Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

O co kaman

Featured Replies

Napisano

Panowie mam problem z silnikiem 1.2 8v. Sprawa wygląda tak rano odpala od strzała, ale jak za wcześnie przełączy sie na gaz to zgaśnie i potem trzeba długo kręcic zeby zapalił. Głowica po remoncie i dalej to samo.

Co to może być ??

Napisano

A na benzynie też nie pali jak zgaśnie ?

Napisano
  • Autor

> A na benzynie też nie pali jak zgaśnie ?

dokładnie on zawsze zapala na benzynie.

Napisano

> Panowie mam problem z silnikiem 1.2 8v. Sprawa wygląda tak rano odpala od strzała, ale jak za

> wcześnie przełączy sie na gaz to zgaśnie i potem trzeba długo kręcic zeby zapalił. Głowica po

> remoncie i dalej to samo.

> Co to może być ??

też tak miałem przy silniku 1.1 spi +LPG przeważnie działo sie identycznie jak mówisz albo czasami jak sie zapomniało odpalić z benzynki i wtedy zapalił od strzału nawet na LPG i gasł po około 20-30sekundach i potem długie kręcenie frown.gif i wkońcu załapywał (krecenie rzędu 10-15sek) niestety nie udało mi sie rozwiązać problemu frown.gif po prostu pilnowałem sie z czasem przełączenia na LPG, teraz silnik już sprzedany wiec nic nie sprawdze nawet jakbym chciał smile.gif

Napisano

Czyli odpalasz na benzynie , przełączasz na gaz i gaśnie , wtedy nie daje się odpalić ani na tym ani na tym ? Czy na benzynie gada ?

Napisano
  • Autor

> Czyli odpalasz na benzynie , przełączasz na gaz i gaśnie , wtedy nie daje się odpalić ani na tym

> ani na tym ? Czy na benzynie gada ?

Odpalam na benzynie przełączam po przegazowaniu na gaz i zdycha, potem się kręci i kręci aż zapali na benzynie.

Napisano

nie puszcza Ci elektrozawor gazu? moze go zalewa

Napisano
  • Autor

> nie puszcza Ci elektrozawor gazu? moze go zalewa

nie bo kombinując odłączałem centrali, zasilanie elektrozaworu więc to na pewno nie to.

Napisano

> nie bo kombinując odłączałem centrali, zasilanie elektrozaworu więc to na pewno nie to.

latem też tak było ?

Napisano

> tak samo

na moje to masz albo za bogato ustawiony gaz tzn zalewa go albo temperatura gazu przy przełączeniu jest za niska

Napisano

> tak samo

nie wiem czy dobrze rozumiem, no ale... przełączasz na gaz jak jest zimny silnik tak ? bo mam tak w nubirze że jak za wcześnie się przełączy na gaz, tzn jak silnik jest zimny, np po nocy, to zgaśnie, bo nie rozgrzało na tyle płynu chłodzącego co tam podgrzewa parownik czy cuś tam, nie znam sie na gazie grinser006.gif , i zamiast rozpylać gaz to, że tak powiem, leci 'ciurkiem' zlosnik.gif

Napisano

> nie wiem czy dobrze rozumiem, no ale... przełączasz na gaz jak jest zimny silnik tak ? bo mam tak w

> nubirze że jak za wcześnie się przełączy na gaz, tzn jak silnik jest zimny, np po nocy, to

> zgaśnie, bo nie rozgrzało na tyle płynu chłodzącego co tam podgrzewa parownik czy cuś tam, nie

> znam sie na gazie , i zamiast rozpylać gaz to, że tak powiem, leci 'ciurkiem'

dokładnie ok.gif

Napisano

> nie bo kombinując odłączałem centrali, zasilanie elektrozaworu więc to na pewno nie to.

To co napisałeś jest totalną głupotą.

Po samym odłączeniu zasilania od centralki czy elektrozaworów nie sprawdzisz ich szczelności.

Jest źle ustawiony gaz przy niskich temperaturach silnika i po zbyt wczesnym przełączeniu na gaz dostaje zbyt ubogą lub zbyt bogatą mieszankę.

W obu sytuacjach skutkuje to zalaniem silnika.

Dlatego potem nie można odpalić.

Napisano

> Jest źle ustawiony gaz przy niskich temperaturach silnika i po zbyt wczesnym przełączeniu na gaz

> dostaje zbyt ubogą lub zbyt bogatą mieszankę.

> W obu sytuacjach skutkuje to zalaniem silnika.

dobrze ze Ty piszesz same madre rzeczy smile.gif

jak to mozliwe ze silnik jest zalany gdy ma zbyt uboga mieszanke??

Napisano

> dobrze ze Ty piszesz same madre rzeczy

> jak to mozliwe ze silnik jest zalany gdy ma zbyt uboga mieszanke??

koledze pewnie chodziło ze jak jest zimny to gaz masz w stanie ciekłym i go "zalewo" pomimo ubogiej mieszanki bo owe LPG nie jest jeszcze "gazem" (w stanie lotnym czy tak jakoś się to zwie) blush.gif

Napisano

> nie wiem czy dobrze rozumiem, no ale... przełączasz na gaz jak jest zimny silnik tak ? bo mam tak w

> nubirze że jak za wcześnie się przełączy na gaz, tzn jak silnik jest zimny, np po nocy, to

> zgaśnie, bo nie rozgrzało na tyle płynu chłodzącego co tam podgrzewa parownik czy cuś tam, nie

> znam sie na gazie , i zamiast rozpylać gaz to, że tak powiem, leci 'ciurkiem'

99% reduktor do wymiany (membrany gumowe poszly sie ebac) mialem to w seju 1,1 spi z lpg firmy brc wymiana pomogla

Napisano
  • Autor

> 99% reduktor do wymiany (membrany gumowe poszly sie ebac) mialem to w seju 1,1 spi z lpg firmy brc

> wymiana pomogla

Zobacze ten parownik może pomoże

Napisano

> dobrze ze Ty piszesz same madre rzeczy

> jak to mozliwe ze silnik jest zalany gdy ma zbyt uboga mieszanke??

No niestety Nie piszę. 270751858-jezyk.gif

Zdarza mi się się z pewnością często pomylić. confused.gif

I oby znalazł się wtedy ktoś ktoś kto mnie z tego błędu wyprowadzi. kara.gif

Bo w przeciwnym wypadku uznam że tak jest poprawnie. oink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.