Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vr6 gasnie przy odpalaniu po dluzszym postoju...:(POMOCY

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie wymienilem na nowy emulator immo..dzisiaj odpalilem i po 2 sek zgasł....przekrecam kluczyk kontrolki nie swieca i przebieg i zegar sie wylaczaja ...otworzylem maske dotknalem lekko klem wchodze przekrecam i odpalam...aku do wymiany?? passed_out.gif

Napisano

> Jak w temacie wymienilem na nowy emulator immo..dzisiaj odpalilem i po 2 sek zgasł....przekrecam

> kluczyk kontrolki nie swieca i przebieg i zegar sie wylaczaja ...otworzylem maske dotknalem

> lekko klem wchodze przekrecam i odpalam...aku do wymiany??

Raczej wyczyśc i dokręć klemy.

Napisano
  • Autor

> Raczej wyczyśc i dokręć klemy.

klema jedna jest nowa i podokrecane ... frown.gif

Napisano
  • Autor

> sprawdz polaczenie do masy

auto bylo u elektryka masy zrobione wszystko porobione...i dzisiaj dziwny objaw ze te kontrolki nie swiecily po przekreceniu kluczyka i gasl przebieg i zegar jak wyciagnalem kluczyk to przebieg sie pojawil

Napisano

> auto bylo u elektryka masy zrobione wszystko porobione...i dzisiaj dziwny objaw ze te kontrolki nie

> swiecily po przekreceniu kluczyka i gasl przebieg i zegar jak wyciagnalem kluczyk to przebieg

> sie pojawil

Kostka stacyjki kaputt

Napisano
  • Autor

> Kostka stacyjki kaputt

myslisz??ale to by odpalal i gasl?? frown.gif

Napisano

> Jak w temacie wymienilem na nowy emulator immo..dzisiaj odpalilem i po 2 sek zgasł....przekrecam

> kluczyk kontrolki nie swieca i przebieg i zegar sie wylaczaja ...otworzylem maske dotknalem

> lekko klem wchodze przekrecam i odpalam...aku do wymiany??

możliwe że jest przebicie w akumulatorze

Napisano
  • Autor

> możliwe że jest przebicie w akumulatorze

no wlasnie pelno kwasu na klemach a czyscilem tydzien temu crazy.gif moze byc zwarcie w jednej z cel?

Napisano

> no wlasnie pelno kwasu na klemach a czyscilem tydzien temu moze byc zwarcie w jednej z cel?

Jak byloby zwarcie to auto wogole by nie zapalilo. ale zmierzyc mozna napiecie.

Napisano
  • Autor

> Jak byloby zwarcie to auto wogole by nie zapalilo. ale zmierzyc mozna napiecie.

dzisiaj bede mierzyl ile powinno byc??

Napisano

> dzisiaj bede mierzyl ile powinno byc??

A bedziesz mierzyl tylko napiecie spoczynkowe, czy tez pod obciazeniem?

Napisano
  • Autor

> A bedziesz mierzyl tylko napiecie spoczynkowe, czy tez pod obciazeniem?

pomierzylem wszystko w idealnym stanie po czym wsiadam do auta i odpaslelm go 34min;/ odpalam gasnie,odpalam gasnie...pomozcie...bo juz nie wiem co to:( frown.gifpo dodaniu gazu tez nie zapala tzn zapala ale jak mu sie widzi czujnik wału??

Napisano
  • Autor

> vag-com potrzebny

> bo tak w ciemno to mozemy tylko zgadywac

podepne pod kompa i zobacze co tam wyjdzie... frown.gifdzisiaj podmieniam czujnik wału... frown.gif

Napisano

> podepne pod kompa i zobacze co tam wyjdzie... dzisiaj podmieniam czujnik wału...

a po co ten emulator immo?? bo takie odpaly sa przy zablokowanym immo

Napisano
  • Autor

> a po co ten emulator immo?? bo takie odpaly sa przy zablokowanym immo

bo immo jest w kompie...a na kluczyku nie ma...i trzeba bylo obejsc immo... frown.gifjest nowy wlutowany wiec na pewnio nie immo...

Napisano

> bo immo jest w kompie...a na kluczyku nie ma...i trzeba bylo obejsc immo... jest nowy wlutowany

> wiec na pewnio nie immo...

