Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z żarówkami?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Moja siostra ma opla corsę c z 2004 r z silnikiem diesla 1.3 notorycznie przepalają jej się żarowki świateł mijania (raz na miesiąc) Czy ktoś się orientuje, czy to jest wada fabryczna tego modelu, i jak rozwiązać ten problem. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. confused.gif

Napisano

> Witam wszystkich

> Moja siostra ma opla corsę c z 2004 r z silnikiem diesla 1.3 notorycznie przepalają jej się żarowki

> świateł mijania (raz na miesiąc) Czy ktoś się orientuje, czy to jest wada fabryczna tego

> modelu, i jak rozwiązać ten problem. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

U mnie trochę rzadziej ale ja mniej jeżdżę,podobno te H7 tak mają frown.gif Dodam tylko że w Bravie H1 wytrzymały 8 lat shocked.gifzlosnik.gif

Napisano

> U mnie trochę rzadziej ale ja mniej jeżdżę,podobno te H7 tak mają Dodam tylko że w Bravie H1

> wytrzymały 8 lat

Astra H - nie mam takich problemów. Działaja idealnie na trzy lata wymieniłem jedną H7. Rzebyście nie mówili ze jakies cudo mam, to kupiłem w markecie.

Napisano

Ja tak miałem przez jakiś czas, że przepalała się co chwilę lewa przednia. Po jakiś 4-ech wymianach problem sam ustąpił ;-)

Napisano

Niech założy NORMALNE żarówki, żadne +100%, megalighty czy inne wynalazki. Po założeniu takich miałem taki sam efekt - miesiąc i żarówka spalona. Przed genialnym pomysłem wytrzymały żarówki dwa lata. Obecnie od maja spokój.

Napisano

> Niech założy NORMALNE żarówki, żadne +100%, megalighty czy inne wynalazki. Po założeniu takich

> miałem taki sam efekt - miesiąc i żarówka spalona. Przed genialnym pomysłem wytrzymały żarówki

> dwa lata. Obecnie od maja spokój.

U mnie Philips +30 wytrzymywał 9 m-cy. Potem założyłem Osram +50 wytrzymał 5 m-cy. Jako że wymiana w moim aucie to totalna porażka- kupiłem teraz 2 komplety Philips Eco jakieś longlify. Zobaczymy jak to będzie działało.

Wracając do tematu to Corsy chyba tak mają (tzn nie co m-c) że często sie przepalają zarówki. U mojego ojca było to samo na początku az po kilku latach jak założył żarówki jezdzi do teraz (chyba 5 rok ). Jakieś fochy czy co grinser006.gif

Napisano

U mnie w AG jest spokój po 3 kompletach, od tanich marketowych, skończywszy na Tungsram'ach Megalight. Wcześniej miesiąc/dwa i wymiana na kolejny komplet, dodatkowo był taki sam problem z postojówkami, tutaj po drugim komplecie jest spokój - teraz mam Philips BV smile.gif

W AH niewymieniane od trzech lat i świecą smile.gif

Napisano

Za dawnych czasów jak Corsa była na nauce jazdy to żarówki często padały. Trochę winiliśmy za to sposób eksploatacji (częste zapalanie, gaszenie, jazda po dziurach) Ale ciekawostką było przygrzane gniazdo żarówki. Trzeba było uważać przy wymianie, bo gniazdo rozpadało się w palcach.

Napisano

Warto tez rozważyć zakup żarówek typu LongLife. Żarówki H7 mają dość małą bańkę przez co bardziej się grzeją.

Napisano

A czy w Corsie nie było tak jak w Astrze G kabli oporowych do reflektorów? Coś mi się obiło o uszy, że na początku w Astrach też przepalały się żarówki i rozwiązaniem były właśnie te kable.

Napisano

> A czy w Corsie nie było tak jak w Astrze G kabli oporowych do reflektorów? Coś mi się obiło o uszy,

> że na początku w Astrach też przepalały się żarówki i rozwiązaniem były właśnie te kable.

Od modelu 2000 były montowane wiazki oporowe.

Napisano

Sprawdź jeszcze napięcie ładowania - możliwe, że jest za wysokie i dlatego "palą się" żarówki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.