Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alufelgi made in china

Featured Replies

Napisano

> rozumiem, Niemiecka technologia

nie wiem co w tym śmiesznego ............

Napisano

> nie wiem co w tym śmiesznego ............

made in germany ale zrobione w chinach prawdopodobnie smile.gif

Niemcy pewnie ponad 60% swojego przemysłu samochodowego też przenieśli do chin. Nawet przesławne mercedes robi części w Chinach.

Napisano

> nie wiem co w tym śmiesznego ............

900 zł za produkt Chinski - "ponoc" robiony po kosztach

900 zł za produkt "markowy" ponoc robiony z dobrych komponentów

naprawde bedziesz widział roznice w jakosci towaru pierwszego i drugiego??

nie zdziwiłbym sie gdyby oba produkty były robione w jednym zakładzie ale z roznych form...

dodam ze w drugim wypadku płacisz dodatkowo za marke, wiec na logike smiem twierdzic ze koszt wykonania produktu markowego w tym wypadku musi byc nizszy od produktu Chinskiego, jak to sie ma do jakosci??

Napisano

> 900 zł za produkt Chinski - "ponoc" robiony po kosztach

> 900 zł za produkt "markowy" ponoc robiony z dobrych komponentów

> naprawde bedziesz widział roznice w jakosci towaru pierwszego i drugiego??

> nie zdziwiłbym sie gdyby oba produkty były robione w jednym zakładzie ale z roznych form...

> dodam ze w drugim wypadku płacisz dodatkowo za marke, wiec na logike smiem twierdzic ze koszt

> wykonania produktu markowego w tym wypadku musi byc nizszy od produktu Chinskiego, jak to sie

> ma do jakosci??

Czytam, czytam i widzę, że do coraz lepszych wniosków dochodzisz broniąc chińskich nonamów

to 900zł to nie jest koszt wytworzenia, a cena sprzedaży! Dla Ciebie to jest to samo?

Jeśli ktoś będzie chciał oczyścić magazyn i sprzedać kpl za 500zł to jego sprawa.

A może to oznacza, że ten co sprzedaje chińskie koła, musi na tym nieźle zarobić hehe.gif

Napisano

> Czytam, czytam i widzę, że do coraz lepszych wniosków dochodzisz broniąc chińskich nonamów

> to 900zł to nie jest koszt wytworzenia, a cena sprzedaży! Dla Ciebie to jest to samo?

ale to samo tyczy sie Niemieckich 2x lepszych felg hehe.gif

> Jeśli ktoś będzie chciał oczyścić magazyn i sprzedać kpl za 500zł to jego sprawa.

> A może to oznacza, że ten co sprzedaje chińskie koła, musi na tym nieźle zarobić

patrz jw.

Cena ta sama, jakosc podobna

Napisano

> 900 zł za produkt Chinski - "ponoc" robiony po kosztach

> 900 zł za produkt "markowy" ponoc robiony z dobrych komponentów

> naprawde bedziesz widział roznice w jakosci towaru pierwszego i drugiego??

> nie zdziwiłbym sie gdyby oba produkty były robione w jednym zakładzie ale z roznych form...

> dodam ze w drugim wypadku płacisz dodatkowo za marke, wiec na logike smiem twierdzic ze koszt

> wykonania produktu markowego w tym wypadku musi byc nizszy od produktu Chinskiego, jak to sie

> ma do jakosci??

wiesz tak czytam i czytam te twoje wypowiedzi i nie wiem czy śmiać się czy płakać

uczepiłeś się tych swoich chińczyków i niczego lepszego poza nimi nie widzisz

kupiłem felgi za 900 zł kpl czyli taniej niż wszystkie chińczyki,

felgi były tanie ale nie dlatego że takie są ich ceny rynkowe tylko dlatego że to były końcówki magazynowe,

za to ty lepiej wiesz w jaki sposób i gdzie te felgi zostały wyprodukowane...............

