Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Film] FWD leje silniejsze RWD na torze

Featured Replies

Napisano

> dokladnie tak jak napisales - nie ma sily.

a ja rozumiem zupelnie odwrotnie;

ma dobrze dobrana moc do mozliwosci napedu

Napisano

> BTW

> co sie robi jak jedzie "na ciebie" auto na skrzyzowaniu

> w zaleznosci od sytuacji albo w hamulec albo w gaz

> z taka sytuacja spotkalem sie wczoraj na moje nieszczescie w zony rakiecie 1.6 100KM , wybralem

> bramke nr 2 czyli w gaz i.... dobrze ze sie udalo

http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=285581487&page=0&vc=1

Quote:

dzis malo co sie nie zabilem jadac (mokry asfalt) zony toledo 1.6 100KM. ja mu w gaz na 1. na skrzyzowaniu (
chialem uciec bo wymusilem
) a on trrrrrrrrrrrrrrrrrrr i stoi w miejscu. pot po plecach mi splyna.

forester w tych warunkach tylko by przysiadl tylem i wyskoczyl jak z procy

opony w toledo to roczne zimowki kumho

jak przystało na pirata drogowego staram się nie wymuszać i nie doprowadzać do tego typu podbramkowych sytuacji

poza tym w tak słabym aucie jak takie Toledo taki efekt można osiągnąć głównie strzałem ze sprzęgła, tego też używasz 0/1? 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

> siedzac w forku czy kazdym innym aucie z przyzwoitym AWD ze skrzyzowania wyjechalbym z na ustach

> oczywiscie ze sie da i to bardzo bardzo szybko

> ...jak jest sucho i rowno

ziew.gif

Napisano

> a ja rozumiem zupelnie odwrotnie;

> ma dobrze dobrana moc do mozliwosci napedu

Czyli np Evo ktore na mokrym malopwniczo mieli wszystkimi czetrema kolami takiego warunku juz nie spelnia?

Napisano

> dla mnie sprawa jest prosta:

> FWD na mokrym nie radzi sobie z marnym 1.6 100KM to nie chce myslec co sie dzieje z 200 czy 300KM

A Ty nie miałeś kiedyś Passata VR6, który to w czasach, gdy Ty go miałeś był najlepszy na świecie hmm.gif

Zapomniałeś jak się jeździ mocniejszym niż 100 KM FWD ?

Napisano

> A Ty nie miałeś kiedyś Passata VR6, który to w czasach, gdy Ty go miałeś był najlepszy na świecie

dokładnie tak było rotfl.gif

Napisano

> A Ty nie miałeś kiedyś Passata VR6, który to w czasach, gdy Ty go miałeś był najlepszy na świecie

jak na auto za ~9000zł byl najlepszy jaki potrzebowalem na tamte czasy

poza tym passat byl z EDS i automatyczna skrzynia i ona 'lagodzila' przniesienie mocy na kola

> Zapomniałeś jak się jeździ mocniejszym niż 100 KM FWD ?

czlowiek szybko sie przyzwyczaja do lepszego 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Czyli np Evo ktore na mokrym malopwniczo mieli wszystkimi czetrema kolami takiego warunku juz nie

> spelnia?

jesli ma wszystkie dyfre zeszperowane to

spelnia bo nie moze miec wiecej niz 4 kola napedzane

Napisano

> jak przystało na pirata drogowego staram się nie wymuszać i nie doprowadzać do tego typu

> podbramkowych sytuacji

ja tez sie staram ale wczoraja "nie wyszlo"

> poza tym w tak słabym aucie jak takie Toledo taki efekt można osiągnąć głównie strzałem ze

> sprzęgła, tego też używasz 0/1?

uwierz ze 145Nm, 3 stC mokry asfalt, zimowka 195/65/15, wystarczy zeby po samym but.gif w gaz zerwac przyczepnosc na 1.

Napisano

> jak na auto za ~9000zł byl najlepszy jaki potrzebowalem na tamte czasy

> poza tym passat byl z EDS i automatyczna skrzynia i ona 'lagodzila' przniesienie mocy na kola

> czlowiek szybko sie przyzwyczaja do lepszego

Nie, wtedy on był najlepszy bo był Twój, zresztą tak jak teraz najlepsze jest Twoje obecne auto.

