Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie autko w automacie do 35k zł

Featured Replies

Napisano

Poradźcie czego szukać w cenie do 35 000 zł z automatyczną skrzynią biegów.

Wymagania to rocznik max 2004.

Rozmiarowo, byle nie jakieś maleństwo, najlepiej jakiś kompakt.

Przebiegi do 15kkm.

Silnik najlepiej benzyna, pojemnośc 1,4-2,0 nie więcej. W ostateczności diesel.

Z wyposażenia to standart, klima, elelktryka szyb i takie tam podobne.

Napisano
Napisano

> Poradźcie czego szukać w cenie do 35 000 zł z automatyczną skrzynią biegów.

> Wymagania to rocznik max 2004.

> Rozmiarowo, byle nie jakieś maleństwo, najlepiej jakiś kompakt.

> Przebiegi do 15kkm.

> Silnik najlepiej benzyna, pojemnośc 1,4-2,0 nie więcej. W ostateczności diesel.

> Z wyposażenia to standart, klima, elelktryka szyb i takie tam podobne.

z nowych i10 za 40 dychy zlosnik.gif z używanych co trafisz od dziadka z takim przebiegiem zlosnik.gif

Napisano

> przebieg wielokrotnie za duży

zaraz zaraz te 15kkm to on chyba będzie robił rocznie, a nie auto ma tyle mieć

Napisano

> zaraz zaraz te 15kkm to on chyba będzie robił rocznie, a nie auto ma tyle mieć

możesz mieć rację zlosnik.gif ale możesz też nie mieć zlosnik.gif

a co z tą rdzą? biglaugh.gif

Napisano

> 7 letnie i 15kkm? weź urealnij przebieg albo rocznik

mysle ze czlowiekowi chodzilo o to ze rocznie bedzie robił nie wiecej niz 15kkm tym wozidelkiem

Napisano

> raz , dwa i trzy .

diesel mial byc w ostatecznosci

Napisano

> diesel mial byc w ostatecznosci

Te same modele tylko:

e46 320i (150-170KM)

A4 (1.6 2.0 FSI)

Napisano
  • Autor

> 7 letnie i 15kkm? weź urealnij przebieg albo rocznik

No nie no, takie rzeczy to tylko w erze. yikes.gif

Przebieg to do 200kkm.

A ja będę robił rocznie okoló 15kkm.

Napisano

> No nie no, takie rzeczy to tylko w erze.

> Przebieg to do 200kkm.

> A ja będę robił rocznie okoló 15kkm.

to może Impreza 1.5R 4AT zlosnik.gif

Napisano

> Przebiegi do 15kkm.

> Silnik najlepiej benzyna, pojemnośc 1,4-2,0 nie więcej. W ostateczności diesel.

przy takim założeniem kupiłem Civica 2004

5d, klima, automat, silnik 1.6

pod uwagę brałem też suzuki sx4 ale tam minusem był fakt, że większość automatów to wersje US

oraz toyotę corollę

Napisano
  • Autor

> przy takim założeniem kupiłem Civica 2004

> 5d, klima, automat, silnik 1.6

> pod uwagę brałem też suzuki sx4 ale tam minusem był fakt, że większość automatów to wersje US

> oraz toyotę corollę

Civic fajne autko. Ale widzę same oferty aut US.

Może kolega coś więcej o swoim autku napisać?

Napisano

Jeśli nie zraża cię francuska motoryzacja, to może Renault Clio 1.2 TCE. A jeśli potrzebujesz ciut więcej miejsca to Gradtour.

Napisano

Zdecydowanie polecam vw golf z DSG - rewelacyjna skrzynia, auto tanie w serwisowaniu i do 35 się spokojnie kupi fajny egzemplarz, ewentualnie jakies pokrewne turany, altee, leony... Wydaje mi się, że ta skrzynia lepiej się spisuje z dieslem.

Napisano

> raz , dwa i trzy .

Tylko nie audi z multitronic ! ! ! Straszliwie awaryjna i droga w naprawach skrzynia.

