Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cip tjuning - passat B6 2.0 TDI pytanie.

Featured Replies

Napisano

Mam silnik 140 KM, podobno bez problemu da się z niego wykrzesać 170 KM, a przynajmniej takie dostałem odpowiedzi gdy pytałem o ten zabieg jakiś czas temu.

Moje pytanie brzmi, o ile realnie wzrośnie zużycie ON po mieście? Bez butowania, za to króciutkie odcinki.

Napisano

> Mam silnik 140 KM, podobno bez problemu da się z niego wykrzesać 170 KM, a przynajmniej takie

> dostałem odpowiedzi gdy pytałem o ten zabieg jakiś czas temu.

> Moje pytanie brzmi, o ile realnie wzrośnie zużycie ON po mieście? Bez butowania, za to króciutkie

> odcinki.

Jak bez butowania to nic nie wzrosnie, a moze nawet i spadnie.

Napisano

> Mam silnik 140 KM, podobno bez problemu da się z niego wykrzesać 170 KM, a przynajmniej takie

> dostałem odpowiedzi gdy pytałem o ten zabieg jakiś czas temu.

> Moje pytanie brzmi, o ile realnie wzrośnie zużycie ON po mieście? Bez butowania, za to króciutkie

> odcinki.

Jak będziesz jeździć spokojnie to spalanie nawet spadnie.

Jak będziesz butować to na pewno trochę wzrośnie bo więcej paliwa się leje.

Napisano

Takie dokładnie cóś robił Felix w swojej byłej A3-do niego napisz.

Napisano

Ja robiłem u cinka w gliwicach mojego pastucha z tym ze zalezy jaki masz motor czy BMP 8V czy BKP 16V ja mam ten pierwszy w serii przy przelocie 182 tys wyszło 139 km i 329 Nm a po bezpiecznym sofcie auto ma DPF wyszło 163 Km i 372 Nm. Spalanie spadło jakies 0.2/0.3 litra przy normalnej jezdzie bez butowania. Przyspieszenie niebo a ziemia takze polecam Cinka.

Napisano

Ja sie podczepie. Wymieniales juz sprzegło dwumas? Przed badz po chipie?

Napisano

Hej. Doswiadczenia z A3 2,0 TDI BKD. Po normalnym chipie 169 KM i 385 Nm. Potem byla wymiana sprezarki na hybryde i po nowym programie wyszlo 190KM i 422Nm. O ile po samym programie spalanie bylo nizsze od seryjnego, to po zmianie turbo spalanko wzroslo i to znacznie... ale proporcjonalnie wzrosl fun 893goodvibes.gif

Na wiecej nie pozwalaly wtryski, poza tym auto bylo zupelnie bezdymne ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja robiłem u cinka w gliwicach mojego pastucha z tym ze zalezy jaki masz motor czy BMP 8V czy BKP

> 16V ja mam ten pierwszy w serii przy przelocie 182 tys wyszło 139 km i 329 Nm a po bezpiecznym

> sofcie auto ma DPF wyszło 163 Km i 372 Nm. Spalanie spadło jakies 0.2/0.3 litra przy normalnej

> jezdzie bez butowania. Przyspieszenie niebo a ziemia takze polecam Cinka.

Nie wiem jaki mam silnik. Na naklejce w komorze bagażnika stoi CBA B. 103 kW. Auto z II połowy 2008 roku. spineyes.gif

Napisano

> Nie wiem jaki mam silnik. Na naklejce w komorze bagażnika stoi CBA B. 103 kW. Auto z II połowy 2008

> roku.

Nie PD a CR - 2.0 16V CR TDI 140ps. Robi się to +- tak 2.0tdi cr

Motor juz na EDC17, w teorii protekcji być jeszcze nie powinno w praktyce to róznie bywa smile.gif

Pozdro

Napisano

> Nie wiem jaki mam silnik. Na naklejce w komorze bagażnika stoi CBA B. 103 kW. Auto z II połowy 2008

> roku.

NO to masz CBAB czyli 2.0TDI 140KM z common railem i DPFem zlosnik.gif

Napisano

> Nie PD a CR - 2.0 16V CR TDI 140ps. Robi się to +- tak 2.0tdi cr

> Motor juz na EDC17, w teorii protekcji być jeszcze nie powinno w praktyce to róznie bywa

> Pozdro

Ile miał w serii?

Napisano
  • Autor

> 138ps i 313nm

Ile da się realnie wydusić bez zwiększenia żłopania? Wiem że pytałem ale wtedy nie rozmawialiśmy o konkretnym silniku.

Diagnosta stwierdził że mój nie ma DPF-a. Może wycięty?? Nie rzutuje to na chipa czy rzutuje??

Napisano

Chyba jestes z rejonu 3miasta? Podjedz to TUNE-UP chyba w sopocie i sie wszystkieg odowiesz. Na forum passata chlopacy maja bardzo dobra opinie, a moze i bedzie jakas grupowka...

Napisano

Potem byla wymiana

> sprezarki na hybryde i po nowym programie wyszlo 190KM i 422Nm.

Tzn. na jaką ??

Napisano

> Potem byla wymiana

> Tzn. na jaką ??

Na taka, ktora ma wiekszy wirnik od strony zimnej.

Kupowalem u ludzi, ktorych znam i bylem zadowolony. Troche pozniej wstawala o jakies 200 obr. ale kop byl niesamowity smile.gifhttp://site.scrollproducts.com/pl/hybrydy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.