Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klocki hamulcowe Brembo??

Featured Replies

Napisano

Ktos uzywal, jakies opinie?? Mam do ogarniecia ciekawe auto, a mianowicie Megane RS II w jakis pakietach sportowych i klocuszki wychodza atrakcyjnie cenowo, ale niestety nie mialem nigdy stycznosci z nimi. Ktos cos wie na ten temat ??

Napisano

paru moich znajomych testowało. Mozna zdecydowanie polecić - bardzo podobne do ferodo premier

Napisano

ja uzywam takich od jakis 2kkm

P1080452_.jpg

jest to brembo kladzione na punto abarth essesse, swietne klocki, o dziwo nie piszcza jak wczesniejsze ktore mialem z innej firmy

jesli masz pewne zrodlo, nie zadne klepane w chinach za pare zlotych to mozesz wchodzic w klocki brembo ok.gif

Napisano
  • Autor

generalnie klocek z normalnej dystrybucji, numer p68036, jest to meg ii sport, cena b.atrakcyjna wg. mnie i tak sie wacham czy polecic kumplowi czy nie...

Napisano

> paru moich znajomych testowało. Mozna zdecydowanie polecić - bardzo podobne do ferodo premier

Czyli sie zadnej rewelacji spodziewac nie mozna. Swoja droga skoro auto calkiem szybkie to naprawde nie mozna juz doplacic tych 2 stowek do DS Performance?? Sprawdzone milion razy w wielu autach i wiadomo, ze na szybszej ulicy dzialaja jak trzeba.

Napisano

> generalnie klocek z normalnej dystrybucji, numer p68036, jest to meg ii sport, cena b.atrakcyjna

> wg. mnie i tak sie wacham czy polecic kumplowi czy nie...

U mnie na detalu dla klienta różnica w cenie między nimi a TRW Lucasem to raptem 20zł więc w tym przypadku zaproponowałbym TRW.Jeżeli różnia w cenie tych klocków jest do 50zł na komplecie to ja bym chyba nie ryzykował... smile.gif

Napisano
  • Autor

roznica wychodzi w okolicach 20zl, kwestia jest taka ze nie mam przekonania ani do jednych ani do drugich, brembo nie znam a Trw ostatnio nie grzeszy jakoscia... Nota bene to sa najtansze klocki do tego zacisku... Komplet Ferodo czy ATE to jakis kosmos...

Napisano

miałem premiery- zwykły klocek

miałem DS- fajny klocek, pierwsze hamowanie czujnie niezależnie od pogody, potem bardzo dobrze działały.

oba na seryjnych, gładkich tarczach. Niestety w dość lekkim aucie.

Nie wiem czy ten oryginał do takiej fury nie będzie przypadkiem bliżej jeśli chodzi o mieszankę do DSów niż do Premiera. oże dlatego są takie drogie bo to półwyczynowy klocek ukryty pod znaczkiem Renault?

Napisano

> generalnie klocek z normalnej dystrybucji, numer p68036, jest to meg ii sport, cena b.atrakcyjna

> wg. mnie i tak sie wacham czy polecic kumplowi czy nie...

jesli mowisz ze wszystko inne ma spora cene to mysle ze bedzie to kompromis ceny, jednak brembo za 200-250zl w detalu vs to brembo co kladlem za 715zl to nie to samo juz, roznice w jakosci sa, to tanie jest mieksze z tego co zauwazylismy na kolegi zestawie, no i czasem lubia piskac

Napisano
  • Autor

Wole miekki klocek, to auto ma wiercone tarcze z przodu i tylu w standardzie, tanie nie sa, wiec fajnie by bylo wydluzyc ich okres kosztem czestszej wymiany klockow..

Napisano
  • Autor

Hmm... Ciekawa sytuacja jest ze Valeo/TRW/Brembo/SBS/Road House wychodza podobnie kwotowo, ok 120-140zl, ATE/Textar/Ferodo to jest 2-3 krotnosc tej kwoty i nikla dostepnosc...

Napisano

> Hmm... Ciekawa sytuacja jest ze Valeo/TRW/Brembo/SBS/Road House wychodza podobnie kwotowo, ok

> 120-140zl, ATE/Textar/Ferodo to jest 2-3 krotnosc tej kwoty i nikla dostepnosc...

wszystkie 3 firmy z drugiego spisu robią też znane klocki sportowe. Coś w tym musi być. Strzelam, że jest to ich produkt "półsportowy" ale w seryjnym pudełku skoro to jest jakaś jedna z mocniejszych wersji danego auta.

Napisano
  • Autor

generalnie jestem mocno ciekaw, zobaczymy co klient zadecyduje...

Napisano

> generalnie jestem mocno ciekaw, zobaczymy co klient zadecyduje...

albo... ich marketingowcy uknuli spisek i wiedzą, że ja mogę tak pomyśleć więc pakują to samo g... licząc na złapanie frajera hmm.gif

Napisano

Wprawdzie auto zupełnie inne, ale od półtorej roku jeżdżę z klockami Brembo i jestem z nich jak najbardziej zadowolony waytogo.gif

I co najważniejsze - bardzo słabo pylą (co przy nacinanych i nawiercanych tarczach i białych felgach ma spore znaczenie)

Napisano

Miałem Klocki Brembo, co prawda pod zacisk ATE, ale nie polecam. Spaliłem w cywilnej jeździe przy niecałych 9 kkm.

Napisano
  • Autor

zmartwiles mnie, wiec moze TRW :D

Napisano

> zmartwiles mnie, wiec moze TRW :D

Myślę, że tu będzie podobnie. Z moich doświadczeń (dość agresywny styl jazdy), na FDB przy tarczy Brembo Max zrobiłem coś ok. 24 kkm, na tej samej tarczy klocek Brembo wytrzymał niecałe 9 kkm. Teraz tarcza zmieniona na gładką i klocek ATE po 15 kkm ma się bardzo dobrze, ba nawet ponad połowa grubości została. Dla porównania zestaw tarcz i klocków OE przegrzałem w kilka tys. km ostrej jazdy.

Pozostaw wybór klientowi, bo jak lubi szybką jazdę, to będzie Cię źle wspominał. Niestety, większość cywilnych zestawów nadaje się tylko do spokojnej jazdy.

Do mojego auta jest bardzo słaby wybór klocków usportowionych, a jak są to np FDS za 450 zł, gdzie zwykłe FDB lub ATE kosztują 100 zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.