Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spalanko

Featured Replies

Napisano

Po zmianie opon i wymianie filtrow gazu spadlo o ~ 2 litry zlosnik.gif

Zawsze przyjemniej spalic niecale 15 litrow niz 16-17 zlosnik.gif

I lepsze samopoczucie jak komp pokazuje ~15, a nie ~ 18 zlosnik.gif

Pytanie czy wiekszy wplyw miala zmiana opon- z 235 na 225, czy swieze filtry gazu hmm.gifniewiem.gif

Korzysta ktos jeszcze z motostat?

Moze wrzuccie linki, bedzie jakies poglad dla potencjalnie zainteresowanych nasza marka wink.gif

http://www.motostat.pl/vehicle-stats/38895

Napisano

> Po zmianie opon i wymianie filtrow gazu spadlo o ~ 2 litry

> Zawsze przyjemniej spalic niecale 15 litrow niz 16-17

> I lepsze samopoczucie jak komp pokazuje ~15, a nie ~ 18

> Pytanie czy wiekszy wplyw miala zmiana opon- z 235 na 225, czy swieze filtry gazu

> Korzysta ktos jeszcze z motostat?

> Moze wrzuccie linki, bedzie jakies poglad dla potencjalnie zainteresowanych nasza marka

> http://www.motostat.pl/vehicle-stats/38895

Już prawie rok prowadzę statystyki spalania wink.gif

Jeżdżę w 90 % po mieście, i jestem w ciężkim szoku bo kupując auto nastawiałem się na min 17 l/km

http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/31473

Napisano
  • Autor

> Już prawie rok prowadzę statystyki spalania

> Jeżdżę w 90 % po mieście, i jestem w ciężkim szoku bo kupując auto nastawiałem się na min 17 l/km

> http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/31473

prawie caly czas 11-12-13 literow claps.gifsmile.gif

czyli potwierdzenie, ze automat i pewnie ciezsza buda (nie sprawdzalem zlosnik.gif ) musi palic wiecej smile.gif

Napisano

> prawie caly czas 11-12-13 literow

> czyli potwierdzenie, ze automat i pewnie ciezsza buda (nie sprawdzalem ) musi palic wiecej

Trzeba naturalnie doliczyć jeszcze koszty benzyny. Jadąc do pracy 6 km 1/3 tej trasy pokonuje na benzynie. Także noPb też trochę idzie.

Ps. U siebie jak ruszam zimnym autem (np po nocy), to jakbym się nie starał wskazówka od ekonomizera nie chce zejść poniżej 19 l panic.gif

Coś mam popsute czy zimny tyle palić noPB musi ?? Jak u ciebie to wygląda ?

Napisano
  • Autor

> Trzeba naturalnie doliczyć jeszcze koszty benzyny.

ja wlewam za 50zl i jezdze do momentu, gdy- zapali sie rezerwa, a komputer pokazuje zasieg 30km zlosnik.gif (mniej wiecej 3 tygodnie chyba)

> Jadąc do pracy 6 km 1/3 tej trasy pokonuje na

> benzynie.

ja mam 8km do pracy, przy obecnych temperaturach porannych (0-3 st.C) po ~ 2km jestem przelaczony na gaz zlosnik.gif

> Ps. U siebie jak ruszam zimnym autem (np po nocy), to jakbym się nie starał wskazówka od

> ekonomizera nie chce zejść poniżej 19 l

> Coś mam popsute czy zimny tyle palić noPB musi ?? Jak u ciebie to wygląda ?

ja w sumie na ekonomizer patrze bardziej w trasie (minimalne odpuszczenie pedalu gazu zmniejsza spalanie, a jedziemy 'tak samo'), w miescie na to nie patrze, ale bardzo czesto zdarza sie, ze jest na koncu skali zlosnik.gif

Napisano

U mnie niezmiennie 7.4... 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie niezmiennie 7.4...

czyli przy moich 'nizszych' wynikach koszt mniej wiecej ten sam... zlosnik.gif

ale nie chcemy zaczynac dyskusji na temat prognoz cen ropy/benzyny/gazu, wiec nie rozpoczynajmy takiego tematu biglaugh.gifzlosnik.gif

Napisano

mi pali okolice 32mil na galonie grinser006.gif i czasem spadnie do 30 ale zazwyczaj trzymam norme biglaugh.gif

Napisano

> I lepsze samopoczucie jak komp pokazuje ~15, a nie ~ 18

> Pytanie czy wiekszy wplyw miala zmiana opon- z 235 na 225, czy swieze filtry gazu

> Korzysta ktos jeszcze z motostat?

