Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Telepanie silnikiem???

Featured Replies

Napisano

Witam szanowne grono i kieruje następujące pytanie i w waszych Stilonach też telepie silnikiem od strony skrzyni ?a w szczególności na zimnym silniku , dodam że silnik jest po wymianie wszystkich poduszek , od strony rozrządu stoi jak wryty nawet nie drgnie czy to normalny objaw czy może dwumasa zaczyna o sobie dawać znać za wszelkie opinie wielkie dzięki .

Napisano

Mnie od strony kierowcy mniej telepie, a jak się położy rękę na kokpicie od strony

pasażera, to rękę urywa. Ale chyba TTTM zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

u mnie kokpit trochę drży ale chodzi mi jak podniosę maskę to silnik od strony skrzyni telepie się do przodu i tyłu szczególnie widać to na rurze karbowanej od EGRa trzęsie się jak nie wiem co niewiem.gif

Napisano

mam już co prawda drugi rok pozmianowe ale nie przypominam sobie żeby tak telepało silnikiem na starych poduszkach, owszem drgał ale uważam że w normie.

Napisano
  • Autor

no na starych to w ogóle trzęsło że nie dało się w środku wysiedzieć , po zmianie poduszek jest o niebo lepiej ale jeszcze to nie to i właśnie chodzi o stronę od skrzyni bo tam drgania są największe więc przyszła mi na myśl opcja dwumasy w końcu ona też tłumi drgania może to ona robi taki efekt drgań niewiem.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

I w końcu sukces po odjęciu skrzyni wszystko wyszło czyli wysprzęglik tarcza plus docisk oraz dwumasa .Wysprzęglik huczał na wykończeniu już był tarcza z jednej strony widoczne już były nity docisk jeszcze w miarę ale i tak założony nowy co do dwumasy działała tylko w jedną stronę czyli tłumiła drgania w przeciwną stronę do jej pracy natomiast zgodnie z pracą koła już nie --- sumując !!! po wymianie wszystkiego niebo a ziemia drgania ustały i uciążliwe huczenie ze skrzyni smile.gif

Napisano

> 2800 zł z robocizną moi drodzy orginały valeo a przebieg 154000km

Nie chce być złośliwy, jednak albo kierownik nie za bardzo umiał się obchodzić z autem, albo przebieg na liczniku jest w wersji uszczuplonej.

Napisano
  • Autor

przebieg orginalny bo sprawdźany nawet przez kolegę z forum więc poprzedni właściciel nie umiał się z nim obchodzić smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.