Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Za ile wystawić Laczka ?

Featured Replies

Napisano

Parę osób sprzedaż LAczka ma za sobą, wiem że zadanie niełatwe wink.gif

Nie mam zamiaru dawać ceny z kosmosu i bujać się pół roku więc pytanie z Waszej obserwacji rynku /może ktoś ostatnio kupował ?/ za ile wystawić auto - 1,8 CDX rejestracja 2005/produkcja 2004/. Sedan. Od początku ten sam właściciel, przebieg 144 kkm,m od 11 kkm gaz BRC Fly Sequent montowany w ASO. Regularnie serwisowany, auto w 100 procentach bezwypadkowe, zaliczyło jedną przycierkę parkingową ale skończyło się małą deformacją przedniego zderzaka, bez interwencji lakiernika

Ile wołać za niego i jaka jest realna kwota do uzyskania ?

Napisano
  • Autor

> Tyle, ile cenią do ubezpieczenia.

Żeby to była jedna kwota wink.gif Jak czasem robiłem kalkulację online w różnych firmach to potrafiły się sporo różnić /wyceny/.

Napisano
  • Autor

> W mBanku nisko wyceniają

Benefia ? Tak na szybko na ich kalkulatorze auto warte 15400 hmm.gif

taka kwota to raczej marzenie frown.gif

Napisano
  • Autor

> Raczej.

> NA tyle wyceniają w mBanku moje z 2006 r.

14 tys. oferował mi w wakacje dealer przy propozycji zamiany na C5. Wtedy wydalo mi się za mało, teraz za 14 puściłbym Laczka bez zastanawiania wink.gif

Napisano

> 14 tys. oferował mi w wakacje dealer przy propozycji zamiany na C5. Wtedy wydalo mi się za mało,

> teraz za 14 puściłbym Laczka bez zastanawiania

Ja lacka mojej żony wystawiałem rok temu za wartość ubezpieczeniową 16k (z mbanku) to nawet nikt nie zadzwonił. Diler proponował przy odkupie 12k, sprzedałem za niecałe 14 po 2 m-cach. Z tym że to było auto bez klimy.

Napisano

> W mBanku nisko wyceniają

Raczej realnie. Więcej nikt nie zapłaci, oni też więcej nie wypłacą w razie całki.

Napisano

> Tyle, ile cenią do ubezpieczenia.

oj chyba nie - musiałem przy sprzedaży opuścić - w czerwcu prawie identycznego jak NewPosena (2004 ale z pierwszą rejestracją 2005) przy ubezpieczeniu wyceniany był na 17-18 tys. (jak nie więcej) i ta cena nie była interesująca dla potencjalnych kupujących - poszedł za 15 w rodzinie

• 5 tygodni później...
Napisano

u mnie roznica miedzy wycena mbankowa a wartoscia sprzedazy byla jak 24 do 22tys

Napisano
  • Autor

Wystawiłem auto, zainteresowani mogą zajrzeć tutaj

Napisano
  • Autor

Auto na drugi dzień po wystawieniu ogłoszenia sprzedane cool.gif

Poszło za 12,5 tys. Kupione przez handlarza spod Łodzi. Odpicuje wgnioty i sprzeda pewnie za 14-e. Ale niech mu sie szczęści wink.gif

Tym samym chcąc nie chcąc opuszczam grono chevroletowców, trochę smutno bo byłem na AK chyba pierwszym posiadaczem Laczka. Za parę dni zasilę grono francowatych spineyes.gif

pzdr

Napisano

> Za parę dni zasilę grono francowatych

Z gwaranacja czy bez ?

Napisano
  • Autor

> Z gwaranacja czy bez ?

3 latek z półroczną dealerska gwarancją.

Napisano
  • Autor

Jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B wink.gif Od soboty jestem posiadaczem sympatycznej czarnulki grinser006.gif

Młoda sztuka po jednym właścicielu z jesieni 2008. Kupiona u zaufanego dealera aż na Śląsku. Ale oplacało się, oczywiście biorąc pod uwagę średnią ogłoszeniową przeplaciłem ale mam auto absolutnie bezwypadkowe i bezkolizyjne, przebieg potwierdzony (115 kkm) plus regularny serwis. Stan wizualny i techniczny świetny, półroczna gwarancja.

Sporo sztuk oglądałem takze u dealerów, niektore 3 latki takie że facepalm%5B1%5D.gif

Po pierwszej dłużej trasie wrażenia bardzo pozytywne. Zawias komfortowy, ale trzyma się dobrze na zakrętach. Silnik średnie spalanie 6,2 /w tym połowa autostrada gdzie trochę butowania było blush.gif ) Odpycha się toto lepiej niż 1,8 w Laczku, przynajmniej w trasie.

