Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Częstotliwość pracy tylnej wycieraczki Brava

Featured Replies

Napisano

No własnie, pytanie do Was jak w tytule. Z jaką częstotliwością zabiera się za wycieranie tylnej szyby wycieraczka w Waszych autkach po przekręceniu przełącznika?

Napisano

> No własnie, pytanie do Was jak w tytule. Z jaką częstotliwością zabiera się za wycieranie tylnej

> szyby wycieraczka w Waszych autkach po przekręceniu przełącznika?

dosyć wolno, ale jak się załączy pracę ciągłą - jest ok...

Napisano

> No własnie, pytanie do Was jak w tytule. Z jaką częstotliwością zabiera się za wycieranie tylnej

> szyby wycieraczka w Waszych autkach po przekręceniu przełącznika?

Jest opcja ciągłego wycierania tylnej wycieruchy jeśli na hama przekrecisz manetkę od tylnej wycieraczki, tam jest taki plastik który się ułamie i będziesz mieć drugi bieg :D

Napisano

> Jest opcja ciągłego wycierania tylnej wycieruchy jeśli na hama przekrecisz manetkę od tylnej

> wycieraczki, tam jest taki plastik który się ułamie i będziesz mieć drugi bieg :D

Taa shocked.gif Idę zobaczyć fly.gif

Napisano

> Taa Idę zobaczyć

Działa na 100% testowane w 2 bravo i 1 brava :D

Napisano

> Działa na 100% testowane w 2 bravo i 1 brava :D

Qfa faktycznie hehe.gif Ale niemało wajchę wyrwałem przy tym łamaniu hehe.gif

Napisano

> Qfa faktycznie Ale niemało wajchę wyrwałem przy tym łamaniu

hmm

kusi ale czy warto :D

Napisano
  • Autor

> hmm

> kusi ale czy warto :D

Chyba trochę warto wink.gif. Mnie pracuje co ok. 5 sekund, jak chcę zmyć przy użyciu płynu ze spryskiwacza to trochę to głupio wygląda, bo płyn sobie spływa, w związku z czym wycieraczka rozprowadza jego niewielką część. Często widzę jak w innych autkach tylne wycieraczki pracują dość szybko i ładnie wycierają smile.gif.

Napisano

> Qfa faktycznie Ale niemało wajchę wyrwałem przy tym łamaniu

No trzeba użyć trochę siły wink.gif Ale da się także kręcić koledzy :D

Napisano

> hmm

> kusi ale czy warto :D

Jak mocno leje a trzeba gdzieś cofać , czy choćby zacznie być ciapa na drodze to naprawdę jest przydatne wink.gif polecam bo naprawde nic to autku nie zaszkodzi :D

Nasuwa się tylko pytanie dlaczego fiat nie udostępnił ten opcji od początku...

A jesli ktoś chciałby mieć regulowaną pracę przedniej wycieraczki można zasadzić przełącznik zespolony z alfy romeo 156 i też bardzo przyjemny bajer

Napisano

a jak to wylamie to dalej bedzie sie zatrzymywac na trybie przerywanym czy bedzie sie przekrecac zaraz na tryb ciagly ?

Napisano

> a jak to wylamie to dalej bedzie sie zatrzymywac na trybie przerywanym czy bedzie sie przekrecac

> zaraz na tryb ciagly ?

Będzie się zatrzymywać wink.gif będzie tak jak ze światłami

Napisano

> Jest opcja ciągłego wycierania tylnej wycieruchy jeśli na hama przekrecisz manetkę od tylnej

> wycieraczki, tam jest taki plastik który się ułamie i będziesz mieć drugi bieg :D

Faktycznie działa cool.gif ale całkiem mocny ten plastik był - już myślałem że nie dam rady... ale się udało smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzisiaj sobie daruję (dzień jazdy na rowerze, samochodu nie tykam zlosnik.gif) ale jutro spróbuję. Chcę się tylko upewnić: mam przekręcić końcówkę dźwigni, którą uruchamiam tylną wycieraczkę poza blokadę, na której się zatrzymuje? Czyli trzeba przytrzymać wajchę i kręcić do złamania tylko ten element od tylnej wycieraczki?

Napisano

> tam jest taki plastik który się ułamie i będziesz mieć drugi bieg :D

WOW niezły patent! Sam nie wiem czy jaja sobie robicie, czy to prawda?