Napisano

> Nie, wtedy on był najlepszy bo był Twój, zresztą tak jak teraz najlepsze jest Twoje obecne auto.

bredzisz

gdzie napisalem ze moje auto jest najlepsze? konkretnie gdzie!

jest dla mnie na tyle uniwersalne ze jestem z niego zadowolony, zawsze moglby byc mocniejszy, oszczedniejszy, cichszy, miec wiecej miejsca na tylnej kanapie, itp

jak kiedys bedzie mnie stac to kupie takie auto o ile bedzie wogole dostepne

Napisano

> bredzisz

> gdzie napisalem ze moje auto jest najlepsze? konkretnie gdzie!

> jest dla mnie na tyle uniwersalne ze jestem z niego zadowolony, zawsze moglby byc mocniejszy,

> oszczedniejszy, cichszy, miec wiecej miejsca na tylnej kanapie, itp

> jak kiedys bedzie mnie stac to kupie takie auto o ile bedzie wogole dostepne

Spróbuj przeczytać swoje posty wyobrażając sobie, że pisał je ktoś inny. Może wtedy zrozumiesz o co chodzi.

Napisano

> Spróbuj przeczytać swoje posty wyobrażając sobie, że pisał je ktoś inny. Może wtedy zrozumiesz o co

> chodzi.

czytam, czytam

i widze:

Quote:

siedzac w forku czy
kazdym innym aucie
z przyzwoitym AWD ze skrzyzowania wyjechalbym z
wink.gif
na ustach

czy to oznacza "only forester" ?

Napisano

> czytam, czytam

> i widze:

> Quote:

> siedzac w forku czy kazdym innym aucie z przyzwoitym AWD ze skrzyzowania wyjechalbym z na

> ustach

> czy to oznacza "only forester" ?

Niestety, nic sie nie odzywam ale mam podobne wrazenie jak koledzy czytajac Twoje posty.

Napisano

> Niestety, nic sie nie odzywam ale mam podobne wrazenie jak koledzy czytajac Twoje posty.

OK

trzeba sprzedac AWD i kupic FWD beksa.gif

bo tu na forum kazda anomalia od FWD jest nie mile widziana chaja.gif

Napisano

> OK

> trzeba sprzedac AWD i kupic FWD

> bo tu na forum kazda anomalia od FWD jest nie mile widziana

Ale po co sie unosic i popadac w skrajnosci w skrajnosc.

Masz auto z napedem na obie osie i ok. Ale nie pisz, ze 100 konne toledo nie moze odjechac na mokrej drodze ze skrzyzowania.

Bo tak jak koledzy napisali swiadczy to o kierowcy a nie o samochodzie. Nie strzelaj ze sprzegla a ruszysz spokojnie. 2 rozne auta 2 rozne style jazdy.

Napisano

> Ale po co sie unosic i popadac w skrajnosci w skrajnosc.

> Masz auto z napedem na obie osie i ok. Ale nie pisz, ze 100 konne toledo nie moze odjechac na

> mokrej drodze ze skrzyzowania.

> Bo tak jak koledzy napisali swiadczy to o kierowcy a nie o samochodzie. Nie strzelaj ze sprzegla a

> ruszysz spokojnie. 2 rozne auta 2 rozne style jazdy.

JA SIE TOCZYLEM !!!!! NA 1. BIEGU 1500-2000 OBR/MIN ZAGAPILEM SIE (MOJA WINA, MOJ BLAD) WYMUSILEM PIERSZENSTWO NA SKRZYZOWANIU. ZDECYDOWALEM ZE UCIEKNE ZE SKRZYZOWANIA I NACISNALEM GAZ but.gif AUTO ZAMIAST UCIEC ZROBILO TRRRRRRRRRRRRRRRRR, OBR NA 6500 DO ODCINKI, MI LECI POT PO PLECACH BO ZARAZ BEDZIE BUM, ODJALEM GAZU I JAKOSC SIE WYRATOWALEM

W TYCH SAMYCH WARUNKACH JADAC KAZDYM INNYM TYPOWYM AUTEM Z AWD UCIEKLBYM ZE SKRZYZOWANIA BEZ POTU NA PLECACH, Z GAZEM W PODLODZE I wink.gif NA USTACH

TERAZ ROZUMIESZ? NIE STRZELALEM ZE SPRZEGLA !!!

