Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koszt odrestaurowania 125p

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Białe były Ale fakt, czerwonych najwięcej

Bialych nie kojarze.

Napisano
  • Autor

> to dopiero 1/4 sukcesu jeszcze do tego wiedza jest potrzebna chyba, że takową masz to szacun.

Czepia sie wszystkiego facepalm%5B1%5D.gif Mam wiedze, mam maszyny a jak bede potrzebowal pomocy to tez sie znajdzie, wiec z mechanika nie bedzie zadnego problemu grinser006.gif

Napisano

> Bialych nie kojarze.

Były.

Końcówka produkcji to w zasadzie białe, granat, bordo, czerwone.

Napisano

> Były.

> Końcówka produkcji to w zasadzie białe, granat, bordo, czerwone.

Z tego okresu to jeszcze szare były dosyć popularne hmm.gif Ale fakt, czerwonych jest zdecydowanie najwięcej, ostatni egzemplarz jaki zszedł z taśmy też jest czerwony ok.gif

Napisano

> Czepia sie wszystkiego Mam wiedze, mam maszyny a jak bede potrzebowal pomocy to tez sie znajdzie,

> wiec z mechanika nie bedzie zadnego problemu

Zamiast pakować kasę w robienie czegoś , co nie do końca skazane jest na sukces, zużyj ją na wypieszczenie tego, co pokazałem w Twoim drugim wątku.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Jako, ze nie mam doswiadczenia w kupowaniu "zabytku" prosze opiniowac. Jaka cene podac zeby sie nie osmieszyc i pol Polski na darmo jechac. Szczerze to 3,5k moglbym dac.

jakiś tekst

Wyglada na takiego co wsadze do garazu i nie bede musial remontowac. Tylko, ze jest IMO bardzo drogi jak na swoj wiek.

Ten jest niedaleko ale IMO cena z sufitu. jakiś tekst

Napisano

> Jako, ze nie mam doswiadczenia w kupowaniu "zabytku" prosze opiniowac. Jaka cene podac zeby sie nie

> osmieszyc i pol Polski na darmo jechac. Szczerze to 3,5k moglbym dac.

> jakiś tekst

Wydaje się być ładny. Z 3,5-4 to pewnie cena transakcyjna zadowalająca obie strony ok.gif

> Ten jest niedaleko ale IMO cena z sufitu. jakiś tekst

Jakieś drzwi ma dziwne na dole i w ogóle nie przemawia do mnie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Wydaje się być ładny. Z 3,5-4 to pewnie cena transakcyjna zadowalająca obie strony

Widzisz tylko jazda przez pol Polski mnie dobija facepalm%5B1%5D.gif Juz kiedys jezdzilem i nic z tego nie wyszlo. A moze warto?

Jak ostatnio zadzwonilem i podalem cene to koleszka na mnie nakrzyczal, ze to super woz i wogole co ja chce grinser006.gif

Napisano

> Jako, ze nie mam doswiadczenia w kupowaniu "zabytku" prosze opiniowac. Jaka cene podac zeby sie nie

> osmieszyc i pol Polski na darmo jechac. Szczerze to 3,5k moglbym dac.

> jakiś tekst

> Wyglada na takiego co wsadze do garazu i nie bede musial remontowac. Tylko, ze jest IMO bardzo

> drogi jak na swoj wiek.

> Ten jest niedaleko ale IMO cena z sufitu. jakiś tekst

A ten pierwszy nie powinien mieć innego pasa pod zderzakiem tylnym - z przelotkami na kable i inne lampy pod zderzakiem?

Napisano
  • Autor

> A ten pierwszy nie powinien mieć innego pasa pod zderzakiem tylnym - z przelotkami na kable i inne

> lampy pod zderzakiem?

W sensie te dodatkowe? Moze hak byl hmm.gif MA tez tylne zaglowki, myslisz ze to samorobka?