Napewno to poumieramy zlosnik.gif

Tez przyjrzalbym sie temu emulatorowi a nie latwiej bylo wyrwac kod ze stwrownika i zaprogramowac kluczyk?

Napisano
  • Autor

> Napewno to poumieramy

> Tez przyjrzalbym sie temu emulatorowi a nie latwiej bylo wyrwac kod ze stwrownika i zaprogramowac

> kluczyk?

no wlasnie nie... frown.gif dlatego jest emulator..NOWY...i kurde takie jazdy a jak bylo cieplo to odpalal wszystko ok... frown.gif

Napisano
  • Autor

Czujnik podmieniony dalej to samo...a jak dam gazu w ch*** to odpala i wszystko jest ok... frown.gif

Napisano
  • Autor

Druga sprawa jak jade czasami autem szarpie...lub jak zrzucam na luz wciskam sprzeglo obroty spadaj do 700 lub 600...mozliwe ze cewka robi takie jaja?? frown.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> nikt nie wie co to??:(

Tam jest jakiś czujnik położenia przepustnicy??? Miałem kiedyś podobne jazdy w vw. Okazało się że tps miał rozwaloną wiązkę tuż przed wtyczką.

Napisano
  • Autor

> Tam jest jakiś czujnik położenia przepustnicy??? Miałem kiedyś podobne jazdy w vw. Okazało się że

> tps miał rozwaloną wiązkę tuż przed wtyczką.

jest tps ale zintegrowany z przepustnica frown.gif

Napisano
  • Autor

> Tam jest jakiś czujnik położenia przepustnicy??? Miałem kiedyś podobne jazdy w vw. Okazało się że

> tps miał rozwaloną wiązkę tuż przed wtyczką.

i niestety trzeba cala przepustnica kupic,bo krokowy tez jest zintegrowany frown.gif

Napisano

> i niestety trzeba cala przepustnica kupic,bo krokowy tez jest zintegrowany

A nie da się tego jakoś sprawdzić multimetrem???

Napisano
  • Autor

> A nie da się tego jakoś sprawdzić multimetrem???

juz nie wiem,dzisiaj po nocy wchodze odpalam za pierwszym juz nie wiem co mu jest... frown.gif

Napisano

> juz nie wiem,dzisiaj po nocy wchodze odpalam za pierwszym juz nie wiem co mu jest...

Kapryśny jakiś, on sie przelotu domaga zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Kapryśny jakiś, on sie przelotu domaga

nie wiem co mu jest...a wyjde i teraz bede chcial zapalic to musze troche gazu dac...i uj wie co to jest... frown.gif

Napisano

> nie wiem co mu jest...a wyjde i teraz bede chcial zapalic to musze troche gazu dac...i uj wie co to

> jest...

Nie wiem jak w vr6 ale w zwykłych benzynach 1.4, 1.6 były problemy z przepustnica i krokowym. Na początku pomagało czyszczenie i adaptacja. Kiedys brat biał w 1.4 miał takie cyrki i okazało sie że krokowy zintegrowany padł. A objawy takie że raz wszystko działało, a za kilka godzin odpalanie z gazem, po zrzuceniu biegu na luz gasł i czasem falował.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak w vr6 ale w zwykłych benzynach 1.4, 1.6 były problemy z przepustnica i krokowym. Na

> początku pomagało czyszczenie i adaptacja. Kiedys brat biał w 1.4 miał takie cyrki i okazało

> sie że krokowy zintegrowany padł. A objawy takie że raz wszystko działało, a za kilka godzin

> odpalanie z gazem, po zrzuceniu biegu na luz gasł i czasem falował.

wlasnie a ja mam krokowy i tps zintegrowany i jedynie cala przepustnica na podmianke grinser006.gif

Napisano

> wlasnie a ja mam krokowy i tps zintegrowany i jedynie cala przepustnica na podmianke

Dokładnie tam też tak było. A podpinałes go pod vaga?

Napisano
  • Autor

> Dokładnie tam też tak było. A podpinałes go pod vaga?

jeszcze nie frown.gif

Napisano

> jeszcze nie

Szkoda że nie mówiłes jak po tajle jezdziłem, bo bym wział i by sie podłączyło gada ok.gif

Napisano
  • Autor

> Szkoda że nie mówiłes jak po tajle jezdziłem, bo bym wział i by sie podłączyło gada

kurde szkoda ze nie wiedzialem frown.gifeh

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.