Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panowie jako ze nasz kacik

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> No to kto wkońcu będzie

> 1) Kox

> 2) Kazu

> 3) masmisza

> 4) PEPCIO

Napisano
  • Autor

Kox widze ze rozruszalismy ten kacik zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Kox widze ze rozruszalismy ten kacik

troche mi sie tu niepodoba bo do innego rodzaju forum jestem przyzwyczajony, Pepcio wie o którym forum mowa ale cóż. Ważne że jest więcej niż jeden użytkownik Cromy wink.gif

Napisano
  • Autor

Ja znow do tego forum jestem przyzwyczajony, bo nawet nie wiem czy jest inne forum Cromy wink.gif

Napisano

> Ja znow do tego forum jestem przyzwyczajony, bo nawet nie wiem czy jest inne forum Cromy

są 2 , na jednym boty piszą po kilkanaście postów a na drugim nic sie nie dzieje wink.gif

na FFP było więcej życia i porządku ale tam jestem tylko ja i no-name z Cromami reszta punciaków wink.gif i w sumie z głupoty tutaj sie zalogowałem bo konto założyłem dawno dawno temu, i tu taka niespodzianka własciciele cromy którzy żyją ;p

Napisano
  • Autor

Zyja, i w dodatku ile ich na Śląsku zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Zyja, i w dodatku ile ich na Śląsku

śląsk jest chyba jakiś wyjątkowy, bo na FFP jak robiliśmy śląskie mobilizacje to 2 razy w roku potrafiło przyjechać po 60-70 punciaków w jedno miejsce, a reszta polski po 4-5 szt na spota przyjezdza;p

Napisano

Pracuje do 16 i z Ochojca też troszkę czasu na dojazd należy poświęcić. Może uda mi się wpaść chociaż na chwilkę się przywitać wink.gif

Napisano
  • Autor

> Pracuje do 16 i z Ochojca też troszkę czasu na dojazd należy poświęcić. Może uda mi się wpaść

> chociaż na chwilkę się przywitać

No z Ochojca nie ma tragedii, przez Murcki smigniesz i raz dwa bedziesz, bo przez 3 gorki pewno korki beda wink.gif

Napisano
  • Autor

No to sporo auta.U nas tak nie ma tyle Crom, ale tak bedzie milo poznac kazdego z was 20.GIF

Napisano

Tak wiem , kącik wzajemnej adoracji z którego wyrzucili mnie na zbity pysk wyznawcy Boga Fiata z Turynu grinser006.gif , ale co tam ja tam pamiętliwy nie jestem ... i swoje wiem smile.gif

> troche mi sie tu niepodoba bo do innego rodzaju forum jestem przyzwyczajony, Pepcio wie o którym

> forum mowa ale cóż. Ważne że jest więcej niż jeden użytkownik Cromy

Napisano

Przewrażliwiony jesteś Padre wink.gif nie wiem kto cie wyrzucił ale co sie dziwisz jak na forum Punto piszesz że Punto jest beee i liczy się tylko VW :D

Napisano

Nie jestem przewrażliwiony, zupełnie inne powody mną zwykle kierują, nie mniej nie czas i miejsce o tym dyskutować ok.gif

> Przewrażliwiony jesteś Padre nie wiem kto cie wyrzucił ale co sie dziwisz jak na forum Punto

> piszesz że Punto jest beee i liczy się tylko VW :D

Napisano
  • Autor

Mariusz to wdepnales w Fiatowcow-Dzichadowców zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Uwazaj na to co mowisz tuk.gif

Napisano

Skoro Wy to Dzichad, to ja jestem Bin Laden grinser006.gif20.GIF

> Mariusz to wdepnales w Fiatowcow-Dzichadowców

> Uwazaj na to co mowisz

Napisano
  • Autor

> Skoro Wy to Dzichad, to ja jestem Bin Laden

rotfl.gifrotfl.gif

Ale to jak Ty jestes Bin Laden to nie mozesz Fiatem przyjechac na spota grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

Porke ?? Whai not ?? to czym rowerem w deszczu grinser006.gif ok wezmę Twingo żony, trochę babski samochodzik, ale co tam jak mus to mus