Napisano

> osmieszyc i pol Polski na darmo jechac.

czy ja coś przegapiłem że te kanty takie super drogie?

spytam serio - nie wolałbyś Łady 2101 w tej cenie? To naprawdę fajniejsze auto zlosnik.gif

Napisano

> W sensie te dodatkowe? Moze hak byl MA tez tylne zaglowki, myslisz ze to samorobka?

Ja tam znawcą żadnym nie jestem. Chodzi mi o to, że nasz FSO z 85 roku jeszcze nie miał i z zadzrością patrzyłem na rok czy dwa młodsze, które już miały przeciwmgielne - miały właśnie zmieniony już pas pod zderzakiem na taki z otworem i oryginalne przeciwmgielne wyglądało tak, jak na tej fotce:

02.jpg

Ale po pierwsze nie śledzę historii zmian i mogło być tak, że w 1990 roku wyglądało to już całkiem inaczej, albo że niezależnie od rocznika było tak lub tak, a po drugie miałem wtedy 10 lat więc nie wszystko pojmowałem rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> czy ja coś przegapiłem że te kanty takie super drogie?

> spytam serio - nie wolałbyś Łady 2101 w tej cenie? To naprawdę fajniejsze auto

Nie sa takie drogie po prostu ten egzemplarz ma cene z kosmosu. Mysle, ze realnie to 3-4k.

Napisano
  • Autor

> Ja tam znawcą żadnym nie jestem. Chodzi mi o to, że nasz FSO z 85 roku jeszcze nie miał i z

> zadzrością patrzyłem na rok czy dwa młodsze, które już miały przeciwmgielne - miały właśnie

> zmieniony już pas pod zderzakiem na taki z otworem i oryginalne przeciwmgielne wyglądało tak,

> jak na tej fotce:

> Ale po pierwsze nie śledzę historii zmian i mogło być tak, że w 1990 roku wyglądało to już całkiem

> inaczej, albo że niezależnie od rocznika było tak lub tak, a po drugie miałem wtedy 10 lat

> więc nie wszystko pojmowałem

Tak to oczywista oczywistos nasz z 87 tez taki mial jak na zdjeciu. Tu musialbyc hak, albo walony, albo wymieniony zderzak.

Napisano

> Tak to oczywista oczywistos nasz z 87 tez taki mial jak na zdjeciu. Tu musialbyc hak, albo walony,

> albo wymieniony zderzak.

Weź poprawkę na to co wychodzilo wtedy z fabryki. Różne miksy się zdarzały więc może i tu dali ze starych zapasów hmm.gif

Napisano

Bez piany, ta lampka to wymóg przepisów; inaczej nowe auto nie mogło być rejestrowane. A do zderzaka nikt by jej chyba w fabryce nie przykręcił.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Co powiecie na takiego? Widac przedni pas ciut nadgryziony przez rdze. Tylny tez zlosnik.gif Siedzienie nie wyglada na 30kkm, progi wygladaja na zdrowe. Jak mi go nikt nie sprzatnie do weekendu to jade ogladac.

jakiś tekst

A co powiecie na ta raczke od tylnych drzwi czy to aby nie jest ze starszego modelu? U mnie w 1987 roku popielniczka byla w drzwiach.

Napisano

> Co powiecie na takiego?

A koniecznie się upierasz na MR-a ?

IMO klasyk będzie fajniejszy, a ceny zaczynają się od 6-7 TPLN

> Widac przedni pas ciut nadgryziony przez rdze. Tylny tez Siedzienie nie

> wyglada na 30kkm, progi wygladaja na zdrowe. Jak mi go nikt nie sprzatnie do weekendu to jade

> ogladac.

> jakiś tekst

> A co powiecie na ta raczke od tylnych drzwi czy to aby nie jest ze starszego modelu? U mnie w 1987

> roku popielniczka byla w drzwiach.

Z tego co widać na fotach tylny tłumik jest od Caro - będzie to wyglądać mega pokracznie i o ile nie pospawał nowych wąsów na tłumiku to będą przyspawane jakieś wąsy pod spodem.

Napisano
  • Autor

> A koniecznie się upierasz na MR-a ?

