Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Światła mijania

Featured Replies

Napisano

no ale coś musi być nie tak że się przepala tak często a co czytałem do h4 trzeba mieć coś dodatkowego...

Napisano

> a ja mam taki problem że co tydzień przepala mi się żarówka z przodu od strony kierowcy w czym może

> być problem?? kupuję taką żarówkę: http://zapodaj.net/a903c5b8fa18.jpg.html

kup H5, ja mam od ok pol roku jedne zarowki i sie nie przepalaja

Napisano

sprawdź kostkę na tej żarówce, moze ta lewa jest cieplejsza, bądź gorąca

wyczyść wsuwki, podoginaj blaszki

sprawdź, czy same przewody się nie grzeją

mały35, koło tej firmy od reflektorów nie ma nic z kosiarek, jest za to od drukarek, więc może końcówkę zapamiętałeś - drukarki devil.gif

Napisano

rozebrałem lampe i się okazało że wypadła była śrubka z plastiku i lampa była nie stabilna(wibrowała) poskręcałem i założyłem nową żarówkę r2 , co radzicie kupić te przekaźniki wstawić h4 czy kupić h5 jak pisze kolega wyżej?

Napisano

bez kosztów kupić H5

pobawić się i wydać kasę - kupić reflektory H4, żarówki, przekaźniki i podłączyć porządnie

jak długo zamierzasz jeździć tym autem? jeśli przynajmniej 2 lata, to przerabiaj

Napisano

> rozebrałem lampe i się okazało że wypadła była śrubka z plastiku i lampa była nie

> stabilna(wibrowała) poskręcałem i założyłem nową żarówkę r2 , co radzicie kupić te przekaźniki

> wstawić h4 czy kupić h5 jak pisze kolega wyżej?

podstawowa sprawa to jak długa zamierzasz tym jeździć hmm.gif

Napisano

> bez kosztów kupić H5

> pobawić się i wydać kasę - kupić reflektory H4, żarówki, przekaźniki i podłączyć porządnie

> jak długo zamierzasz jeździć tym autem? jeśli przynajmniej 2 lata, to przerabiaj

Wczoraj przywiozłem z IC dwa reflektory z nowymi żarówkami za 190 zł brutto. Może dziś albo jutro przełożę. Przekaźników nie mam, nie miałem żadnych problemów z obwodami.

Napisano

190 za oba, czy za sztukę?

jakiej są produkcji? DEPO, czy coś innego?

Napisano

> 190 za oba, czy za sztukę?

> jakiej są produkcji? DEPO, czy coś innego?

no i czy mają regulację mechaniczną czy hydraulikę?

Napisano

> 190 za oba, czy za sztukę?

> jakiej są produkcji? DEPO, czy coś innego?

Za dwie wraz z żarówkami H4 Osrama. Depo. Teoretycznie hiszpańskie.

Świecą wyraźnie lepiej.

Ciekawostka - gdy mierzyłem fotometrem dokładnie na wysokości "odcięcia", nie było większej różnicy między starymi a nowymi. Za to różnica jest znaczna poniżej tej linii - czyli nowe lepiej oświetlają przestrzeń między maksymalnym zasięgiem a samochodem.

Napisano

> no i czy mają regulację mechaniczną czy hydraulikę?

Regulowane "ręcznie", czyli śrubkami. Niestety nie mam regulacji z wewnątrz. Ale mają nadlewki do mocowania jakichś siłowników, tylko zaślepiony otwór do ich trzpienia.

A masz jakiś pomysł jak niedrogo zrobić regulację z kabiny?

Napisano

> A masz jakiś pomysł jak niedrogo zrobić regulację z kabiny?

w moim bolidzie fabryczna regulacja hydrauliczna wyzionęła ducha swieca.gif mam takie luźne przemyślenia, żeby na jej podstawie zrobić regulację zdalną (z kabiny), ale mechaniczną.

