Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czaję się na Cruza, ale trochę się boję..

Featured Replies

Napisano

Witam....

Jeżdzę AVEO II - nie mogę powiedzieć złego słowa - widziały gały co brały - jedyny mankament - bagażnik - to mnie wpienia, ale ja nie o tym.

Jeszcze trzy dni temu - jedynym akceptowalnym następcą AVEO mógł być Hyundai IX20. O mało co już by na parkingu nie stał, ale.... Po wielkich dyskusjach akceptowałem w domu tylko ten słuszny stan. Ja jestem jednak zwolennikiem Forda C-maxa, ale cena ...oj....

Mówię do mojej uroczej - choć pokażę Ci Crusa HB - oczywiście - nie nie nie. Jenak, na moje nieszczęście, pojechała zobaczyła - w domu piekło hehe.gif - tylko to auto i to teraz. Jeszcze dzisiaj pojechaliśmy do salonu - oczywiście jazda testowa - wieczór - cała konsola pali się na niebiesko - naprawdę ładnie - przecież to facet jest wzrokowcem, a nie kobieta i bal od początku - kupmy go. Jeszcze kolor podpasował - taka jasna kawa z mlekiem - wersja LT+ (+) dwa pakietu dodatków Premium (2500zł) i WTCC (1900zł) - 17 calowe alusy - naprawdę wizualnie ładna fura.

Negocjacje - po wszystkich upustach + komplet kół zimowych z felgami 57 tysi.

Wrażenia po jeździe - wizualne - OK, ale motor 1.6 - to chyba nie jest to. Oczekiwałem czegoś więcej - ale może niesłusznie - przecież to benzyna - trzeba wysoko kręcić, no i dodatkowo trzeba wozić bęczkę z paliwem.

Mała prośba..... jak ta maszyna z silnikiem 1,6 się sprawuje. Oczywiście poczytałem w internecie to i owo, ale lepiej znać fachową opinię użytkowników.

Napisano

> Mała prośba..... jak ta maszyna z silnikiem 1,6 się sprawuje. Oczywiście poczytałem w internecie to

> i owo, ale lepiej znać fachową opinię użytkowników.

Szukałeś na kąciku? Między innymi ja już to opisałem

Napisano
  • Autor

> Szukałeś na kąciku? Między innymi ja już to opisałem

---------

Szukałem....ale chyba a słabo buu.gif

Czy chodzi o to porównanie z Nissanem ?

Napisano

> ---------

> Szukałem....ale chyba a słabo

Owszem. spalanie

> Czy chodzi o to porównanie z Nissanem ?

Nie

edyta:

1

2

3

Szukanie nie boli wink.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki......

widać nie odrobiłem dokładnie lekcji z szukajki.

Napisano

> Wrażenia po jeździe - wizualne - OK, ale motor 1.6 - to chyba nie jest to. Oczekiwałem czegoś

> więcej - ale może niesłusznie.

Słusznie oczekiwałeś.

Dobra rada - nie daj się wpuścić w kanał z silnikiem 1.6,

bo szybko się go pozbędziesz po kupnie,

tak jak to miało miejsce już w kilku wypadkach wcześniej nawet na tym forum.

Napisano
  • Autor

> Słusznie oczekiwałeś.

> Dobra rada - nie daj się wpuścić w kanał z silnikiem 1.6,

>

--------------------

Wczoraj była ponownie jazda testowa z silnikiem 1.6. Autko faktycznie jak dostanie obrotów to prędkość 140-150 jest przyjemnością. Jednak do tych prędkości trzeba przejść przez dziurę, gdzieś do około 3-3,5 tys obrotów. Niestety to mnie martwi najbardziej.

Inna kwestia - spalanie - czytając na forum i w necie 10 l w mieście to norma - stanowczo za dużo.

Po południowej kawie - decyzja podjęta - odpuszczam - poczekam na motor 1,7D - bo taki mają wprowadzić.

PS

Wizualnie to bardzo ładne auto, super wyposażone, bynajmniej w ter wersji, którą jeździłem, a i cena do zaakceptowania.

Napisano

> --------------------

> Wczoraj była ponownie jazda testowa z silnikiem 1.6. Autko faktycznie jak dostanie obrotów to

> prędkość 140-150 jest przyjemnością. Jednak do tych prędkości trzeba przejść przez dziurę,

> gdzieś do około 3-3,5 tys obrotów. Niestety to mnie martwi najbardziej.