> IMO klasyk będzie fajniejszy, a ceny zaczynają się od 6-7 TPLN

> Z tego co widać na fotach tylny tłumik jest od Caro - będzie to wyglądać mega pokracznie i o ile

> nie pospawał nowych wąsów na tłumiku to będą przyspawane jakieś wąsy pod spodem.

Widzisz sek w tym, ze zabieram sie do tego za pozno. W ubieglym roku za 4k mozna bylo miec dobry egzemplarz ale pomyslalem zeby poczekac az bede mial garaz. Teraz mam garaz ale sorrry ceny sa chore. crazy.gif Upieram sie na MR bo ojciec mial z 1987 a mi sie zawsze te nowe zegary i silnik poloneza podobal. Wiec taki chce miec. Max 5k mam na zakup jak sie nie uda to obejde sie zmakiem albo kupie trupa do reanimacji zlosnik.gif i wstawie niehc stoi i czeka na lepsze czasy.

Napisano

> Widzisz sek w tym, ze zabieram sie do tego za pozno. W ubieglym roku za 4k mozna bylo miec dobry

> egzemplarz ale pomyslalem zeby poczekac az bede mial garaz. Teraz mam garaz ale sorrry ceny sa

> chore. Upieram sie na MR bo ojciec mial z 1987 a mi sie zawsze te nowe zegary i silnik

> poloneza podobal. Wiec taki chce miec. Max 5k mam na zakup jak sie nie uda to obejde sie

> zmakiem albo kupie trupa do reanimacji i wstawie niehc stoi i czeka na lepsze czasy.

A masz jakiś konkretny kolor upatrzony ? hmm.gif

Jeżeli to ma być MR z końcówki produkcji to zdecydowanie się wstrzymaj i czekaj na okazję - za 5 TPLN to kupisz auto w idealnym stanie "od dziadka z szopy"

Nie ma sensu przepłacać za zreanimowane trupy.

Napisano

> Max 5k mam na zakup

To jest z gruntu złe założenie. grinser006.gif

Hipotetycznie - lepiej kupić za 4 kzł i włożyć 10 kzł, czy za 7-8 tzł i włożyć tysiaka? cfaniaczek.gif

Kwoty waliłem z rękawa - nie mam pojęcia, co ile kosztuje, ale znam z aautopsji temat odbudowy staruszka. ok.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> A masz jakiś konkretny kolor upatrzony ?

> Jeżeli to ma być MR z końcówki produkcji to zdecydowanie się wstrzymaj i czekaj na okazję - za 5

> TPLN to kupisz auto w idealnym stanie "od dziadka z szopy"

> Nie ma sensu przepłacać za zreanimowane trupy.

Kolor nie ma znaczenia. Ma byc MR i juz zlosnik.gif Tylko ostatnio MR ludzie sprzedaja po 7-8k. W sensie po tyle widze w internecie. Ostatnio dzwonilem i mowie daje 4,5k od reki to koles mnie od frajerow wyzwal. A byl na prawde ladny oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> To jest z gruntu złe założenie.

> Hipotetycznie - lepiej kupić za 4 kzł i włożyć 10 kzł, czy za 7-8 tzł i włożyć tysiaka?

> Kwoty waliłem z rękawa - nie mam pojęcia, co ile kosztuje, ale znam z aautopsji temat odbudowy

> staruszka.

Moje zalozenie jest takie ma byc MR i ma miec zdrowa bude. Cala reszte sam ogarne. Ma nie byc do generalnego remontu i ma cieszyc oko w weekendy lipcowe i sierpniowe. Zawsze mozna kupic trupa i za 10k bedize wygladal jak nowy. Ale ludzie zweszyli okazje. I pomyslec, ze ojciec w 2000roku sprzedal go za 900zl. A ja wtedy mialem banana na twarzy bo wreszcie sie zloma pozbyl. A teraz zaluje. Bo nawet 80kkm nie mial przejechane i ruda go zarla umiarkowanie.