Istniejące rurki mają spełniać rolę pancerza, w środku linka, przy samej lampie jakaś sprężyna, która by odpowiadała za ruch w górę.

Teraz wystarczy w kabinie zmodernizować pokrętło tak, by nawijało linkę/linki i gotowe waytogo.gif001.gif

Niestety, gorzej z realizacją... beksa.gif

Ktoś tu kiedyś chwalił się regulacją elektryczną z innego modelu fiata (czy nawet z innego auta?) hmm.gifniewiem.gif

Napisano

lepiej świecą, bo odbłyśniki są nowe, ten sam efekt byś miał po regeneracji, jednak z wysyłką byłoby podobnie w kosztach, ale dalej byłyby to oryginały wink.gif

zdobądź z jakiegoś auta silniczki i pokrętło, a podłączenie już nie będzie kłopotem, jeśli tylko będziesz miał schemat

albo zamiast pokrętła czujnik do zawieszenia i do tylnej belki zamontować, będzie bezobsługowe cool.gif

Napisano

> w moim bolidzie fabryczna regulacja hydrauliczna wyzionęła ducha mam takie luźne przemyślenia,

> żeby na jej podstawie zrobić regulację zdalną (z kabiny), ale mechaniczną.

> Istniejące rurki mają spełniać rolę pancerza, w środku linka, przy samej lampie jakaś sprężyna,

> która by odpowiadała za ruch w górę.

> Teraz wystarczy w kabinie zmodernizować pokrętło tak, by nawijało linkę/linki i gotowe

> Niestety, gorzej z realizacją...

> Ktoś tu kiedyś chwalił się regulacją elektryczną z innego modelu fiata (czy nawet z innego auta?)

ja kiedyś pokazywałem - ale nie pamiętam na którym kąciku .

w każdym razie z któregoś Daewoo siłowniki elektryczne pasują plug&play

a zrobienie sterowania jest bardzo proste

pozdr

Napisano

> lepiej świecą, bo odbłyśniki są nowe, ten sam efekt byś miał po regeneracji, jednak z wysyłką

> byłoby podobnie w kosztach, ale dalej byłyby to oryginały

Oryginały to leżą na półce w piwnicy od dobrych 10 lat, więc nawet nie wiem, czy nie podrdzewiały, jeżeli mają metalowe lustra. Poza tym kwestia czasu - o dziwo w InterCars jest kompletnie luźno i pusto (tak a propos wątku o interesach na HP), więc jeden telefon po południu w czwartek (i jak nigdy połączenie za pierwszym razem, odebrane po trzech dzwonkach), odbiór przy okazji w piątek (też byłem jednym z trzech, a nie trzydziestu trzech klientów, jak tam bywa) i w sobotę w chwilkę przełożenie.

Napisano

na pewno lepiej kupić takie, niż używki niewiadomego stanu

w Gtv odbłyśniki były matowe, w końcu 15 lat minęło wink.gif a teraz pięknie świecą

po takim okresie w wilgotnej piwnicy, to można się spodziewać, że Twoje reflektory do niczego się nie będą nadawały, ale możesz się zdziwić i tylko będą do czyszczenia i regeneracji odbłyśnika jak to zwykle bywa

Napisano

> w każdym razie z któregoś Daewoo siłowniki elektryczne pasują plug&play

przydała by się bardziej precyzyjna informacja... niewiem.gifbeksa.gif

Napisano

> przydała by się bardziej precyzyjna informacja...

kiedyś wrzucałem foty - sam nie wiem z jakiego było bo wymontowałem lampy z uno wraz z silniczkami już - pisało tylko daewoo

poszukam czy gdzieś mi jeszcze jakaś fota nie pęta ale nic nie obiecuje bo telefon gdzie były te foty posiałem.

pozdr

edit: są foty:

285660576-20090105%28007%29%28Kopiowanie%29.jpg

285660576-20090105%28010%29%28Kopiowanie%29.jpg

pozdr

285660576-20090105%28002%29.jpg

post-23708-14352515186103_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.