Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C4 1.6 16V

Featured Replies

Napisano

Co powiecie na temat takiego autka. Autko ma byc dla żony (z LPG) na dojazdy do pracy i zakupy. Jakieś wady zalety, na co uważać? Szukałem 2.0 16V ale cieżko trafić w 4d.

Napisano

cześć,

jeżdżę takim na codzień w wersji coupe VTR.

Sprawuje sie ok, brakuje trochę mocy.

Wyposażenie niezłe, aczkolwiek rozwaliły mni elusterka, są elektryczne, ale nie mają podgrzewania, co jest niestety upierdliwe w zimie frown.gif

generalnie wygodne, nieźle wyposażone auto

jak masz jakieś konkretne pytania to wal na priv.

swoją drogą będę niedługo sprzedawał smile.gif

chcę zmienić na większy

pzdr

Napisano

> Co powiecie na temat takiego autka. Autko ma byc dla żony (z LPG) na dojazdy do pracy i zakupy.

> Jakieś wady zalety, na co uważać? Szukałem 2.0 16V ale cieżko trafić w 4d.

mam taki w wersji coupe. nie narzekam, polecam gaz brc24, żadnych problemów, wszystko gra i buczy, żadnych checków i innych cudów. auto póki co bezproblemowe, fajnie doposażone.

Napisano

> Co powiecie na temat takiego autka. Autko ma byc dla żony (z LPG) na dojazdy do pracy i zakupy.

bo c4 4 drzwiowe było przeznaczone na Chiński rynek ;p

Napisano

> bo c4 4 drzwiowe było przeznaczone na Chiński rynek ;p

Fakt, calkiem sporo tego tam jezdzilo grinser006.gif

Podobnie jak 307 sedanok.gif

Napisano

ale przeszczep ta 307:

peugeot-307-sedan1.jpg

Napisano

> ale przeszczep ta 307:

Nie przesadzajmy. W przeciwieństwie do Thalii, Sieny, czy Lanosa, to to jeszcze jakoś wygląda. Nawet od Focusa sedana bardziej mi się podoba.

Napisano

> Nie przesadzajmy. W przeciwieństwie do Thalii, Sieny, czy Lanosa, to to jeszcze jakoś wygląda.

> Nawet od Focusa sedana bardziej mi się podoba.

wygląd rzecz gustu, dla porównania focus sedan:

ford_focus_ii_sedan_1.jpg

Napisano

> ale przeszczep ta 307:

Taki rynekok.gif

Za to przez ponad 6 miesiecy praktycznie nie widywalem zadnych aut kombi grinser006.gif

Napisano

W Grecji C4 sedany tez jeżdżą.

Napisano

Nie tylko, to auto znajdziesz tez w ameryce poludniowej a nawet w europie w niektorych krajach (mialo byc tez dostepne w Polsce). Ogolnie C4 sedan jest znacznie wieksze niz C4 5d, dlugosc auta i rozstaw osi porownywalna do C5.

Napisano

Użytkuję coś takiego i w zasadzie mogę polecić. Szczególnie do zastosowań jakie wymieniłeś. C4 jest świetnym wyborem na miasto - łaty w manewrowaniu, zwrotny z niezłą widocznością. Silnik 1.6 daje (jak dla mnie) wystarczające osiągi na miasto, ale na autostrady raczej się nie nadaje. Zaczyna sporo palić po przekroczeniu 120 km/h a na dodatek robi się głośny. Mnie pali średnio wg. komputera pomiędzy 7,5 (lato) a 8,5 l (zima) - w zimę mniej wypuszczam się poza miasto. Trasa Warszawa-berlin-Warszawa z 4 osobami i pełnym bagażnikiem to wynik 7,4 l/100km

Z wad to można wymienić wcześniej wspomniane niepodgrzewane lusterka, mały bagażnik (330l), dość ciasno z tyłu, radio CD bez mp3 (w słabszych wersjach), dość głośno pracujące tylne zawieszenie.

Do zalet zaliczyłbym: niezłe hamulce, sporo wygodnych schowków, niezła, wysoka pozycja za kierownicą, silnik bardzo równomiernie rozwija moc i ciągnie do samego końca obrotów, łatwe mocowanie bagażnika dachowego, bardzo mocno wysunięta do przodu szyba daje poczucie dużej przestronności.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano
  • Autor

W sumie to temat nieaktualny. Zona przymierzyła sie i jej nie odpowiada. Za to wsiadła do Scenica i jej bardziej podszedł i chyba weźmiemy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.