Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy idzie kupic sensowne e30 lub e36 w cenie do 6 tysi??

Featured Replies

Napisano

Bo tak przegladam przegladam i sam nie wiem, pierwsze RWD, generalnie blacharsko zeby bylo w jak najlepszym stanie... Idzie cos znalezc czy wybrac sobie inny obiekt zainteresowania ??

Napisano

> Bo tak przegladam przegladam i sam nie wiem, pierwsze RWD, generalnie blacharsko zeby bylo w jak

> najlepszym stanie... Idzie cos znalezc czy wybrac sobie inny obiekt zainteresowania ??

e30 to juz stare samochody zajezdzone, pordzewiale

e36 nowsze lepsze wiadomo a za 6 tys moze znajdziesz jakiegos compacta albo 316/318 w stanie w miare ok

znajomy bedzie sprzedawal e36 96 rok 323i ale na pewno nie za 6 tys wink.gif

Napisano

> Bo tak przegladam przegladam i sam nie wiem, pierwsze RWD, generalnie blacharsko zeby bylo w jak

> najlepszym stanie... Idzie cos znalezc czy wybrac sobie inny obiekt zainteresowania ??

e36 powinieneś znaleźć z jakims słabym silnikiem lub compact'a , o e30 zapomnij

Napisano

E30 nie znajdziesz wcale

E36 będzie ciężko

318is i 318ti ostatnio robią się modne, ceny dobrych egzemplarzy nie spadają.

Napisano

... ale fachmany :D jeden z drugim

E30 znajdziesz bez problemu. Tylko trzeba wiedzieć gdzie szukasz. Popatrz po forach specjalistycznych. Ostatnio poszło rozdłubane 325 coupe za 3 tys zł. Zdrowe może nie idealne, ale jak na e30 to była piękna sztuka. Ja swojego sedana sprzedałem za 4 tys ( oczywiście rozbroiłem z dodatków) Tak więc jeśli zaczniesz szukać a nie pytać to znajdziesz wink.gif

Napisano

> ... ale fachmany :D jeden z drugim

> E30 znajdziesz bez problemu. Tylko trzeba wiedzieć gdzie szukasz. Popatrz po forach

> specjalistycznych. Ostatnio poszło rozdłubane 325 coupe za 3 tys zł. Zdrowe może nie idealne,

> ale jak na e30 to była piękna sztuka.

za 3tys?

i jeszcze powiedz, że nie trzeba było kilka tysi na starcie w zawieszenie i silnik wsadzić... palacz.gif

gdzie takie okazje? ze 2-3 bym kupił.

Ja swojego sedana sprzedałem za 4 tys ( oczywiście

> rozbroiłem z dodatków) Tak więc jeśli zaczniesz szukać a nie pytać to znajdziesz

jaki silnik w tym sedanie, jaki stan podłogi? co znaczy rozbroić z dodatków?

Napisano

> za 3tys?

> i jeszcze powiedz, że nie trzeba było kilka tysi na starcie w zawieszenie i silnik wsadzić...

> gdzie takie okazje? ze 2-3 bym kupił.

no z 1 tys trzeba by żeby złożyć do kupy. Na gotowe to każdy liczy a szukać to mu się nie chce 270751858-jezyk.gif

> Ja swojego sedana sprzedałem za 4 tys ( oczywiście

> jaki silnik w tym sedanie, jaki stan podłogi? co znaczy rozbroić z dodatków?

hahah a to, a tamto, a siamto jak się ogłaszałem to nikt nie pytał. Teraz to mnie pocałuj w trąbę zlosnik.gif Musi Ci wystarczyć informacja że auto było odmalowane po blacharce nie walone z silnikiem 2,0 a co z niej zdjąłem to osobny temat

Napisano

> ... ale fachmany :D jeden z drugim

> E30 znajdziesz bez problemu. Tylko trzeba wiedzieć gdzie szukasz. Popatrz po forach

> specjalistycznych. Ostatnio poszło rozdłubane 325 coupe za 3 tys zł. Zdrowe może nie idealne,

> ale jak na e30 to była piękna sztuka. Ja swojego sedana sprzedałem za 4 tys ( oczywiście

> rozbroiłem z dodatków) Tak więc jeśli zaczniesz szukać a nie pytać to znajdziesz

to niedługo się okaże ze zdrowe e36m3 czy porządne e46 można kupić za 10 tysiecy , ze znajomym szukalismy zdrowej budy e30 do driftu to zeszło sie prawie 8 miesięcy , a oglądał auta w roznych przedziałach cenowych od najtanszych do ''rodzynków" po 12-14 tysiecy. To ja tez poprosze namiar na zdrowe e30 za 3-4 tysie

Napisano

> auto było odmalowane po blacharce nie walone

spineyes.gif

to po co ta blacharka i malowanie było skoro to takie niewalone?

u mnie na przykład w E36 lewe tylne nadkole było malowane, wiadro szpachli na aucie jest, całość malowana i tez niebite nigdy palacz.gif

Przepłaciłem jak nic.

Napisano

> to po co ta blacharka i malowanie było skoro to takie niewalone?

bo wyzbyłem się rudej? Bo chciałem mieć ideał?

