Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hak w Peżot 206...

Featured Replies

Napisano

Zdało by się założyć w peżocie hak.

No i w tej sprawie pojawiają mi się pytania...

Jaki orientacyjny koszt założenia (kupno+montaż) takiego czegoś by wyniósł? hmm.gif

a może założyć samemu hmm.gif? w uno zakladałem w sumie sam. hmm.gif.. strasznie trudne to nie było... cfaniak.gif

no i jakie haczyki jakościowo dobre i w rozsądnej cenie polecacie ? (moze nie koniecznie Thule biglaugh.gif)

(peugot 206 2000r)

Napisano

> Zdało by się założyć w peżocie hak.

> No i w tej sprawie pojawiają mi się pytania...

> Jaki orientacyjny koszt założenia (kupno+montaż) takiego czegoś by wyniósł?

> a może założyć samemu ? w uno zakladałem w sumie sam. .. strasznie trudne to nie było...

> no i jakie haczyki jakościowo dobre i w rozsądnej cenie polecacie ? (moze nie koniecznie Thule )

> (peugot 206 2000r)

Zakladam ze znasz najslabszy punkt konstrukcji 206. To autko nie zabardzo nadaje sie do ciagniecia. Tylna belka bardzo dostanie a wlasnie to ten slaby punkt autka

Napisano

> Tylna belka bardzo dostanie a wlasnie to ten slaby punkt autka

ZTCW belka "dostanie" jak puszczą uszczelnienia łożysk igiełkowych, dopóki są szczelne i nie wpuszczą syfu, nic się belce nie dzieje.

Napisano

ja bym sobie darował na twoim miejscu

pracowałem w salonie peugeot i montaż haka w tym modelu biorąc pod uwagę jego wiek to jest nie tyle chory co poroniony pomysł, ten samochód jeżeli chodzi o wytrzymałość konstrukcji ma więcej wspólnego z pudełkiem happy meal z mcdonalda jak z normalnym samochodem a rama głupiego fiata uno wydaje się być przy nim pancerna

Napisano
  • Autor

no to w takim razie faktycznie odpuścimy...

no niestety... teraz większość aut jest jakaś delikatna...

do ciągnięcia to chyba jakigoś poldka 1.9D albo nawet te uno z jakimś mocniejszym silnikiem należało bu zatrudnić....

Napisano

> ja bym sobie darował na twoim miejscu

> pracowałem w salonie peugeot i montaż haka w tym modelu biorąc pod uwagę jego wiek to jest nie tyle

> chory co poroniony pomysł, ten samochód jeżeli chodzi o wytrzymałość konstrukcji ma więcej

> wspólnego z pudełkiem happy meal z mcdonalda jak z normalnym samochodem

Ale pitolenie sciana.gif

Jezeli producent przewidzial ze mozna, to znaczy, ze mozna. Inna bajka jest, jaka DMC przewidzial dla

1. przyczepy bez hamulca najazdowego

2. z hamulcem najazdowym.

Pytanie czy ak ma byc staly czy ma byc sciagany, tak, ze nic nie widac

Suma sumarum na automat z 13 zylowym gniazdem wypada liczyc 350 Euro + 250 pln'ow za montaz.

Raz sam montowalem w E - Klasie i bez wiertla miedzy 70 - 100 mm drogi raz bym sie nie podjal.

wink.gif

Napisano

> Ale pitolenie

ok.gif

> Jezeli producent przewidzial ze mozna, to znaczy, ze mozna. Inna bajka jest, jaka DMC przewidzial

> dla

> 1. przyczepy bez hamulca najazdowego

> 2. z hamulcem najazdowym.

ok.gif

> Pytanie czy ak ma byc staly czy ma byc sciagany, tak, ze nic nie widac

ok.gif

> Suma sumarum na automat z 13 zylowym gniazdem wypada liczyc 350 Euro + 250 pln'ow za montaz.

> Raz sam montowalem w E - Klasie i bez wiertla miedzy 70 - 100 mm drogi raz bym sie nie podjal.

a cóż tam było takiego trudnego ? hmm.gif

montowałem hak w 20letniej viatarze i 6letnim fordzie, w obu największy problem to w sumie połączenia elektryczne

w fordzie trzeba uważać przy ściąganiu zderzaka, ale reszta to P&P, są fabryczne otwory montażowe ok.gif

cena haka PL produkcji to 250zł Steinhof/AH Słupsk, montaż IMO max 100zł, a można samemu

za 450zł jest hak z kulą wypinaną http://allegro.pl/hak-wypinany-peugeot-206-1998-06-2003-3-5-drz-i2029445743.html

Napisano

Trudnosc polegala na wywierceniu otworow o srednicy 70 mm wiertlem o srednicy 12 mm biglaugh.gif

Pomijam juz fakt, ze wpadla mi do podloznicy sruba ktora musialem wyciagnac biglaugh.gif

W efekcie koncowym troche sie narobilem ale dalo rade.

