezc rozmiaru dla siebie, wiec kupilem Airoh Miro.

> Ten co kupilem ma jeden minus, jest glosniejszy z lewej strony przez mechanizm opuszczania blendy.

> W chlodne dni szybka paruje podczas postoju jesli nie uzywa sie antifoga w sprayu.

Miro można zakupić promocyjnie: KLIK.

Napisano

> Miał ktoś styczność z kaskiem CABERG KONDA albo może polecić jakiegoś innego szczękowca do 700zł ?

Można poszukać poprzednika Kondy czyli Rhyno. Miałem, ale zmieniłem na Justissimo GT (szczękowiec i jet w jednym).

PZDR

Napisano

no wlasnie tez sie przymierzam powoli do mziany kasku ...

- jak z bezpieczeństwem ?

- jak z wentylacja ? szczegolnie na postoju.

- jak z jakoscia ?

- jak z glosnascia (porownania do innych)

Napisano

> no wlasnie tez sie przymierzam powoli do mziany kasku ...

> - jak z bezpieczeństwem ?

> - jak z wentylacja ? szczegolnie na postoju.

> - jak z jakoscia ?

> - jak z glosnascia (porownania do innych)

Jeśli cie interesuje moge opisać N103, w tych kategoriach.

Napisano

> Jeśli cie interesuje moge opisać N103, w tych kategoriach.

chetnie

Napisano

Nolan N103 Classic

- jak z bezpieczeństwem ?

SHARK 4 gwiazdki, mi poprzedni mój spadł 2-3 razy bez uszkodzeń, uderzyłem przy wypadku nim o asfalt, moja głowa cała skorupa cała (wymieniłem na taki sam model nowsze malowanie i jakieś tam drobne elementy poprawione)

- jak z wentylacja ? szczegolnie na postoju.

Bez zarzutu, na górze, plus przy szczence, obsługa bez problemowa nawet w rekawicy, na postoju można sobie podnieść szczeke lub uchylić szybke (można jechac z lekko uchylona sama się nie zamknie szybko).

- jak z jakoscia ?

Oglądałem kilka szczekowców różnych firm, i ten kask po modelu c3 (dwa razy droższy wyrób i mi nie do końca pasował do głowy) ma najwyższa jakość wykonania.

- jak z glosnascia (porownania do innych)

Smigam bez zatyczek do uszy, słychać szum ale nie jest to dla mnie uciążliwe, nie podwiewa przez szczeliny itp.. Niektóre integrale były głośniejsze (te bardziej sportowe), niektóre ciut cichsze. Ogólnie nie wypada moim zdaniem źle.

Napisano

> Miro można zakupić promocyjnie: KLIK.

Jak kupowalem w sezonie to byly sporo drozsze, a niestety musialem wtedy kupic kask.

Napisano

Mam, jeżdżę skuterem więc wydaje mi się wystarczający. Mam okulary i nic nie przeszkadza. Blendy nie zdarzyło i się użyć - rano jadę na zachód, po południu na wschód.

Napisano

to jeszcze dodatkowe pytania ...

- upierdliwosc przy otwieraniu szczeki ... ???

- upierdliwosc przy podnoszeniu / opuszczaniu bledy

- wentylacja ... przy obecnych temperaturach naprawde nie masz problemu z zaparowaniem szybki na postoju ?

i jak z wentylacja w jezdzie w deszcz ?

Mam AGV (nie pamietam modelu) .. ale otwieram jedna reka, mechanizm jest z przodu szczeki (od przodu a nie pod spodem). Podczas jazdy nie moge narzekac na wentylacje ..ale przy dojezdzaniu do skrzyzowania _musze_ podniesc szybke bo bardzo szybko paruje.

Napisano

> Podczas jazdy nie moge narzekac na wentylacje ..ale przy dojezdzaniu

> do skrzyzowania _musze_ podniesc szybke bo bardzo szybko paruje.

jest coś takiego jak pinlock, jak masz to zapominasz co to para

Napisano
  • Autor

> Mam, jeżdżę skuterem więc wydaje mi się wystarczający. Mam okulary i nic nie przeszkadza. Blendy

> nie zdarzyło i się użyć - rano jadę na zachód, po południu na wschód.

Jak z wentylacją, zwłaszcza na górze?

I najważniejsze... on faktycznie jest aż tak głośny? icon_rolleyes.gif

Napisano

> to jeszcze dodatkowe pytania ...

> - upierdliwosc przy otwieraniu szczeki ... ???

> - upierdliwosc przy podnoszeniu / opuszczaniu bledy

> - wentylacja ... przy obecnych temperaturach naprawde nie masz problemu z zaparowaniem szybki na

> postoju ?

> i jak z wentylacja w jezdzie w deszcz ?

> Mam AGV (nie pamietam modelu) .. ale otwieram jedna reka, mechanizm jest z przodu szczeki (od

> przodu a nie pod spodem). Podczas jazdy nie moge narzekac na wentylacje ..ale przy dojezdzaniu

> do skrzyzowania _musze_ podniesc szybke bo bardzo szybko paruje.