Napisano

> Moje zalozenie jest takie ma byc MR i ma miec zdrowa bude. Cala reszte sam ogarne. Ma nie byc do

> generalnego remontu i ma cieszyc oko w weekendy lipcowe i sierpniowe. Zawsze mozna kupic trupa

> i za 10k bedize wygladal jak nowy. Ale ludzie zweszyli okazje. I pomyslec, ze ojciec w

> 2000roku sprzedal go za 900zl. A ja wtedy mialem banana na twarzy bo wreszcie sie zloma

> pozbyl. A teraz zaluje. Bo nawet 80kkm nie mial przejechane i ruda go zarla umiarkowanie.

Ależ ja Ciebię doskonale "rozumiem". grinser006.gif

Przerabiam(łem) temat w kategorii motocykle. wink.gif

Jak nie znasz (ktoś Ci nie da namiaru) dziadka z sąsiedztwa z takim sprzętem, to zapomnij o okazyjnych cenach. Niestety, w niektórych kategoriach allegro zatraciło swój niegdysiejszy charakter. no.gif

Teraz kupa cwaniaków i handlarzy się tam stołuje. crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Ależ ja Ciebię doskonale "rozumiem".

> Przerabiam(łem) temat w kategorii motocykle.

> Jak nie znasz (ktoś Ci nie da namiaru) dziadka z sąsiedztwa z takim sprzętem, to zapomnij o

> okazyjnych cenach. Niestety, w niektórych kategoriach allegro zatraciło swój niegdysiejszy

> charakter.

> Teraz kupa cwaniaków i handlarzy się tam stołuje.

No wlasnie w tym problem. oslabiony.gif

Napisano

> Kolor nie ma znaczenia. Ma byc MR i juz Tylko ostatnio MR ludzie sprzedaja po 7-8k. W sensie po

> tyle widze w internecie. Ostatnio dzwonilem i mowie daje 4,5k od reki to koles mnie od

> frajerow wyzwal. A byl na prawde ladny

Jeśli to ma być MR i kolor bez znaczenia to prostu czekaj na okazję.

Zegary z tasiemką jeśli ci nie pasują za grosze wymienisz na okrągłe.

Napisano
  • Autor

> Jeśli to ma być MR i kolor bez znaczenia to prostu czekaj na okazję.

> Zegary z tasiemką jeśli ci nie pasują za grosze wymienisz na okrągłe.

A co myslisz o wyjedzie w Polske? Pojechac np na Mazury na weekend i przy okazji pytac wszystkich do okola?

Napisano
  • Autor

> Na zdjęciu dachu wygląda jakby to była popękana szpachla.

Podbno cos spadlo na dach.

Napisano

> A co myslisz o wyjedzie w Polske? Pojechac np na Mazury na weekend i przy okazji pytac wszystkich

> do okola?

lepiej jakas agroturystyka w okolicach blizej niesprecyzowanej sciany wschodniej IMHO i wtedy gospodarza niby przypadkiem zagaic zlosnik.gif

Napisano

> A co myslisz o wyjedzie w Polske? Pojechac np na Mazury na weekend i przy okazji pytac wszystkich

> do okola?

Na kantach się nie znam, ale jakiś starszawy na czarnych blachach stoi na Siemiatyckiej na Yelonkach. Wpadnij! wink.gif

Napisano

> do okola?

Czy ja wiem. Może być tak że przez cały weekend włóczenia się po wsiach nie zobaczysz żadnego Fiaciora.

W ciemno nie ma co jechać.

Niestety takie Allegro będzie bardzo przewartościowane.

Poza tym przypomnij czy chcesz kupić do renowacji (bo cię to bawi) czy taki w stanie ideał do jazdy ?

Napisano
  • Autor

> Poza tym przypomnij czy chcesz kupić do renowacji (bo cię to bawi) czy taki w stanie ideał do jazdy

> ?

Ze zdrowa buda:) mechanike sam ogarne.

Napisano

> Ze zdrowa buda:) mechanike sam ogarne.

To akurat wiadomo hehe.gif

W PRL-owskiej motoryzacji podstawa to blacha devil.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.