> Moze wrzuccie linki, bedzie jakies poglad dla potencjalnie zainteresowanych nasza marka

> http://www.motostat.pl/vehicle-stats/38895

jesli komp pokazuje ci 15l i tyle spala ci lpg to cos nie tak z instalacja wink.gif

Napisano
  • Autor

> jesli komp pokazuje ci 15l i tyle spala ci lpg to cos nie tak z instalacja

hgw, raczej wszystko gra zlosnik.gif

dzisiejsze tankowanie- komp pokazywal 15,6, wyszlo 14,79 jak widac, poprzednie wg kompa bylo jakies 18,5, wyszlo 16,7 zlosnik.gif

nie zawsze patrze na roznice, ale zawsze komp pokazuje wiecej, od 0,5l do pewnie 3 zlosnik.gif

Napisano

> czyli przy moich 'nizszych' wynikach koszt mniej wiecej ten sam...

Tyle, że u mnie "niższy wynik" to 6... hehe.gif

Napisano

stawiam na filtry...

ja mam letnie 245 a zimowe 195 i kompletnie nie widzie różnicy w spalaniu tongue.gif

285535791-opony.jpg

post-8979-14352514767829_thumb.jpg

Napisano

> hgw, raczej wszystko gra

> dzisiejsze tankowanie- komp pokazywal 15,6, wyszlo 14,79 jak widac, poprzednie wg kompa bylo jakies

> 18,5, wyszlo 16,7

> nie zawsze patrze na roznice, ale zawsze komp pokazuje wiecej, od 0,5l do pewnie 3

W teście licznika, można przestawić mnożnik i dopasować średnie spalanie do realnych wyników na LPG.Najlepiej wziąć średnie spalanie z 10 tankowań i obliczyć mnożnik. Sam jeszcze tego nie przerabiałem ale czytałem że w sumie problemów z tym nie ma.

Miłego szukania zlosnik.gif

Napisano

Mi po wczorajszym tankowaniu wyszlo 12,7 gazu na stoo. Dodam ze mam przelaczanie ustawione na 10st C wiec jezdze praktycznie caly czas na gazie. Przedtem gdy mialem na 27 stopni spalala 2-3 litry noPb - przy codziennych dojazdach do pracy. Bardzo pomaga poprawna regulacja instalki - bo mi co ciekawe po obnizeniu dawki gazu przez gazownika zaczela palic wiecej. Noii podstawa to muskac pedał gazu i nie szaleć. Mi maks co udalo sie spalic przy dynamicznej jezdzie to okolice 15,5 gazu...

Napisano

> Mi po wczorajszym tankowaniu wyszlo 12,7 gazu na stoo. Dodam ze mam przelaczanie ustawione na 10st

> C wiec jezdze praktycznie caly czas na gazie. Przedtem gdy mialem na 27 stopni spalala 2-3

> litry noPb - przy codziennych dojazdach do pracy. Bardzo pomaga poprawna regulacja instalki -

> bo mi co ciekawe po obnizeniu dawki gazu przez gazownika zaczela palic wiecej. Noii podstawa

> to muskac pedał gazu i nie szaleć. Mi maks co udalo sie spalic przy dynamicznej jezdzie to

> okolice 15,5 gazu...

ja wczoraj kupilem vw golfa 1.9tdi do bujania po miescie bo 528i drogo wychodzi wink.gif szczegolnie ze nie ma w niej lpg... i spalanie na trasie wyszlo 5.2l a predkosci takie do okolo 140km/h i az mnie ciekawi ile miasto pokaze wink.gif

Jedynie moja 330d spala sensownie 8.5 miasto ok.gif i nie musze muskac gazu lecz jezdze sobie dosc energicznie zlosnik.gif

Napisano

> mi pali okolice 32mil na galonie i czasem spadnie do 30 ale zazwyczaj trzymam norme

Wczoraj przejechałem się metodą na "yeb..... emeryta skodziarza w oplutym kapelutku"* zlosnik.gif i...

...zszedłem wreszcie do 23 litrów na 100 km** 001.gif

* W końcu jeździłem 12 lat Skodą, to wiem jak to się robi skromny.gif

** Rzecz jasna najtańszej obecnie NoPB 98 hehe.gif

Napisano

> marnowanie plnów

Tak, ale jakie przyjemne skromny.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wczoraj przejechałem się metodą na "yeb..... emeryta skodziarza w oplutym kapelutku"* i...

> ...zszedłem wreszcie do 23 litrów na 100 km**

> * W końcu jeździłem 12 lat Skodą, to wiem jak to się robi

> ** Rzecz jasna najtańszej obecnie NoPB 98

a nie powinno to troche mniej palic przy spokojnej jezdzie ?