W praktyce to znacznie utrudnia wyprzedzanie.

> Inna kwestia - spalanie - czytając na forum i w necie 10 l w mieście to norma - stanowczo za dużo.

> Po południowej kawie - decyzja podjęta - odpuszczam - poczekam na motor 1,7D - bo taki mają

> wprowadzić.

ZTCW 1,7 będzie do wyboru, ale tylko dla Beneluksu,

w Polsce masz 2,0 w dieslu.

Napisano
  • Autor

No to niezmiernie mi szkoda, że tylko w Beneluksie, bo to chyba rozwiązuje sytuację, chyba, że zdecyduję się w przyszłości na 2.0D.

Auto cholernie mi się podoba.... i tu chyba tkwi problem hehe.gif

Napisano

> W praktyce to znacznie utrudnia wyprzedzanie.

> ZTCW 1,7 będzie do wyboru, ale tylko dla Beneluksu,

> w Polsce masz 2,0 w dieslu.

Ja wiem ze bedzie 1.7 i w Polsce. Nawet cennik widzialem, ale tylko na kompie u sprzedawcy.

Napisano

> Ja wiem ze bedzie 1.7 i w Polsce. Nawet cennik widzialem, ale tylko na kompie u sprzedawcy.

Faktycznie tej!

Jest ale tylko w wersji LT+ Premium!

Niemcy są w niezłym szoku i już jadą do Polen zamawiać hehe.gif

bo u nich nic o tym silniku w Cruze nie słychać, wciąż tylko 2,0.

Swoją drogą ciekawe co na to powie ChevyCruzeBE

oskarżający Markel i Sarkozego jako faktycznych sprawców pojawienia się 1,7 w Belgii grinser006.gif

Napisano

Wyraźnie obniżyli spalanie

Nie chce mi się tłumaczyć swego postu z niemieckiego forum więc wklejam po całości grinser006.gif

Verbrauch :

Kraftstoffverbrauch innerorts 1.7 MT 5,6 l/100km - 2.0 MT 7,3 l/100km

Kraftstoffverbrauch außerorts 1.7 MT 3,8 l/100km - 2.0 MT 4,2 l/100km

Kraftstoffverbrauch kombiniert 1.7 MT 4,5 l/100km - 2.0 MT 5,4 l/100km

1l = 6PLN = 1,40 Euro

Alles klar?

Napisano
  • Autor

> Wyraźnie obniżyli spalanie

> Nie chce mi się tłumaczyć swego postu z niemieckiego forum więc wklejam po całości

> Verbrauch :

> Kraftstoffverbrauch innerorts 1.7 MT 5,6 l/100km - 2.0 MT 7,3 l/100km

> Kraftstoffverbrauch außerorts 1.7 MT 3,8 l/100km - 2.0 MT 4,2 l/100km

> Kraftstoffverbrauch kombiniert 1.7 MT 4,5 l/100km - 2.0 MT 5,4 l/100km

> 1l = 6PLN = 1,40 Euro

> Alles klar?

----------------

No i ponownie namieszaliście... zlosnik.gif - tylko po co ? 270751858-jezyk.gif

Temat zakupu zapewne w domu powróci jak bumerang. Cholera, znowu te kalkulacje, zastanawianie się czy warto, czy dobrze... itp sciana.gifbiglaugh.gif

Napisano

To ludzie jeszcze kupują diesle? wow smile.gif Swoją drogą chyba w wakacje pojawi sie Cruze w wersji kombi (gdzieś w gazecie chyba widziałem taką wzmiankę...)

A wracając do pierwszego postu i C-maxa to chyba alternatywą dla niego byłby Orlando.

Napisano
  • Autor

> a brałeś pod uwagę 1,8 z LPG?

Tak, ale.... trochę to wychodzi drogo. Liczę, że ten nowy będzie trochę tańszy, a i producent może jeszcze coś opuści. Chociaż patrząc po promocjach za modele 2011 wiedzie im się chyba nieźle. 4 tys upustu - to więcej Kasia Figura w Kilerze wydawała na waciki zlosnik.gif

Napisano

> Tak, ale.... trochę to wychodzi drogo. Liczę, że ten nowy będzie trochę tańszy, a i producent może

> jeszcze coś opuści. Chociaż patrząc po promocjach za modele 2011 wiedzie im się chyba nieźle.