Napisano

> kupiłem felgi za 900 zł kpl czyli taniej niż wszystkie chińczyki,

> felgi były tanie ale nie dlatego że takie są ich ceny rynkowe tylko dlatego że to były końcówki

> magazynowe,

I tu sie zgadzam,

Firmowki to ceny od 370-700zl szt w zaleznosci czy 15 czy 17 "

A jesli ktos ma ostatni kpl to pusci po taniosci ,

Masz firmowki za bezcen to sie nimi ciesz, niech dlugo jezdza bez problemow.

Kazdy ma wizje wydania swoich pieniedzy.

Napisano

> I tu sie zgadzam,

> Firmowki to ceny od 370-700zl szt w zaleznosci czy 15 czy 17 "

> A jesli ktos ma ostatni kpl to pusci po taniosci ,

> Masz firmowki za bezcen to sie nimi ciesz, niech dlugo jezdza bez problemow.

> Kazdy ma wizje wydania swoich pieniedzy.

w tym wypadku nie sądze zeby to byla kwestia ostatniego kompletu:) są poprostu paskudnie brzydkie i pewnie nikt ich nie chciał przez sezon, to puscili taniej...

Napisano

> w tym wypadku nie sądze zeby to byla kwestia ostatniego kompletu:) są poprostu paskudnie brzydkie i

> pewnie nikt ich nie chciał przez sezon, to puscili taniej...

kwestia estetyki to sprawa drugorzedna, kupujacemu wlasnie takie sie podobaja,

ja osobiscie bym ich nie kupil bo czuje oddech konca lat 90-tych w designie:)

Ale to moje odczucie.

No ale za to firmowe, prawda?

Ja kupilem uzywane http://www.simtuningshop.de/Alufelgen/MS...15::186864.html

4 szt za 100EURO z oponami na 1-2 sezony.

felgi byly brudne, ale po umyciu ku mojemu zdziwieniu zero niemal uszkodzen, kilka rysek moze.

Napisano

> wiesz tak czytam i czytam te twoje wypowiedzi i nie wiem czy śmiać się czy płakać

> uczepiłeś się tych swoich chińczyków i niczego lepszego poza nimi nie widzisz

owszem widze, po prostu drażnią mnie komentarze ludzi którzy tych felg nigdy nie mieli, nigdy nie jezdzili "na nich" a wiedze na ich temat czerpia z bzdurnych opowiadan innych znawców - którzy notabene tez nie mieli z nimi stycznosci a cos gdzies słyszeli...

powiem wiecej, nie jezdze obecnie na alumach z prostej przyczny, szkoda mi kasy na takie bzdety jak alu felgi...

ale dodam felgi które kupiłem do poprzedniego auta ww. Chinczyki jezdza u mego ojca w aucie juz chyba 6 rok bez najmniejszych problemów, powiem jeszcze wiecej znajomi którzy kupili w podobnym czasiejak ja tez - i o dziwo nic sie nie dzieje, zdecydowanie kupili by je jeszcze raz....

> kupiłem felgi za 900 zł kpl czyli taniej niż wszystkie chińczyki,

> felgi były tanie ale nie dlatego że takie są ich ceny rynkowe tylko dlatego że to były końcówki

> magazynowe,

> za to ty lepiej wiesz w jaki sposób i gdzie te felgi zostały wyprodukowane...............

Napisano

> owszem widze, po prostu drażnią mnie komentarze ludzi którzy tych felg nigdy nie mieli, nigdy nie

> jezdzili "na nich" a wiedze na ich temat czerpia z bzdurnych opowiadan innych znawców - którzy

> notabene tez nie mieli z nimi stycznosci a cos gdzies słyszeli...

> powiem wiecej, nie jezdze obecnie na alumach z prostej przyczny, szkoda mi kasy na takie bzdety jak

> alu felgi...