> Ale to jak Ty jestes Bin Laden to nie mozesz Fiatem przyjechac na spota

Napisano

> Porke ?? Whai not ?? to czym rowerem w deszczu ok wezmę Twingo żony, trochę babski samochodzik,

> ale co tam jak mus to mus

> > Ale to jak Ty jestes Bin Laden to nie mozesz Fiatem przyjechac na spota

jak ty sie do tego twingo miescisz :D

Napisano
  • Autor

Tylko VW zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Jesli ktos bedzie chcial mozemy tez wylaczyc dzwiek nie zapietych pasow w Muckach,jesli kogos to irytuje wink.gif

Napisano

> Jesli ktos bedzie chcial mozemy tez wylaczyc dzwiek nie zapietych pasow w Muckach,jesli kogos to

> irytuje

to jest pierwsza rzecz którą zrobiłem w ASO po odebraniu samochodu smile.gif nie dało się wytrzymać nawet przez chwilę:)

Napisano

Hello. A da się Panie włączyć doświetlanie zakrętów przez światłą p/mgielne tak jak w MK II? w MKI ? Te pipcenie o nie zapiętych pasach też poproszę usunąć bo to wnerwiająca rzecz niestety. A i jeszcze jedno, jest wogóle szansa na polskie menu w komputerze ?

Pozdrawiam.

> Jesli ktos bedzie chcial mozemy tez wylaczyc dzwiek nie zapietych pasow w Muckach,jesli kogos to

> irytuje

Napisano

> Hello. A da się Panie włączyć doświetlanie zakrętów przez światłą p/mgielne tak jak w MK II? w MKI

No właśnie .... pewnie sie nie da bo sterowanie lamp u nas jest za pomocą przekaźnika a tam tranzystora - po woli zapala i gasi... ale nie święci garnki lepią więc pytanie jest czy koledzy z FES-a coś w tym temacie zrobią wink.gif

> ? Te pipcenie o nie zapiętych pasach też poproszę usunąć bo to wnerwiająca rzecz niestety.

A pasy Panie trzeba zapinać zlosnik.gif

Napisano

> troche mi sie tu niepodoba bo do innego rodzaju forum jestem przyzwyczajony, Pepcio wie o którym

> forum mowa ale cóż. Ważne że jest więcej niż jeden użytkownik Cromy

Tak to fakt ale i tak sie cieszę bo poprzednio na kąciku Stilo siedziałem zlosnik.gif teraz przynajmniej tu mamy coś dla siebie ale jest nas ciągle mało sick.gif a bałagan jest tu straszny - wszystko w jednym worze sick.gifsick.gifsick.gif

Napisano

Pasy zapinam, ale zdarza mi się, że położę torbę na siedzisku pasażera i zaczyna się pipcenie.... wnerwiająca sprawa.

> No właśnie .... pewnie sie nie da bo sterowanie lamp u nas jest za pomocą przekaźnika a tam

> tranzystora - po woli zapala i gasi... ale nie święci garnki lepią więc pytanie jest czy

> koledzy z FES-a coś w tym temacie zrobią

> A pasy Panie trzeba zapinać

Napisano
  • Autor

Pasy zrobimy, ale doswietlania zakretow chyba nie ma w FES wink.gif

Napisano
  • Autor

To Panowie jutro o godzinie 14 widzimy sie na gornym parkignu Ikea??

Napisano

No dyć smile.gif

> To Panowie jutro o godzinie 14 widzimy sie na gornym parkignu Ikea??

Napisano

> No dyć

> > To Panowie jutro o godzinie 14 widzimy sie na gornym parkignu Ikea??

powiem szczerze że z IKEI i parkingu kojarze podziemny przy samych schodach, pisząc górny rozumie że mam nie zjezdzać pod ziemie tylko u góry was szukać?Kazu piknij mi numer kom na pw w razie problemów zadzwonie

Napisano
  • Autor

> powiem szczerze że z IKEI i parkingu kojarze podziemny przy samych schodach, pisząc górny rozumie

> że mam nie zjezdzać pod ziemie tylko u góry was szukać?Kazu piknij mi numer kom na pw w razie

> problemów zadzwonie

Tak dokladnie u gory, ja pewnie bede juz przed 14.Priv poszedl wink.gif

Napisano
  • Autor

> No dyć

Padosz Mariusz ze na wierchu sie spotkomy, a potym kas na chwila se klapnac wszyscy pudymy zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

No ja no dyć , pujdymy wszyscy dupać na gruba ... smile.gif

> Padosz Mariusz ze na wierchu sie spotkomy, a potym kas na chwila se klapnac wszyscy pudymy

Napisano
  • Autor

> No ja no dyć , pujdymy wszyscy dupać na gruba ...

