Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Świerszcze w dmuchawie

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie pojawiają się świerszcze w dmuchawie pomaga przełączenie biegu dmuchawy i powrót - ale to pomaga tylko na chwilę.

Jest jakiś ratunek dla dmuchawy czy tylko wymiana jej pomoże?

Napisano

A moze tylko jakies smieci? Kiedy tam ostatnio zagladales lub wymieniales filtr kabiny?

Napisano
  • Autor

> A moze tylko jakies smieci? Kiedy tam ostatnio zagladales lub wymieniales filtr kabiny?

Filtr kabinowy wymieniany w październiku. Dziwięk zbliżony do tego co miałem jak w Marea łożysko padało w dmuchawie dlatego tak sobie myślę.

Napisano

> Filtr kabinowy wymieniany w październiku. Dziwięk zbliżony do tego co miałem jak w Marea łożysko

> padało w dmuchawie dlatego tak sobie myślę.

U mnie wymienili na nową w ramach gwarancji.

Napisano
  • Autor

> U mnie wymienili na nową w ramach gwarancji.

U mnie 2006 i 140 tyś. przejechane to chyba już gwarancji nie mam 270751858-jezyk.gif

Napisano

> U mnie 2006 i 140 tyś. przejechane to chyba już gwarancji nie mam

U mnie wyszło w pierwszym roku eksploatacji gdy auto było jeszcze na gwarancji. Pocieszające jest, że po wymianie problem już nigdy nie wrócił.

Napisano

> U mnie wyszło w pierwszym roku eksploatacji gdy auto było jeszcze na gwarancji. Pocieszające jest,

> że po wymianie problem już nigdy nie wrócił.

U mnie ,tez zaczelo cykac po roku. Wymienione na gwarancji.

Napisano
  • Autor

> U mnie nie wymienili, bo świerszcze znikały. Ostatnio też cisza

No u mnie są tylko na 2ce na reszcie spoko ale co z tego jak zazwyczaj jeżdżę na 2ce (chodzi o bieg dmuchawy a nie skrzyni biegów biglaugh.gif)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Także trzy dni temu zauważyłem, że coś mi świszczy. Gdy przełączę na full - 4 bieg i za chwilę ustawię nawet na 1-dynkę wszystko jest ok. Mam wrażenie, że to początek kłopotów mad.gif

Napisano
  • Autor

> Także trzy dni temu zauważyłem, że coś mi świszczy. Gdy przełączę na full - 4 bieg i za chwilę

> ustawię nawet na 1-dynkę wszystko jest ok. Mam wrażenie, że to początek kłopotów

Tak to się zawsze zaczyna a po czasie na coraz krócej się "naprawia".

Napisano

> U mnie już tak 6 lat się samo naprawia

u mnie wymienili na gwarancji, a po roku bylo to samo i samo tez sie naprawilo - TTTM

• 1 miesiąc później...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

U mnie bardzo słabo słychać tylko na I biegu, potem dźwięk zagłuszony poprzez wirnik.

W serwisie na razie nie słyszą tego co mnie denerwuje. Auto ma 7 miesięcy i tylko 3000km.

Napisano

Ja już osobiście przygotowuję się emocjonalnie i finansowo do wymiany dmuchawy. Teraz to już nawet świszczy na I biegu. Zastanawiam ile tak jeszcze wytrzymam. Każdy dzień mojej wyrozumiałości dla dmuchawy to 0,01% odsetek na koncie za niezakupioną dmuchawę zlosnik.gif. Mam jednak wrażenie, że wiele nie uda mi się zaoszczędzić bo nawet podatek od kwietnia będziemy płacili w groszakach.

Napisano

> Ja już osobiście przygotowuję się emocjonalnie i finansowo do wymiany dmuchawy. Teraz to już nawet

> świszczy na I biegu. Zastanawiam ile tak jeszcze wytrzymam. Każdy dzień mojej wyrozumiałości

> dla dmuchawy to 0,01% odsetek na koncie za niezakupioną dmuchawę . Mam jednak wrażenie, że

> wiele nie uda mi się zaoszczędzić bo nawet podatek od kwietnia będziemy płacili w groszakach.

Przetrzymaj.

U mnie przestała piszczeć.

Czasem jeszcze odezwie się, ale z rzadka zlosnik.gif

Napisano

Witam,

Ja w Aveo czekam już 2a lata (50tys km) aż się samo naprawi i niestety brak poprawy :-/.

Czy ktoś wie co tak naprawdę świszczy w nawiewie? Na co zwrócić uwagę przy sprawdzaniu dmuchawy? Co wynika z linku do wschodnich sąsiadów?

Może kiedyś mi się zachce i to sprawdzę, jak na razie przywykłem i staram się ustawiać nawiew tylko na 1-szy bieg.

Pozdrawiam MK

Napisano

> Przetrzymaj.

> U mnie przestała piszczeć.

> Czasem jeszcze odezwie się, ale z rzadka

Zrobię co mogę..... grinser006.gif Latem otworzę okno to będzie większy hałas z otoczenia i nie będę słyszał świerszczy. Jak będzie naprawdę gorąco to nie będę nigdzie jeździł, aby klimy nie włączać zlosnik.gif i świszczenia nie słyszeć.

Podstawa to trochę pomyśleć i z każdej sytuacji jest wyjście, grinser006.gif

Mam nadzieję, ,że jak urządzenie dmuchające wezmę na przetrzymanie to mu się znudzi i się podda - zacznie poprawnie pracować.

Napisano

> Zrobię co mogę..... Latem otworzę okno to będzie większy hałas z otoczenia i nie będę słyszał

> świerszczy. Jak będzie naprawdę gorąco to nie będę nigdzie jeździł, aby klimy nie włączać i

> świszczenia nie słyszeć.

> Podstawa to trochę pomyśleć i z każdej sytuacji jest wyjście,

Jeździć, korzystać, nie marudzić, nie utrudniać sobie życia zlosnik.gif

> Mam nadzieję, ,że jak urządzenie dmuchające wezmę na przetrzymanie to mu się znudzi i się podda -

> zacznie poprawnie pracować.

No! ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Pokonałem świerszcze......każdy dostał z bańki...

Wpieniało mnie to świszczenie.... myślę sobie zajrzę pod schowek, może gdzieś dotknę coś puknę...itp. I faktycznie, dmuchawa chodzi, oczywiście świerszcze, dotykam palcami obudowy gdzie schowany jest filtr....a tu świerszcze znikają. Okazało się, że niedokładnie wpasowana pokrywka filtra i świszczenie zagwarantowane.

Panowie majstrowie wymieniając mi filtr zostawili nie wyjęty ten mały cyngielek, który służy do wyjmowania filtru i na siłę założyli obudowę. Przez tak długi czas oczywiście plastik się powyginał.

Ważne jednak, że to nie wentyl. Musiałem użyć taśmy izolacyjnej, aby trochę podociskać i znowu mam spokój w kabinie grinser006.gif

Jutro drive.gif do teściowej serce.gif więc nie zniósł bym hałasu także w samochodzie.

Napisano

U mnie pomogło na poł roku rozebranie dmuchawy i psiknięcie contact sprayem na szczotki, tam jest suchutko i stąd te świerszcze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.