Masz typowe podejście polaka malowane = walone

auto było robione prze zemnie więc wiem co w nim piszczało wink.gif

jak dobrze poszukasz na beemka-klubie to odszukasz mój samochód

Napisano

> to niedługo się okaże ze zdrowe e36m3 czy porządne e46 można kupić za 10 tysiecy , ze znajomym

> szukalismy zdrowej budy e30 do driftu to zeszło sie prawie 8 miesięcy , a oglądał auta w

> roznych przedziałach cenowych od najtanszych do ''rodzynków" po 12-14 tysiecy. To ja tez

> poprosze namiar na zdrowe e30 za 3-4 tysie

Wiesz no to nie jest tak że zdrowe e30 w takich cenach są codziennie.

To działa tak że dzisiaj wyskakuje a jutro już jej nie ma. Kwestia kto pierwszy dojedzie wink.gif

Napisano

Prędzej kupisz za tą kasę sensowne E34. Znajomy kupił ostatnio za 6tys naprawdę ładne 530i V8 ok.gif

Napisano

Co do e30 to jest szansa ale zalezy w jakiej budzie. Ja szukalem coupe bez szyberdachu to bylo baaardzo ciezko.

Napisano

> Prędzej kupisz za tą kasę sensowne E34. Znajomy kupił ostatnio za 6tys naprawdę ładne 530i V8

to ja też poprosze jedno smile.gif

Napisano
  • Autor

W sumie to jakos najchetniej pasowaloby wlasnie Coupe, auto do jezdzenia na codzien, wiec fajnie zeby szyber mialo oink.gif

Napisano

Hmm , tak jak koledzy piszą ... wydaje mi się że E30 będzie ciężej niż E36 , ale E36 musisz szukać Compacta bądź Sedana ze słabymi silnikami 316 , 318 , 318ti , bo reszta w tym przedziale będzie lekko mówiąc strasznie zdezelowana ... oczywiście trafiają się okazje, ale musisz codziennie sprawdzać Allegro , fora (bmw-sport.pl , bmw3er.pl , bmw-klub.pl itd.) może się coś uda ok.gif Coupe 318is polecam , silnik w sam raz , jedyny minus to że R4 , 140 km i w miarę oszczędne smile.gif kolega ma , leje i jeździ nic się nie psuje smile.gif ja na moje R6 też nie narzekam (odpukać) też olej , filtry i jeździ smile.gif

Napisano

> W sumie to jakos najchetniej pasowaloby wlasnie Coupe, auto do jezdzenia na codzien, wiec fajnie

> zeby szyber mialo

Coupe jest najtrudniejsze do kupienia, nawet cabrio nie zgnite jest łatwiej kupić zlosnik.gif. Co do szybera to indywidualna sprawa, dla mnie to niepotrzebna waga w bardzo niekorzystnym miejscu i mniejsza sztywnosc nadwozia.

Napisano

> Coupe jest najtrudniejsze do kupienia, nawet cabrio nie zgnite jest łatwiej kupić . Co do szybera

> to indywidualna sprawa, dla mnie to niepotrzebna waga w bardzo niekorzystnym miejscu i

> mniejsza sztywnosc nadwozia.

13KG i to niestety wysoko :/

e30 is jest świetnym autem a po wywaleniu wszystkiego do gołej blachy jest naprawdę żwawy devil.gif

Napisano

> W sumie to jakos najchetniej pasowaloby wlasnie Coupe, auto do jezdzenia na codzien, wiec fajnie

> zeby szyber mialo

moje coupe z ISem poszlo za 5kzl zlosnik.gif

ruda pojawiala sie w 3 miejscach... jedno przez dzwona i tylne nadkola z dwoch stron obszorowane od opon...

Napisano

> 13KG i to niestety wysoko :/

> e30 is jest świetnym autem a po wywaleniu wszystkiego do gołej blachy jest naprawdę żwawy

Szabrowalem kiedyś sedana na części, to bym powiedział ze całość szyberdachu to na oko z 20 - 25 kg.

Napisano

> Szabrowalem kiedyś sedana na części, to bym powiedział ze całość szyberdachu to na oko z 20 - 25

> kg.

Hm.... bo normalnie wywale gołymi łapami icon_eek.gif

Napisano

> Szabrowalem kiedyś sedana na części, to bym powiedział ze całość szyberdachu to na oko z 20 - 25

> kg.

17 kg waży podobno elektryczny. Takiego właśnie u siebie wywalałem i więcej to wszystko niż 20 kg na pewno nie ważyło.

Napisano

> Hm.... bo normalnie wywale gołymi łapami

Nie dasz rady, to nie takie proste

285595870-szyber.JPG

zlosnik.gif

post-22221-14352514943461_thumb.jpg

Napisano

Jak do smigania na co dzien, lepiej E36.

Jest bardziej komfortowe i lepiej sie prowadzi. Idzie kupic przyzwoita sztuke (nie igle, ale przyzwoita) za 3500. Tylko 316, sedana + LPG.

Jak dobrze pojdzie to przed nowym rokiem stane sie posiadaczem takowej.

Z kolei za swoja E30 dalem rok temu 3900, ale po ilosci strupow ktora obejrzalem, polecialem na ladny lakier + w miare zdrowa bude. Mechanicznie byla taka sobie. Potem swap, poliuretany.. i pomalu dobijam do ceny E36 M3 biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.