Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dwa pytania techniczne

Featured Replies

Napisano

miał ktoś obrotomierz w 700? przy jakich obrotach silnika jedzie sie 100km/h? Wczoraj jechałem 700tką i pomimo że troche mulasta pod górkę to po równinie nawet to leci i odniosłem wrażenie że pomimo 4 biegów są dość długie przełożenia bo silnik nie wył nawet. Na moje ucho to tak pomiędzy 2-2,5krpm przy 80km/h. hmm.gif

drugie pytanie ti już chodzi o moje sc: Dlaczego jak jade powyżej 180 to mi wskazówka szaleje do zera i od zera do powyżej 180 jak w starym ikarusie? WTF? Impulsator zaczyna banana-wave.gif ??

Napisano

> miał ktoś obrotomierz w 700? przy jakich obrotach silnika jedzie sie 100km/h? Wczoraj jechałem

> 700tką i pomimo że troche mulasta pod górkę to po równinie nawet to leci i odniosłem wrażenie

> że pomimo 4 biegów są dość długie przełożenia bo silnik nie wył nawet. Na moje ucho to tak

> pomiędzy 2-2,5krpm przy 80km/h.

> drugie pytanie ti już chodzi o moje sc: Dlaczego jak jade powyżej 180 to mi wskazówka szaleje do

> zera i od zera do powyżej 180 jak w starym ikarusie? WTF? Impulsator zaczyna ??

moze byc impulsator. Ale uwazaj Szary kiedys mowil, ze doszedl do 210 i licznik sie zawiesil na amen biglaugh.gif pomogla wymiana na inny smile.gif

Napisano
  • Autor

> moze byc impulsator. Ale uwazaj Szary kiedys mowil, ze doszedl do 210 i licznik sie zawiesil na

> amen pomogla wymiana na inny

ale on miał spi czy mpi? zlosnik.gif

bo może on miał spi i mu sie zaciął

Napisano

> ale on miał spi czy mpi?

> bo może on miał spi i mu sie zaciął

są takie mpi co sie zerują jak 200 osiagniesz

Napisano
  • Autor

> są takie mpi co sie zerują jak 200 osiagniesz

tzn jak sie zerują? total przebieg sie zeruje czy okresowy?

Napisano

> tzn jak sie zerują? total przebieg sie zeruje czy okresowy?

Nie dochodzisz do 200 a wskazowka idzie na 0 zlosnik.gif

Napisano

około 4000 powinno byc przy 100 km/h na 4 biegu

Napisano

Ten typ tak ma(SC MPI),jak przekroczysz 180 to wskazówka pokazuje zero, ale jak odpuścisz to wszystko wraca do normy,przynajmniej u mnie tak było.

Napisano

> miał ktoś obrotomierz w 700? przy jakich obrotach silnika jedzie sie 100km/h? Wczoraj jechałem

> 700tką i pomimo że troche mulasta pod górkę to po równinie nawet to leci i odniosłem wrażenie

> że pomimo 4 biegów są dość długie przełożenia bo silnik nie wył nawet. Na moje ucho to tak

> pomiędzy 2-2,5krpm przy 80km/h.

> drugie pytanie ti już chodzi o moje sc: Dlaczego jak jade powyżej 180 to mi wskazówka szaleje do

> zera i od zera do powyżej 180 jak w starym ikarusie? WTF? Impulsator zaczyna ??

Czy o to Ci chodziło?

http://klub.chip.pl/krzysiekz/fiat126p/predkosc.htm

Napisano

> ale on miał spi czy mpi?

> bo może on miał spi i mu sie zaciął

MPI

Napisano

ja jeszcze nie dawno miałem obrotomierz w cc704, w końcu się zepsuł ale przy 80km/h obroty są dość niskie, tak jak mówisz, ok 2-2,5tys.

Pamiętam 5,5tys. obrotów przy 130km/h (na liczniku było więcej ale na pewno zawyża), efekt taki, że wydmuchało uszczelkę pokrywy zaworów. Prawie każdy jeździł 700 i wie, że 5 bieg by się przydał :D

Napisano

> ja jeszcze nie dawno miałem obrotomierz w cc704, w końcu się zepsuł ale przy 80km/h obroty są dość

> niskie, tak jak mówisz, ok 2-2,5tys.

> Pamiętam 5,5tys. obrotów przy 130km/h (na liczniku było więcej ale na pewno zawyża), efekt taki, że

> wydmuchało uszczelkę pokrywy zaworów. Prawie każdy jeździł 700 i wie, że 5 bieg by się przydał

> :D

chcemy 5 bieg! drive.gif

Napisano

> moze byc impulsator. Ale uwazaj Szary kiedys mowil, ze doszedl do 210 i licznik sie zawiesil na

> amen pomogla wymiana na inny

u mnie elewktrooniczny szaleje, powyzej 200 wskazowka cofa sie do zera i tak spoczywa do czasu az sie nie zwolni ponizej 200.

PO 2 latach uzytku licznik juz czasem sie zawiesza i wskazowka ciezko pracuje

Napisano
  • Autor

no właśnie też coś odniosłem wrażenie że skoki pomiędzy biegami są dość duze, czyli że na trójce trzeba go troche zakręcic żeby wsadzić 4 bo inaczej się zmuli. żeby to przynajmniej na jednopunkcie było to by to było niegłupie i by można było coś pomyśleć nad lekkim doladowaniem takiego silnika. tak wiem to zboczenie ale jakby wyciągnąć z tego 50 koni to na codzień do roboty i po bułki to by mogło całkiem normalnie być.

Napisano
  • Autor

czyli tak ma być i generalnie się tym nie przejmować

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.