Napisano

> Tak, ale jakie przyjemne

chyba dla kasy państwa... grinser006.gif

Napisano

> Wczoraj przejechałem się metodą na "yeb..... emeryta skodziarza w oplutym kapelutku"* i...

jak podlinkuje to na kącik obok, może być niezła zadyma zlosnik.gif

BTW, swoją drogą skodziarze wcale nie są teraz najwolniejsi nono.gifzlosnik.gif

Napisano

hehe to calkiem przyjemnie wink.gif

w pl mam z ojcem 528i i jemu spala 13litrow okolo wink.gif bo wozi sie po miescie wink.gif a ze ceny paliwa sa takle a nie inne zrobilem obliczenia i zakupilem golfa 4 tdi najslabsza wersje 90KM by malo palilo wink.gif (wychodzi 5.5litra) w skali roku zaoszczedzonych pieniedzy na jezdzie po miescie powinno byc okolo 9tys zlotych wink.gif wiec auto sie zwroci za okolo 1.5roku smile.gif

Napisano

> jak podlinkuje to na kącik obok, może być niezła zadyma

> BTW, swoją drogą skodziarze wcale nie są teraz najwolniejsi

moze i nie ale maja najfajniejsze kapelusze wink.gifzlosnik.gif

Napisano

Ja tam ćwiczę prawą nogę, na dziś spalanie spadło poniżej 17 litrów na 100 km i maleje dalej ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> jak podlinkuje to na kącik obok, może być niezła zadyma

Nie będzie skromny.gif Tam się spotkam z pełnym zrozumieniem wśród starej gwardii, członków loży szyderców i lotników zlosnik.gif W końcu to moje rodzinne forum, korzenie i takie tam... biglaugh.gif

> BTW, swoją drogą skodziarze wcale nie są teraz najwolniejsi

Też nie byłem nigdy najwolniejszy, wręcz przeciwnie cfaniaczek.gifhehe.gif

Napisano

> chyba dla kasy państwa...

A nie wiem, nie woziłem nigdy takiej ze sobą niewiem.gifzlosnik.gif

Napisano

> a nie powinno to troche mniej palic przy spokojnej jezdzie ?

Słowo klucz zlosnik.gif Jak tu jeździć spokojnie po serpentynach niewiem.gifzlosnik.gif Tak poważnie, to bez większego wysiłku da się zejść do 11 litrów na 100 km, a delektując się jazdą, moja serce.gifmulher.gif za kierownicą, zeszła do 9 litrów z kawałkiem, ale ja mam chyba popsuty silnik hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

> moze i nie ale maja najfajniejsze kapelusze

Kapelusz ze Skody zabrałem ze sobą waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano

> Kapelusz ze Skody zabrałem ze sobą

dobry kaplusz nie jest zly wink.gifwaytogo.gif

Napisano

> Ja tam ćwiczę prawą nogę, na dziś spalanie spadło poniżej 17 litrów na 100 km i maleje dalej

no to gratuluje waytogo.gifzlosnik.gif a z 2 strony niezazdraszczam wink.gif bo moc jest i jak jej nie uzywac?? biglaugh.gif

Napisano

> no to gratuluje a z 2 strony niezazdraszczam bo moc jest i jak jej nie uzywac??

To jest właśnie ta ciemna strona mocy zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> dobry kaplusz nie jest zly

Ten był szybki zlosnik.gif

Napisano

> Ten był szybki

z przylbica (czyt.przylbicom) zlosnik.gif

Napisano

> To jest właśnie ta ciemna strona mocy

hehe.gif no nic tylko 2 swiece odpiac wink.gif

Napisano

> Mi po wczorajszym tankowaniu wyszlo 12,7 gazu na stoo.

trzylitrowym E39?

mi E32 pali w miescie 15-19 zalezy jak bardzo sie staram zlosnik.gif

na trasie da sie zejść do 11,5 ale normalnie 12,5-13 pali zlosnik.gif

Napisano

> no nic tylko 2 swiece odpiac

Dwie to raczej zostawić, a sześć odpiąć zlosnik.gif

Napisano

> z przylbica (czyt.przylbicom)

I pękiem pawich piór skromny.gifzlosnik.gif

Napisano

> Dwie to raczej zostawić, a sześć odpiąć

no jak dwie odpeniesz to do 12-12 litrow zejdziesz wink.gif jak dwie zostawisz to bedzie ci palic 5 zlosnik.gif

Napisano

> I pękiem pawich piór

wlasnie taki sobie wymarzylem zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.