Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odprysk na szybie.. robić czy niekoniecznie?

Featured Replies

Napisano

Typowa historia- kamyczek spod koła i maleńki odprysk na szybie.

Niestety w związku z brakiem AC czy innego ubezpieczenia szyb koszt pełnopłatny 270751858-jezyk.gif

Niby nie jest to wiele - 140zł w nordglassie(aa i pewnie w innych firmach podobnie), ale trochę obciąża moją kieszeń, bo zawsze coś jest potrzebne bardziej 270751858-jezyk.gif

Więc zapytam kącikowych speców czy takie coś wymaga koniecznej reanimacji, czy może nie jest to aż tak mocno szkodliwe dla pozostałej reszty szyby i może takie coś zostać i jeździć? hmm.gif

Napisano

Jak malenki to nie ruszac jak wiekszy to ja bym zrobil bo moze sie powiekszyc.

Napisano
  • Autor

> Jak malenki to nie ruszac jak wiekszy to ja bym zrobil bo moze sie powiekszyc.

w kształcie łuku, jak przyłożę paznokieć kciuka to zakrywam cały spineyes.gif

Napisano

> w kształcie łuku, jak przyłożę paznokieć kciuka to zakrywam cały

jeżdżę z takim piąty rok...

Napisano

Pytanie, czy odprysk, czy też pajączek???

Odprysk wielkiej szkody szybie nie zrobi poza strata DR jak nie naprawisz i się Diagnosta przyczepi.

Pajączek jak wyżej plus powiększające się pęknięcia, czasami też po naprawie (jeżeli był duży pajączek)...

Jeżeli Twoja szyba kosztuje 140 zł, a regeneracja odprysku od 50 do 120 zł jakiś tekst , to szczerze powiedziawszy miałbym dylemat czy naprawiać czy wymieniać zlosnik.gifgrinser006.gifzlosnik.gif

Napisano

> w kształcie łuku, jak przyłożę paznokieć kciuka to zakrywam cały

Musi fachman zobaczyć, wszystko zależy jak głębokie jest uszkodzenie. Dostałem kiedyś kamieniem w szybę i stwierdził - jeździć. Po 5 latach nic się z szybą nie działo ok.gif

Napisano
  • Autor

> Pytanie, czy odprysk, czy też pajączek???

odprysk ok.gif

> Odprysk wielkiej szkody szybie nie zrobi poza strata DR jak nie naprawisz i się Diagnosta

> przyczepi.

> Pajączek jak wyżej plus powiększające się pęknięcia, czasami też po naprawie (jeżeli był duży

> pajączek)...

> Jeżeli Twoja szyba kosztuje 140 zł, a regeneracja odprysku od 50 do 120 zł jakiś tekst , to

> szczerze powiedziawszy miałbym dylemat czy naprawiać czy wymieniać

nooo.. właśnie widzę, że do Nordglassu już nie pojadę hehe.gif bo tam mi za regenerację krzyknęli 140 od razu.. a tych z linka mam po sąsiedzku - i widzę, że chyba uderzę chociaż spytać o cenę.

Napisano

> odprysk

jeśli nie ma pęknięcia nawet malutkiego to powinno być ok

u mnie był odprysk i lekka ryska tak ze 2mm ... pewnego dnia z 2mm zrobiło się 50cm grinser006.gif

i 400zł poszło 30.GIF

Napisano

> odprysk

> nooo.. właśnie widzę, że do Nordglassu już nie pojadę bo tam mi za regenerację krzyknęli 140 od

> razu.. a tych z linka mam po sąsiedzku - i widzę, że chyba uderzę chociaż spytać o cenę.

Tylko Norglass daje rok gwarancji na usługę. A jak coś pójdzie nie tak to wstawiają nową szybę.

Napisano

Jeżeli to faktycznie odprysk to może policzą taniej niż za pajączka.

Ja zapłaciłem kiedyś 50zł, pan odtłuścił, nałożył żywicę czy inny siuwaks, nakleił jakiś plasterek, utwardził odkleił plasterek i nożykiem zeskrobał nadmiar towaru i już było po zawodach ok.gif

Naprawdę trzeba było się przyjrzeć żeby to zobaczyć, a pan magik powiedział że to wersja oszczędnościowa bo normalnie to jeszcze polerują i coś tam jeszcze ale ja nie potrzebowałem takich wypasów zlosnik.gif

Napisano

U mnie z prawej strony u dołu mam odprysk.

Po jakimś czasie mam pęcherzyk powietrza tuż obok. Testuję kolejny rok już smile.gif

Myślę, że możesz wstrzymać się od wymiany jeszcze.

Napisano

> jeżdżę z takim piąty rok...

Ja będzie z dziesiąty zlosnik.gif

Tyle że odprysk odpryskowi nierówny, przy innym szyba poleciała mi błyskawicznie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.