Otwiera się bardzo sprawnie jedna reką, po kilku razach robi się to autoamtycznie, tak samo z zamykaniem.

Blenda szybko się zamyka i otwiera bardzo przydatna.

Nolan stosuje odzielna dodatkowa szybkę pinlcok, jedynie trzeba ja co jakiś czas dokrecic by idealnie przylegała a tak to bez problemowo. Kask nie paruje nawet w deszczu, sprawdza się to bardzo dobrze.

Napisano

> Jak z wentylacją, zwłaszcza na górze?

Głowa nie poci się jakoś strasznie. Mi nie przeszkadzało w największe upały.

> I najważniejsze... on faktycznie jest aż tak głośny?

Na skuterze nie odczuwam jakiegoś wielkiego dyskomfortu akustycznego.

Napisano
  • Autor

> Poszukaj Nolana N103, czasami są promocje, po schubercie drugi co do jakości szczekowiec według

> mnie.

N103 ma za wysoką cenę, ale dzięki za radę, bo naprowadziłeś mnie na niższy model N90 ok.gif

Nie ukrywam, że Konda bardzo mi się podoba wizualnie. Choć według tego testu ma problemy z wyciszeniem oraz wentylacją hmm.gif

Natomiast Nolan N90 zebrał tutaj dobre opinie. Lepsze niż Konda, choć wizualnie nie powala zlosnik.gif ale to nie jest najważniejsze... Bardzo ważna jest dla mnie cisza i wentylacja! Baniak często mi się przegrzewa i wole mieć czym go schłodzić. Pinlock też jest ciekawą propozycją zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Na skuterze nie odczuwam jakiegoś wielkiego dyskomfortu akustycznego.

Do jakich prędkości rozpędzasz bolida? cfaniaczek.gif

Napisano

polecam Airoha SC66, coprawda w promocji, ale kupiłem żonie za niecałe 600zł

Napisano

> Jak kupowalem w sezonie to byly sporo drozsze, a niestety musialem wtedy kupic kask.

Wiadomo. Ale przyznasz, że ta cena jest okazyjna.

Napisano

> Wiadomo. Ale przyznasz, że ta cena jest okazyjna.

To prawda ok.gif, ja placilem chyba z 700, a wyjsciowo kosztowal ponad 900 alien.gif. Ale to byly ceny w sezonie.

Napisano

> jest coś takiego jak pinlock, jak masz to zapominasz co to para

jak juz mowilem .. moj kask ma juz troche latek i nie zna takich wynalazkow jak blenda czy pinlock ...

Dlatego rozgladam sie wlasnie powoli za czyms nowym ... moze zima beda jakies fajne promocje ... wtedy zanabędę wink.gif

Wlasnie celowalem w Caberga ... moj poprzedni kask ...tez byl Caberg .. dobrze go wspominam ... ale moze skusze sie na Nolana .... koniecznie bialego.

Napisano

> jak juz mowilem .. moj kask ma juz troche latek i nie zna takich wynalazkow jak blenda czy pinlock

> ...

> Dlatego rozgladam sie wlasnie powoli za czyms nowym ... moze zima beda jakies fajne promocje ...

> wtedy zanabędę

> Wlasnie celowalem w Caberga ... moj poprzedni kask ...tez byl Caberg .. dobrze go wspominam ... ale

> moze skusze sie na Nolana .... koniecznie bialego.

Ja kupiłem Nolana teraz w malowaniu motorrad biało-czarne, super jest te malowanie bo są fajnie zrobione przejścia miedzy kolorami i naprawde dobrze wykonane, wiec polecam.

Napisano

> Do jakich prędkości rozpędzasz bolida?

Przepisowych smile.gif Na serio to w ruchu miejskim optymalne dla mnie jest 60-65 km/h. Potem napędza się już dość powoli i te małe kółka passed_out.gif max to 75km/h.

Napisano
  • Autor

> Przepisowych Na serio to w ruchu miejskim optymalne dla mnie jest 60-65 km/h. Potem napędza się

> już dość powoli i te małe kółka max to 75km/h.

Bardziej mnie interesuje jak jest z komfortem akustycznym przy prędkościach dwa razy wyższych... zlosnik.gif Tutaj podejrzewam, że już będzie znacznie głośniej oink.gif

Poczekam do stycznia i kupie chyba Nolana N90 ok.gif

Napisano

> Bardziej mnie interesuje jak jest z komfortem akustycznym przy prędkościach dwa razy wyższych...

> Tutaj podejrzewam, że już będzie znacznie głośniej

> Poczekam do stycznia i kupie chyba Nolana N90

W sumie mogę poprosić żonę, żeby samochodem rozpędziła się do 150 km/h a ja wystawię uzbrojoną w kask głowę przez okno i zdam relacje. Tyle, że obawiam się, że popatrzy na mnie jak na debila i wyśle do psychiatry grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ...obawiam się, że popatrzy na mnie jak na debila

> i wyśle do psychiatry

hehe.gif

Dla własnego dobra lepiej tego nie rób zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.