Napisano

> Zdecydowanie polecam vw golf z DSG - rewelacyjna skrzynia, auto tanie w serwisowaniu i do 35 się

> spokojnie kupi fajny egzemplarz, ewentualnie jakies pokrewne turany, altee, leony... Wydaje mi

> się, że ta skrzynia lepiej się spisuje z dieslem.

a bezawaryjna chociaż? zlosnik.gif

Napisano

> Tylko nie audi z multitronic ! ! ! Straszliwie awaryjna i droga w naprawach skrzynia.

Wiem, o nic innego nie pytał...

Osobiście spalanie 2.0FSI z automatem (np. koszt kostki do wiązki 500zł - a gdzie cała reszta?)tez nie małe 13,5L to w normalnym użytkowaniu standard, ale bardzo przyjemny samochód (mowa dokładnie o a3)

edek: nie panikujmy 50kkm inwestycja w skrzynie 700zł.

Napisano

> a bezawaryjna chociaż?

Dwumasa idzie przy około 160kkm - koszt 800 regeneracja, od 1700 nowa plus wymiana. Poza tym się nie psuje (zdarzają się awarie ale raczej na amerykańskim forum, na forum vw sie nie spotkałem, ktoś narzekał na forum octavii) - w porównaniu z konkurencją nie jest źle, zwłaszcza, że skrzynia świetnie pracuje. Eksploatacja- co 60kkm filtr oleju i olej- koszt z wymianą 400-600 zł.

W przypadku awarii przegubów wewnętrznych, te są trochę droższe gdyż nie występują zamienniki- koszt 700-1200 w ASO. Ja u siebie wymieniałem oba bo popsułem jeden z własnej winy przy wymianie amortyzatorów zlosnik.gif nie zauważyłem że się półoś wysuneła i się zmielił przy ruszeniu z miejsca blush.gif

Napisano

> Dwumasa idzie przy około 160kkm - koszt 800 regeneracja, od 1700 nowa plus wymiana. Poza tym się

> nie psuje (zdarzają się awarie ale raczej na amerykańskim forum, na forum vw sie nie

> spotkałem, ktoś narzekał na forum octavii) - w porównaniu z konkurencją nie jest źle,

> zwłaszcza, że skrzynia świetnie pracuje. Eksploatacja- co 60kkm filtr oleju i olej- koszt z

> wymianą 400-600 zł.

> W przypadku awarii przegubów wewnętrznych, te są trochę droższe gdyż nie występują zamienniki-

> koszt 700-1200 w ASO. Ja u siebie wymieniałem oba bo popsułem jeden z własnej winy przy

> wymianie amortyzatorów nie zauważyłem że się półoś wysuneła i się zmielił przy ruszeniu z

> miejsca

jak do 60kkm nic, to biorę yay.gif

zlosnik.gif

DSG na pewno ma jeden plus - nie zwiększa spalania ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> a bezawaryjna chociaż?

w sensie padu calkowitego nie. Uwala sie jakis sterownik i objawia sie to szarpaniem przy zdejmowaniu biegow i pelzaniu.

google -> dsg mechatronika

Byc moze wiekszosc userow uznaje, ze objawy sa z gatunku TTTM. Niestety nie wiem co bedzie jak sie to oleje i bedzie z tym jezdzilo dalej. Jak widac problem jest dosc powszechny. IMHO jak DSG to nowe. Jak uzywane to kup co innego

Napisano

> w sensie padu calkowitego nie. Uwala sie jakis sterownik i objawia sie to szarpaniem przy

> zdejmowaniu biegow i pelzaniu.

> google -

> Byc moze wiekszosc userow uznaje, ze objawy sa z gatunku TTTM. Niestety nie wiem co bedzie jak sie

> to oleje i bedzie z tym jezdzilo dalej. Jak widac problem jest dosc powszechny. IMHO jak DSG

> to nowe. Jak uzywane to kup co innego

słyszałem, że były już zmiany, przynajmniej softu i problem dawno ustąpił niewiem.gif

Napisano

> słyszałem, że były już zmiany, przynajmniej softu i problem dawno ustąpił

mowiac szczerze to nie wydaje mi sie. Jakby dawno ustapil to nie byloby calej masy wpisow na forach, ze wlasnie padlo.

dodatkowo masz tam dwumase (ktorej nie ma w autach z klasycznym automatem). I sprzegla - tez wymienne. W aucie sprowadzonym, z blizej nieokreslonym przebiegiem to jest skarbonka. Pytanie kiedy sie o tym przekona uzytkownik.