> 4 tys upustu - to więcej Kasia Figura w Kilerze wydawała na waciki

a brales pod uwage nowe aveo ?

ja zamienilem niby wiekszego lacetti na pozornie mniejsze nowe aveo i jestem bardzo mile zaskoczony

w ogole nie ma co porownywac do poprzedniej generacji aveo, zupelnie nowe auto cool.gif

Napisano

> a brales pod uwage nowe aveo ?

> ja zamienilem niby wiekszego lacetti na pozornie mniejsze nowe aveo i jestem bardzo mile zaskoczony

> w ogole nie ma co porownywac do poprzedniej generacji aveo, zupelnie nowe auto

Poproszę o kilka zdjęć na naszą stronę - przednio-boczny profil, wnętrze z deską i komorę silnika zlosnik.gif

Napisano

> Poproszę o kilka zdjęć na naszą stronę - przednio-boczny profil, wnętrze z deską i komorę silnika

wlasnie wrocilem z myjni, sesja dopiero bedzie zlosnik.gif

Napisano

> wlasnie wrocilem z myjni, sesja dopiero bedzie

Super. Zamienię zdjęcia z © GM Corp na © Kondziek zlosnik.gif

Ja wczoraj myłem na mrozie - wróciłem do garażu samochodem wyglądającym jak sopel lodu. Do dzisiaj pewnie wysechł hehe.gif

Napisano
  • Autor

> a brales pod uwage nowe aveo ?

> w ogóle nie ma co porównywać do poprzedniej generacji aveo, zupelnie nowe auto

-------------

Nie nie brałem i nie wezmę chociaż to ładne auto. Mankament starego AVEO II to bagażnik, którego "wielkość" mi dokuczała - a w nowym jest dokładnie identycznie. Oczywiście środek ładniejszy, ale i mój jest także bardzo ładny, jednak tego zegara w nowym Aveo na środku od samego początku nie mogłem ścierpieć. Może teraz to taka moda, ale ja bym nerwowo nie wytrzymał - tak jak w małym fiacie w latach 70-tych.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> To ludzie jeszcze kupują diesle? wow

Kupują ale w przypadku Cruze już mniej dotychczas, chociaż sprzedaż samych Cruze w PL się podwoiła.

>Swoją drogą chyba w wakacje pojawi się Cruze w wersji kombi

> (gdzieś w gazecie chyba widziałem taką wzmiankę...)

Premiera na świecie tego auta już niebawem (chyba nawet na tym forum jest watek o Cruze kombi),

ale w Polsce to już będzie najprawdopodobniej po wakacjach.

Napisano

Ktoś się orientuje ile się teraz czeka na takiego cruzaka od zamówienia?

Napisano

> Ktoś się orientuje ile się teraz czeka na takiego cruzaka od zamówienia?

To zależy, czy dana sztuka jest w Polsce, czy nie.

Jeśli jest, to do 2 tyg.

Jeśli nie, to trza czekać na najbliższy statek z Korei smile.gif

Napisano

> To zależy, czy dana sztuka jest w Polsce, czy nie.

> Jeśli jest, to do 2 tyg.

> Jeśli nie, to trza czekać na najbliższy statek z Korei

w moim przypadku to bylo dokladnie tydzien czasu

w piatek bylo zamowienie --> w srode auto bylo u dilera --> czwartek rejestracja i ubezpieczenie --> piatek odbior cool.gif

Napisano

> w moim przypadku to bylo dokladnie tydzien czasu

> w piatek bylo zamowienie --> w srode auto bylo u dilera --> czwartek rejestracja i ubezpieczenie

> --> piatek odbior

Mojego ściągali od innego dilera spoza Wawy, więc wyszło trochę dłużej

Auto jechało przy okazji innych transportów najpierw z powrotem do składu celnego, a potem ze składu do mojego dilera hehe.gif

Napisano

Ja chyba źle sformułowałem pytanie dzwoniąc do salonu, gdzie odpowiedź brzmiała, iż autko byłoby za jakieś 10 tygodni icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> Ja wiem ze bedzie 1.7 i w Polsce. Nawet cennik widzialem, ale tylko na kompie u sprzedawcy.

Już powoli głupieję..... mam znajomych którzy mają diesla - ranki same kłopoty (w zimie) - a to nie pali, a to jak zapali to aby go nie zamrozić - jakieś kartony na gril montują - szaleństwo.