OCZYWISCIE ZE TO KWESTIA PRZESTAWIENIA SIE I JAZDY BARDZIEJ OSTROZNIE, TYLKO CZLOWIEK TO NIE MASZYNA I CZASAMI SIE ZAPOMINA sciana.gif

ALE JAK KTOS MI PISZE ZE 300KM FWD DA SIE SZYBKO JEZDZIC PO MOKRYM TO pad.gif

Napisano

> JA SIE TOCZYLEM !!!!! NA 1. BIEGU 1500-2000 OBR/MIN ZAGAPILEM SIE (MOJA WINA, MOJ BLAD) WYMUSILEM

> PIERSZENSTWO NA SKRZYZOWANIU. ZDECYDOWALEM ZE UCIEKNE ZE SKRZYZOWANIA I NACISNALEM GAZ AUTO

> ZAMIAST UCIEC ZROBILO TRRRRRRRRRRRRRRRRR, OBR NA 6500 DO ODCINKI, MI LECI POT PO PLECACH BO

> ZARAZ BEDZIE BUM, ODJALEM GAZU I JAKOSC SIE WYRATOWALEM

> W TYCH SAMYCH WARUNKACH JADAC KAZDYM INNYM TYPOWYM AUTEM Z AWD UCIEKLBYM ZE SKRZYZOWANIA BEZ POTU

> NA PLECACH, Z GAZEM W PODLODZE I NA USTACH

> TERAZ ROZUMIESZ? NIE STRZELALEM ZE SPRZEGLA !!!

> OCZYWISCIE ZE TO KWESTIA PRZESTAWIENIA SIE I JAZDY BARDZIEJ OSTROZNIE, TYLKO CZLOWIEK TO NIE

> MASZYNA I CZASAMI SIE ZAPOMINA

> ALE JAK KTOS MI PISZE ZE 300KM FWD DA SIE SZYBKO JEZDZIC PO MOKRYM TO

Czytajac to nadal uwazam , ze nie potrafisz jezdzic samochodem z napedem na przod. Mam auto z napdem na przod troche ponad 200KM i mocniejsze z napedem na tyl. Do tego zdarza mi sie jezdzic foresterem z dieslem pod maska.

I nigdy nie zdarzyla mi sie, taka daramatyczna przygoda jak Twoja. A jezdze sporo.

Fakt ze naped na 4 kola jest ok, ale nie zawsze trzeba wymuszac na skrzyzowaniach i wpadac w panike wciskajac gaz w podloge.

Bo 200konny leon nie robi mi takich niespodianek jak Twoje 100konne toledo.

Ale ja widac juz tylko kapelusz na glowe, bo widzac co dzieje sie na drodze jezdze duzo ostrozniej niz kiedys.

Napisano

A ja miałem w życiu kilkanascie samochodów z FWD i czesto zdarzało mi sie bezradne mielenie przednimi kołami przy starcie. Najgorszy był Saab gdzie przyrost mocy nacchodzil po jakiejś sekundzie od wcisniecia gazu.

Napisano

> A ja miałem w życiu kilkanascie samochodów z FWD i czesto zdarzało mi sie bezradne mielenie

> przednimi kołami przy starcie. Najgorszy był Saab gdzie przyrost mocy nacchodzil po jakiejś

> sekundzie od wcisniecia gazu.

Drugi sie znalazl, antyfan Saaba.

Prosze was zmiencie plyte bo to nudne. A dyskusja bezsensowna, bylo juz kilka takich i nigdy do niczego to nie doprowadzilo.

Wiec moim zdaniem spokojnie mozna zamknac temat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.