Ten hak do ktorego linka podales to dla mnie zadna rewelacja, bo to zaden sciagany hak - tylko staly. Ten na filmiku nieco lepszy ale zamknac go nie zamkniesz, jak zapomnisz to rano moze nie byc.

Dla mnie sciaganie a co wazniejsze aby po sciagnieciu haka nic nie bylo widac, do tego musi miec zamykany. Oczywiscie wybierzesz to co bedziesz preferowal.

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Trudnosc polegala na wywierceniu otworow o srednicy 70 mm wiertlem o srednicy 12 mm

> Pomijam juz fakt, ze wpadla mi do podloznicy sruba ktora musialem wyciagnac

> W efekcie koncowym troche sie narobilem ale dalo rade.

> Ten hak do ktorego linka podales to dla mnie zadna rewelacja, bo to zaden sciagany hak - tylko

> staly. Ten na filmiku nieco lepszy ale zamknac go nie zamkniesz, jak zapomnisz to rano moze

> nie byc.

> Dla mnie sciaganie a co wazniejsze aby po sciagnieciu haka nic nie bylo widac, do tego musi miec

> zamykany. Oczywiscie wybierzesz to co bedziesz preferowal.

montowałeś hak w pugu 206? hmm.gif

Napisano

> Trudnosc polegala na wywierceniu otworow o srednicy 70 mm wiertlem o srednicy 12 mm

> Pomijam juz fakt, ze wpadla mi do podloznicy sruba ktora musialem wyciagnac

> W efekcie koncowym troche sie narobilem ale dalo rade.

> Ten hak do ktorego linka podales to dla mnie zadna rewelacja, bo to zaden sciagany hak - tylko

> staly. Ten na filmiku nieco lepszy ale zamknac go nie zamkniesz, jak zapomnisz to rano moze

> nie byc.

> Dla mnie sciaganie a co wazniejsze aby po sciagnieciu haka nic nie bylo widac, do tego musi miec

> zamykany. Oczywiscie wybierzesz to co bedziesz preferowal.

spineyes.gif

ja już montowałem, wybrałem oryginał forda, czyli w sumie westfalię

nic nie widać tak jak piszesz, ale i tak zderzak trzeba było podciąć

aha, u mnie nic nie trzeba było wiercić ! wszystkie otwory montażowe są, były też w 20letniej vitarce

więc dziwi mnie że Eklasa tego nie miała spineyes.gif

dziś podobno std jest że hak mocuje się w fabryczne otwory

reszta to kwestia kasy, tzn automat, na śruby, czy elektryczny

kupiłem automat używkę w cenie nowego na śruby palacz.gif

choć wielu pukało się w głowę, że jak używkę icon_rolleyes.gif

mam tylko taką fotę, widać na środku lekkie podcięcie zderzaka

Zdj%2525C4%252599cie0025.jpg

takie coś mam

produktdetail_abnehmbar_vertikal_04.jpg

co do 206 widzę że nie ma automatu, ale jest instrukcja montażu i nic nie trzeba wiercić

http://www.westfalia-automotive.de/index.php?id=54&L=4

aaa jeszcze jedno, w oplu miałem odpinany ale bez zamka, przez 10lat nikt sobie nie przygarnął, więc niewiem.gif

Napisano

> montowałeś hak w pugu 206?

Piaslem przecie, ze w E-Klasie

wink.gif

Napisano

> aha, u mnie nic nie trzeba było wiercić !

> więc dziwi mnie że E klasa tego nie miała

Naznaczone bylo miejsce ( punkty gdzie nalezy nawiwecic )

> reszta to kwestia kasy, tzn automat, na śruby, czy elektryczny

Do elektrycznego to jakos nie mam przekonania, wole manualny biglaugh.gif

> kupiłem automat używkę w cenie nowego na śruby

> choć wielu pukało się w głowę, że jak używkę

Sam bym chetnie kupil biglaugh.gifProblem w tym, ze niema.

A niedlugo czeka mnie montaz w nowym aucie

wink.gif

Napisano

> jakaś wersja bida

> nie wiem który model tego mesia, ale zobacz np tu fajnie pokazane i nic nie trza wiercić

> http://www.westfalia-automotive.de/filea...8%20war-101.pdf

Wersja Elegance biglaugh.gif

Co do wiercenia to nie na belce haka ale w samym aucie, bo jak chcesz te prostopadle katowniki na koncach belki w auto wlozyc ? biglaugh.gif

DRugi rys techn. pozycja 3 i 4

wink.gif

Napisano

ale to UNO nie dostało homologacji na montaż haka. Mowa o 900-ce i ostatnich 2 latach produkcji hehe.gif

Napisano

> Co do wiercenia to nie na belce haka ale w samym aucie, bo jak chcesz te prostopadle katowniki na

> koncach belki w auto wlozyc ?

> DRugi rys techn. pozycja 3 i 4

ok.gif

u mnie tam były dziury fabryczne, ale to ford grinser006.gif

cos takiego jak w skodziance

http://forum.skodaclub.pl/zrob-to-sam/monta-haka-t1023.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.