A jak tam Mucka jezdzi po czipsie??

Napisano

Jeździ BDB, niestety lekki dymek z rana czasami powraca co mnie martwi nieco frown.gif Wrażenia z jazdy bezcenne, mocne wozidło. Szczerze mówiąc zależy mi bardziej na bezawaryjnej jeździe niż na szaleństwach, więc nie pozwalam sobie na wariactwa jak to bywało poprzednimi JTD/TDI nie mniej ASR ma co robić do 3 biegu. Spalanie według kompa trzyma się na poziomie 6.4 litra więc nie ma co narzekać, ale szczerze mówiąc staram się jeździć oszczędnie, cały czas na chwilowym. Zdarzyło mi się ,,chycić'' na światłach z Mini Cooperem i do 190 km/h poległ o kilka długości smile.gif Silnik ma potencjał nie da się zaprzeczyć, ma też swoje wady których wyeliminowanie w porę polecam każdemu czyli:

- Klapy wirowe

- EGR

Póki co Cromę oceniam na 5+ , kawał porządnego wozidła, nie bez wad, ale co ich nie ma smile.gif

Napisano

spalanie 6,4? ja do takiego doszedłem na eko jezdzie przy max wykorzystaniu tempomatu. Bez oszczędzania przy mojej jezdzie Radzionków Zabrze 7,2 komp pokazuje

Napisano

Przed softem, na uszkodzonym EGR-e komp pokazywał 6,1 z tankowania wyszło 6,5. Teraz od pełnego zbiornika wraz z hamownią i testami do teraz przejechałem jakieś 620 km mam jeszcze około 1/4 zbiornika, komp pokazuje 6.4 nie wiem ile wyjdzie z tankowania.

Szczerze mówiąc uczyłem się długo jeździć oszczędnie, moje Grande 1.4 spalało średnio do 6.5 litra gdy inni pisali o 8-9 , Multipla po sofcie spalała mniej więcej 6,7 litra przy gabarytach przystanku autobusowego i krótkich przełożeniach w skrzyni. Bora którą ostatnio sprzedałem nigdy nie spaliła mi więcej jak 6,3 litra, a była też po sofcie u Cinka. Owszem gdybym pałował non stop to pewnie z 9 Croma by wciągała, ale jeżdżę wystarczająco dynamicznie nie będąc zawalidrogą.

> spalanie 6,4? ja do takiego doszedłem na eko jezdzie przy max wykorzystaniu tempomatu. Bez

> oszczędzania przy mojej jezdzie Radzionków Zabrze 7,2 komp pokazuje

Napisano

> spalanie 6,4? ja do takiego doszedłem na eko jezdzie przy max wykorzystaniu tempomatu. Bez

> oszczędzania przy mojej jezdzie Radzionków Zabrze 7,2 komp pokazuje

Twoja wersja powinna wg opisów spalać mniej, masz dłuższą skrzynię itd. Jakie masz obroty na 6 biegu przy 100km/h i np przy 130km/h ?

Napisano

> Twoja wersja powinna wg opisów spalać mniej, masz dłuższą skrzynię itd. Jakie masz obroty na 6

> biegu przy 100km/h i np przy 130km/h ?

z pamięci ci tego nie powiem. Przy eko jezdzie na tempomacie udało mi się do 6,2 zejść ale to męczarnia była

Napisano

Przy eko z tempomatem jestem w stanie zejść w okolice 5 może i poniżej frown.gif nie wiem jaka może być tego przyczyna.

> z pamięci ci tego nie powiem. Przy eko jezdzie na tempomacie udało mi się do 6,2 zejść ale to

> męczarnia była

Napisano
  • Autor

A Grande 8v?? Czy 16v??