Tak jak pisalem jesli DSG to nowe. Pojezdzic do konca gwarancji (ewentualnie przedluzyc do 5 lat) i pozniej puscic do ludzi. Niech nastepny wlasciciel sie meczy. Oczywiscie to moje subiektywne zdanie ale argumentow przeciw bylo tyle, ze odrzucilem wlasnie skrzynie 2 sprzeglowe przy szukaniu auta dla siebie. Kupilem cos z normalnym automatem ok.gif

Napisano

> Przebiegi do 15kkm.

Jedno jest pewne. Nie kupi astry III z automatem. To jakas skrzynia zautomatyzowana i zmienia biegi jak ktos kto sie dopiero uczy jezdzic. Masakra oslabiony.gif

Najpierw myslalem, ze to auto jest popsute ale szybko zostalem sprowadzony na ziemie grinser006.gifzlosnik.gif

Mowiac szczerze to w kompaktach normalny automat bedzie ciezko znalezc icon_rolleyes.gif w astrze ten wynalazek. W megance... tez chyba nie jest to nomalny automat. W VAGu dwusprzeglowki...

Jak uderzysz w klase wyzej to bedzie latwo znalezc ale auto bedzie sporo starsze oslabiony.gif

Napisano

> mowiac szczerze to nie wydaje mi sie. Jakby dawno ustapil to nie byloby calej masy wpisow na

> forach, ze wlasnie padlo.

nie znam się, ale mam wrażenie, że to mogą być ci szczęśliwcy, co kupili te dobre używki z I okresu tej skrzyni zlosnik.gif

> dodatkowo masz tam dwumase (ktorej nie ma w autach z klasycznym automatem). I sprzegla - tez

> wymienne. W aucie sprowadzonym, z blizej nieokreslonym przebiegiem to jest skarbonka. Pytanie

> kiedy sie o tym przekona uzytkownik.

> Tak jak pisalem jesli DSG to nowe. Pojezdzic do konca gwarancji (ewentualnie przedluzyc do 5 lat) i

> pozniej puscic do ludzi. Niech nastepny wlasciciel sie meczy. Oczywiscie to moje subiektywne

> zdanie ale argumentow przeciw bylo tyle, ze odrzucilem wlasnie skrzynie 2 sprzeglowe przy

> szukaniu auta dla siebie. Kupilem cos z normalnym automatem

mam świadomość i absolutnie się z Tobą zgadzam w ocenie DSG i VAGa ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Jedno jest pewne. Nie kupi astry III z automatem. To jakas skrzynia zautomatyzowana i zmienia biegi

> jak ktos kto sie dopiero uczy jezdzic. Masakra

> Najpierw myslalem, ze to auto jest popsute ale szybko zostalem sprowadzony na ziemie

Easytronic zlosnik.gif

Napisano

> Civic fajne autko. Ale widzę same oferty aut US.

> Może kolega coś więcej o swoim autku napisać?

wersja EU, 5 drzwiowa

kolorek taki typowy ciemnawo szary hondowy

jak na razie teściowa zrobiła nim jakieś 10 kkm i jest zadowolona

spala jej powiedzmy dyszkę, głównie miasto, trasa podmiejska z dużą ilością świateł to coś koło 8 litrów

raz jechałem nim ja to spokojnie, ale w miarę dynamicznie udało mi się zejść do 6 litrów

co do eksploatacji to na razie nic się nie psuje, na początek zrobiliśmy tylko hamulce, olej i klocki i jak dotąd jeździ waytogo.gif

jazda automatem jest wygodna, ale trzeba się do niej przyzwyczaić,

manual w połączeniu z tym silnikiem dałby na pewno więcej frajdy, ale nie jest najgorzej biglaugh.gif

samacskrzynia pracuje spokojnie, nie szarpie przy zmianach biegów, a opóźnienie nie jest zbyt duże

generalnie ja polecam to autko

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.