> ale dodam felgi które kupiłem do poprzedniego auta ww. Chinczyki jezdza u mego ojca w aucie juz

> chyba 6 rok bez najmniejszych problemów, powiem jeszcze wiecej znajomi którzy kupili w

> podobnym czasiejak ja tez - i o dziwo nic sie nie dzieje, zdecydowanie kupili by je jeszcze

> raz....

> > za to ty lepiej wiesz w jaki sposób i gdzie te felgi zostały wyprodukowane...............

wszystko pięknie ładnie tylko pewnie opony na tych felgach masz 195/65 czyli balony które zamortyzuję ewentualne dziury

Napisano

> wszystko pięknie ładnie tylko pewnie opony na tych felgach masz 195/65 czyli balony które

> zamortyzuję ewentualne dziury

Ja mam w ML na 295/40 r 20 i miałem w Fordzie 225/40 r 18 także ani braku mocy nie było ani balonów !

Zero problemów dla odmiany powiem łuszczył mi się lakier na felgach robionych dla mercedesa amg felgi kupione nowe !!

Napisano

> wszystko pięknie ładnie tylko pewnie opony na tych felgach masz 195/65 czyli balony które

> zamortyzuję ewentualne dziury

zgadza sie ok.gif

i do zwykłej jazdy te felgi sa ok, po to sie je kupuje

Napisano

> Użytkuje ktoś? Jakieś doświadczenia? Kupić nie kupić?

Moim zdaniem przy ograniczonych funduszach i niewygórowanych oczekiwaniach spokojnie sprawdza się koncepcja złotego środka - już coś podobnego zaproponował zdaje się Robertinio.

Ja kupiłem 16-tki Ronala po chyba 340 zł za sztukę - więc w cenie nie odbiegającej znacząco od cen "chińczyków". Być może zresztą jest to produkt chiński... W każdym razie Ronal się do nich przyznaje.

Jako alternatywę miałem odrobinę droższe "salonowe" od Forda - 1700 za 4 szt. Producent Borbet i chyba Rial (nie chcę zmyślać) - wszystkie komplety miały sporo wad lakierniczych, więc nie kupiłem.

Chińczyków no name po prostu nie brałem pod uwagę, bo unikam ekstremów w zakupach. zlosnik.gif Tak samo nie potrzebuję superlekkich kutych, choć nie ukrywam, że chciałbym takie mieć.

Napisano

> Moim zdaniem przy ograniczonych funduszach i niewygórowanych oczekiwaniach spokojnie sprawdza się

> koncepcja złotego środka - już coś podobnego zaproponował zdaje się Robertinio.

> Ja kupiłem 16-tki Ronala po chyba 340 zł za sztukę - więc w cenie nie odbiegającej znacząco od cen

> "chińczyków". Być może zresztą jest to produkt chiński... W każdym razie Ronal się do nich

> przyznaje.

> Jako alternatywę miałem odrobinę droższe "salonowe" od Forda - 1700 za 4 szt. Producent Borbet i

> chyba Rial (nie chcę zmyślać) - wszystkie komplety miały sporo wad lakierniczych, więc nie

> kupiłem.

> Chińczyków no name po prostu nie brałem pod uwagę, bo unikam ekstremów w zakupach. Tak samo nie

> potrzebuję superlekkich kutych, choć nie ukrywam, że chciałbym takie mieć.

ok.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> To jaki problem , za 2000 zł można mieć komplet 15"

> Za 2600 komplet 16" a za 300 zł komplet 17:

> Kute felgi, AL6061, T6, najtańsze od VSMPO (B-forged) - KLIKAMY

Spoko, tylko Ronale kupiłem po 300 za sztukę. Z oponą 205/55/R16 nie krzywią się. Do celów rodzinnych zupełnie wystarczające. Do zabawy założyłbym pewnie zwykłe stalówki.

Nie chcę polemizować o wyższości jednego nad drugim itd. - po prostu z racji skromnych możliwości finansowych optymalizuję wydatki (w większości dziedzin).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.