A co do dymka, narazie obserwuj tak jak Marcin mowil, skoro oleju nie ubywa Ci, turbo tez nie puszcza to narazie zostaw to wink.gif

Napisano

Grande Bubel 8v, jedyna rzecz na którą nie narzekałem w tym ,,aucie'' to spalanie, potrafiłem zejśc latem do średniej ze 103 kilometrów 4,7 l/100, średnio latem w 6 się mieściłem, zimą 6,5-6,7 smile.gif

> A Grande 8v?? Czy 16v??

> A co do dymka, narazie obserwuj tak jak Marcin mowil, skoro oleju nie ubywa Ci, turbo tez nie

> puszcza to narazie zostaw to

Napisano
  • Autor

> Grande Bubel 8v, jedyna rzecz na którą nie narzekałem w tym ,,aucie'' to spalanie, potrafiłem zejśc

> latem do średniej ze 103 kilometrów 4,7 l/100, średnio latem w 6 się mieściłem, zimą 6,5-6,7

To nie wiem jak to robiles Mariusz, u nas GP pilo paliwo litrami, ze poszlo do sprzedania sick.gif

Napisano

W zasadzie to tylko........ jeździłem smile.gif Tak czy siak, słyszałem opinie o spalaniach rzędu 8-10 litrów, maks co mi raz spaliło to chyba 7,2 litra, tak jak pisałem wcześniej regularnie poniżej lub w okolicy 6 litrów.

Ale pies ryrał Grande, trafiłem na takiego bubla, że nawet niskie spalanie nie było w stanie powstrzymać mnie przed sprzedażą po mniej więcej roku i 3 miesiącach od zakupu nowego w salonie. Mam nadzieję, że Croma nie da się tak znienawidzić jak GP smile.gif

> To nie wiem jak to robiles Mariusz, u nas GP pilo paliwo litrami, ze poszlo do sprzedania

Napisano
  • Autor

Widze ze po takim samym czasie sprzedlismy GP. A jaka wersje miales wyposazenia,buda 3d,5d??I za ile poszlo jak bylo tak mlode??

Napisano

Estiva B&M 5 D srebrny ,,policyjny'' metalik, okazało się to jednym z gorszych zakupów w życiu frown.gif

Nie pamiętam już za ile poszło, popłynąłem w skali roku coś około 10 tys frown.gif Psuło się w zasadzie wszystko, całe elaboraty na ten temat pisałem smile.gif

> Widze ze po takim samym czasie sprzedlismy GP. A jaka wersje miales wyposazenia,buda 3d,5d??I za

> ile poszlo jak bylo tak mlode??

Napisano

może u mnie jeszcz spalanie spadnie jak ogarne termostat/czujnik temperatury. Co do GP to ja złego słowa nie powiem o czym Pepcio wie ;p

Miałem z tym samym silnikiem co teraz w Cromie i na 17tkach 205/50 paliło 7,5 ;p

Napisano
  • Autor

> Estiva B&M 5 D srebrny ,,policyjny'' metalik, okazało się to jednym z gorszych zakupów w życiu

> Nie pamiętam już za ile poszło, popłynąłem w skali roku coś około 10 tys Psuło się w zasadzie

> wszystko, całe elaboraty na ten temat pisałem

> > ile poszlo jak bylo tak mlode??

A to nie czytalem, u nas byl Dynamic z 11/2007, kolor byl grafit.U nas dokladnie po 1,5 roku stracilismy na nim 15 tys zl.

Napisano

> A to nie czytalem, u nas byl Dynamic z 11/2007, kolor byl grafit.U nas dokladnie po 1,5 roku

> stracilismy na nim 15 tys zl.

Ja maiłem emotion 1,9 5drzwi i w 2,5r straciłem 10,5k zł

Napisano
  • Autor

> Ja maiłem emotion 1,9 5drzwi i w 2,5r straciłem 10,5k zł

Moze dlatego ze miales klekota to i utrata wartosci nie byla az tak duza wink.gif

Napisano
  • Autor

> Tak to fakt ale i tak sie cieszę bo poprzednio na kąciku Stilo siedziałem teraz przynajmniej tu

> mamy coś dla siebie ale jest nas ciągle mało a bałagan jest tu straszny - wszystko w jednym

> worze

No jest troche balaganu tu, ale nie wiem czy nam zrobia kacik techniczny i do spamowania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.