No i najważniejsze mnóstwo miejsca, 3 niezależne fotele z tyłu i bagaaaaaaażnik cool.gif

Jakby były 3 latki Orlando to może zostałbym przy marce ale tak wyboru nie było.

post-33117-14352515730963_thumb.jpg

Napisano

Z zewnątrz powiem szczerze, średnio mi się pikaczu podoba, ale w środku jest bardzo przyjemny ok.gif

Co to za silnik? Po spalaniu wnoszę, że siakiś HDI (1.6)?

Napisano
  • Autor

> Z zewnątrz powiem szczerze, średnio mi się pikaczu podoba, ale w środku jest bardzo przyjemny

Pikaczu albo się podoba albo wręcz przeciwnie, wygląd z tych, ktore nie pozostają obojętne wink.gif Mi XP zawsze się podobały.

> Co to za silnik? Po spalaniu wnoszę, że siakiś HDI (1.6)?

1,6 HDI 110 KM - dobrze obsługiwany nie sprawia problemów i mam nadziję że tak właśnie będzie smile.gif

Napisano

> Pikaczu albo się podoba albo wręcz przeciwnie, wygląd z tych, ktore nie pozostają obojętne Mi XP

> zawsze się podobały.

> 1,6 HDI 110 KM - dobrze obsługiwany nie sprawia problemów i mam nadziję że tak właśnie będzie

Kolega ma takiego, ale w wersji Grand - nowocześnie, wręcz kosmicznie w środku, ale bardzo przyzwoicie wykończone ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Benefia ? Tak na szybko na ich kalkulatorze auto warte 15400

> taka kwota to raczej marzenie

Bzdura!! dla czego zanizacie ceny. Mój 2004 rok SX (klima manualna, alusy, podlokietnik, przeciwmgielne, niebieski poszedł za 17200zł oczywiście z BRC przebieg 95000tyś. Jeśli chodzi o zużycie to stan określiłbym na perfekcyjny. Był ostatnio na otmoto jako najdroższy na liście :-) Sprzedałem po miesiącu, trzeba tylko poczekać!!!!

Napisano

> Bzdura!! dla czego zanizacie ceny. Mój 2004 rok SX (klima manualna, alusy, podlokietnik,

> przeciwmgielne, niebieski poszedł za 17200zł oczywiście z BRC przebieg 95000tyś.

To powiem Ci, że trafiłeś po prostu amatora. Bo tyle $ za sedana z 2004 to jak wygrana w totka. Może też teraz jest po prostu dobry moment na sprzedaż auta z gazem ze względu na ceny pozostałych paliw.

Szwagrostwo kupiło w ub. tygodniu lacka kombi z klimą 2005/2006 za 19.000, ale:

1. Przebieg 55000km (autentyczny, wszystkie wpisy, przeglądy, FV)

2. Autko garażowane (przy nas wyciągnięte z garażu)

3. Zrobiony rozrząd.

4. Instalacja BRC Fly montowana do nowego auta przed wyjazdem z salonu (4.900PLN na FV)

5. 2 komplety kół, w tym letnie 16" oryginalne alusy chevroleta, bo właścicielowi się bardziej podobał na 16-tkach niż na 15 (zakup w salonie) wink.gif Opony zimowe rocznik 2005 wylądają jak nowe yikes.gif

6. 1 właściciel

7. Oryginalny lakier na wszystkich elementach, z wyjątkiem cieniowanej maski przy malowaniu rys na zderzaku (mierzone - gość nawet nie wiedział, że w ASO tak zrobili - dawał głowę, że tylko zderzak malowali)

8. Oddaliśmy do sprawdzenia w zaprzyjaźnionym warsztacie,gdzie powiedziałem "znajdź coś chociaż na siłę, to będzie argument do zbicia ceny" - nic nie znaleźli, znajomy mechanik oddał kluczyki mówiąc "auto jak nowe".

Ogłoszenie było 2 dni - pojawiło się w poniedziałek, tego samego dnia byliśmy auto obejrzeć, we wtorek rano szwagier po oględzinach w warsztacie kupił cool.gif

Myślałem, że ja dbam o samochody, ale ten egz. jest po prostu utrzymany wręcz pedantycznie. Auto kupił syn na firmę ale użytkował jego ojciec, pan koło 60-tki. Zapytacie po co kupił z instalcją LPG zaprawie 5 koła przy takim przebiegu. Ja też zapytałem zlosnik.gif Pan miał taki kaprys, bo wcześniej jeździł nubirą z gazem i był bardzo zadowolony - myślał, że będzie więcej jeździł... ale używał auta tylko do dojazdów na działkę alien.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.