Na szczęście mam gdzieś zużyty stary przełącznik zespolony, jak znajdę to sprawdzę najpierw na fantomie :D

Napisano

> Dzisiaj sobie daruję (dzień jazdy na rowerze, samochodu nie tykam ) ale jutro spróbuję. Chcę się

> tylko upewnić: mam przekręcić końcówkę dźwigni, którą uruchamiam tylną wycieraczkę poza

> blokadę, na której się zatrzymuje? Czyli trzeba przytrzymać wajchę i kręcić do złamania tylko

> ten element od tylnej wycieraczki?

Dokładnie tak - tylko trochę trzeba siły użyć - mocny plastik jest... Ja chwyciłem przez szmatkę bo mi się w rękach ślizgało.

Napisano

> Dokładnie tak - tylko trochę trzeba siły użyć - mocny plastik jest... Ja chwyciłem przez szmatkę bo

> mi się w rękach ślizgało.

Hehe taka pierdoła a tyle radości na forum :D

Mogłem wam wczesniej powiedzieć

Napisano

> Hehe taka pierdoła a tyle radości na forum :D

> Mogłem wam wczesniej powiedzieć

Masz jeszcze jakieś hinty? palacz.gif

Napisano

> Masz jeszcze jakieś hity?

Właśnie - może coś trzeba znowu ułamać żeby po spryskaniu szyby przedniej same włączały się wycieraczki?? (dziwne że w tylnej tak jest a w Marea i w przedniej a u nas nie mad.gif)

Napisano
  • Autor

> Dokładnie tak - tylko trochę trzeba siły użyć - mocny plastik jest... Ja chwyciłem przez szmatkę bo

> mi się w rękach ślizgało.

Działa. Nawet zbyt wielkiej siły nie musiałem używać, żeby przekręcić włącznik. Teraz na "drugim" biegu wycieraczka wywija jak szalona zlosnik.gif. Dzięki za ten trick 20.GIF, dawaj następne zlosnik.gif

Napisano

> Właśnie - może coś trzeba znowu ułamać żeby po spryskaniu szyby przedniej same włączały się

> wycieraczki?? (dziwne że w tylnej tak jest a w Marea i w przedniej a u nas nie )

Żeby uzyskać takie efekty musiałbyś zmienić

przełącznik zespolony wink.gif ten od alfy 156 bardzo ładnie się komponuje :D

Napisano

> Działa.

U mnie też :D

Patent roku hehe.gif

Napisano

U mnie w ogóle nie da się przekręcić pokrętła z tylnej wycieraczki tak żeby sama chodziła. Działa tylko gdy spryskuje szybę. Pewnie poprzedniemu właścicielowi pokrętło się rozpadło tak jak mi pokrętło od świateł i je skleił. Chociaż mogę się mylić.

• 1 rok później...
Napisano

> Żeby uzyskać takie efekty musiałbyś zmienić

> przełącznik zespolony ten od alfy 156 bardzo ładnie się komponuje grinser006.gif

Wracając do tematu...

Czy żeby po spryskaniu przedniej szyby automatycznie włączały się wycieraczki i żeby uzyskać regulację czasu trybu przerywanego wystarczy w Bravo wymienić przełącznik zespolony na ten z Marei Weekend czy trzeba jeszcze coś jeszcze zrobić?? Bo gdzieś wyczytałem o innym silniku i dodatkowych kablach...

Napisano

> Wracając do tematu...

> Czy żeby po spryskaniu przedniej szyby automatycznie włączały się wycieraczki i żeby uzyskać

> regulację czasu trybu przerywanego wystarczy w Bravo wymienić przełącznik zespolony na ten z

> Marei Weekend czy trzeba jeszcze coś jeszcze zrobić?? Bo gdzieś wyczytałem o innym silniku i

> dodatkowych kablach...

Trzeba zmienić i pająka i silniczek wycieraczek wink.gif

Napisano

> Trzeba zmienić i pająka i silniczek wycieraczek

szkoda bo myślałem że sam pająk wystarczy - na allegro są po 30 zł a silnik to już droższa sprawa...

Napisano

> szkoda bo myślałem że sam pająk wystarczy - na allegro są po 30 zł a silnik to już droższa

> sprawa...

a ten sterownik co jest na silniczku wycieraczek da rade wymienić?