Napisano

> Już powoli głupieję..... mam znajomych którzy mają diesla - ranki same kłopoty (w zimie) - a to nie

> pali, a to jak zapali to aby go nie zamrozić

Ale jakiego diesla mają? Ja co dzień klekotem jeżdżę i problemu nie ma

Napisano
  • Autor

> Ale jakiego diesla mają? Ja co dzień klekotem jeżdżę i problemu nie ma

To dziwna sprawa.... oni strasznie narzekają, ale może masz rację, że coś tu nie tak. Chociaż już parokrotnie widziałem diesle z dziwnymi kartonami na grilu - to jednak musi coś w tym byc.

Napisano

> To dziwna sprawa.... oni strasznie narzekają, ale może masz rację, że coś tu nie tak. Chociaż już

> parokrotnie widziałem diesle z dziwnymi kartonami na grilu - to jednak musi coś w tym byc.

Ja dziś widziałem nowego Dustera z tekturą screwy.gif Co dziwne, kierownik był w wieku ok. 35 a nie 70 lat icon_eek.gif

Napisano

> Ja dziś widziałem nowego Dustera z tekturą Co dziwne, kierownik był w wieku ok. 35 a nie 70 lat

Jeśli do pracy ma kilka kilometrów, w dodatku silnik który się powoli nagrzewa, to taka tektura naprawdę ma sens.

Brat ma dziesięć lat mniej od tego "kierownika dustera" i też ma tekturę w bravo grinser006.gif

Napisano

> To dziwna sprawa.... oni strasznie narzekają, ale może masz rację, że coś tu nie tak. Chociaż już

> parokrotnie widziałem diesle z dziwnymi kartonami na grilu - to jednak musi coś w tym byc.

Zelezy jaki silnik. U mnie pali na dotyk, rozgrzewa sie momentalnie (mam elektryczna nagrzewnice nawiewu) temperature tez szybko lapie. Sasiad kupil cruza 2.0 i tez zlego slowa powiedziec nie moze.

Napisano

> Ale jakiego diesla mają? Ja co dzień klekotem jeżdżę i problemu nie ma

Ja mam juz drugiego diesla i nigdy nie miałem problemów. Nawet przy - 25stC odpala bez problemów.

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Ja chyba źle sformułowałem pytanie dzwoniąc do salonu, gdzie odpowiedź brzmiała, iż autko byłoby za

> jakieś 10 tygodni

Zgadza się, co 2,5 miesiąca. Kiedyś na międzynarodówce rozpisywaliśmy dokładne trasy samochodowców z Korei smile.gif

kraje i porty do których zawija itd smile.gif Na końcu jest Skandynawia grinser006.gif

Napisano

Bierz fiata w tjet, spali w miescie 9 a power masz od 2 do 6,5 tys obrotow

Napisano

> Bierz fiata w tjet, spali w miescie 9 a power masz od 2 do 6,5 tys obrotow

no i co z tego. Od wrzesnia Cruze bedzie mial podobny silnik

Napisano

> no i co z tego. Od wrzesnia Cruze bedzie mial podobny silnik

Jesli tak to juz lepiej, bo jak nareklame w sporcie to silniki ma slabe chociaz czolowe miejsa na pudlach zajmuje

Napisano

I będzie z tym silnikiem poniżej 50k PLN jak Bravo z T-JET ?

(Bravo 1.4 T-Jet Dynamic kolor metallic z wyprzedaży można kupić za 48k PLN brutto) grinser006.gif

Napisano

> I będzie z tym silnikiem poniżej 50k PLN jak Bravo z T-JET ?

> (Bravo 1.4 T-Jet Dynamic kolor metallic z wyprzedaży można kupić za 48k PLN brutto)

Bedzie na pewno drozszy.

Napisano

> I będzie z tym silnikiem poniżej 50k PLN jak Bravo z T-JET ?

> (Bravo 1.4 T-Jet Dynamic kolor metallic z wyprzedaży można kupić za 48k PLN brutto)

ale zeby był ładny to musi być pakiet sport, pewnie realnie z 53kilo będzie kosztował

generalnie chodziło mi o wybór silników jaki jest do tej pory, ale jak niedługo będzie turbo to chyba warto poczekać, wolne ssaki są dobre, do gazu smile.gif

Napisano

I nowy przód, który wygląda jak........ facepalm%5B1%5D.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.