Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

naprawa ...

Featured Replies

Napisano

panowie wiem ze lepiej wymienic na nowy itp ale chwilowo brak $$ a autio musi jezdzic macie jakis patent na wyciagniecie pasa przedniego po nieszczesnym uderzeniu w tyl VW vento pas poszedl w strone silnika i w dol pas pogniecionyy czort z klepaniem go ale musze go wyciagnac do przodu i do gory macie jakies patenty?? dzieki z gory z apomoc

Napisano

Prymitywny sposób ale jak się nie ma gdzie tego zrobić to linka porządna żeby nie była taka elastyczna , dobre drzewo/słup , zaczepiasz pas gdzie walnięty , mocujesz dobrze linkę na drzewie i szarpiesz/pchasz autko i się wyciąga powoli

Napisano

> Prymitywny sposób ale jak się nie ma gdzie tego zrobić to linka porządna żeby nie była taka

> elastyczna , dobre drzewo/słup , zaczepiasz pas gdzie walnięty , mocujesz dobrze linkę na

> drzewie i szarpiesz/pchasz autko i się wyciąga powoli

Dokładnie ok.gif

Najlepiej robic to z kims zeby patrzył czy dobrze sie naciaga samemu troche kiepsko

No i lepiej powoli stopniowo niz odrazu za mocno zeby czegos nie wyrwac Robiłem tak kiedys ale pozniej wiadomo całosc do wymiany

Napisano
  • Autor

> Dokładnie

> Najlepiej robic to z kims zeby patrzył czy dobrze sie naciaga samemu troche kiepsko

> No i lepiej powoli stopniowo niz odrazu za mocno zeby czegos nie wyrwac Robiłem tak kiedys ale

> pozniej wiadomo całosc do wymiany

tak tak calosc wczesniej czy pozniej i tak pojdzie do wymiany, najlepsze jest to ze probowalem numeru z drzewem i nie chce wyjsc moze dlatego ze mam linke szmaciana a nie stalowa i amortyzuje to wszystko

Napisano

Pożycz od kogoś stalową i do dzieła 20.GIF

Napisano

> tak tak calosc wczesniej czy pozniej i tak pojdzie do wymiany, najlepsze jest to ze probowalem

> numeru z drzewem i nie chce wyjsc moze dlatego ze mam linke szmaciana a nie stalowa i

> amortyzuje to wszystko

szmaciana też moze byc ale taka jakby to powiedziec sztywna nie taka rozciagliwa co kupujesz np w markecie jako holownicza . Najlepiej delikatnie szarpac i stopniowo coraz mocniej ale z czuciem zeby czegos nie urwac musi pójsc .

Napisano

> szmaciana też moze byc ale taka jakby to powiedziec sztywna nie taka rozciagliwa co kupujesz np w

> markecie jako holownicza . Najlepiej delikatnie szarpac i stopniowo coraz mocniej ale z

> czuciem zeby czegos nie urwac musi pójsc .

Dokładnie , nie ma rzeczy niemożliwych smile.gif Powoli aż wyciągniesz ile trzeba

Napisano
  • Autor

> Dokładnie , nie ma rzeczy niemożliwych Powoli aż wyciągniesz ile trzeba

a jak myslicie o takim pomysle wlozylem rure w przedni pas wzdluz i na dwoch koncach linka i szarpnac?

Napisano

Wzdłuż czy poprzek ? Normalnie załóż linkę tak jak Ci pisaliśmy i nie wyciągaj powoli lekko i coraz mocniej aż do skutku...

Napisano

robiłem raz cienkeigo 700 po dzwonku, przytulił się do żuka

pas przedni wypychałem zwykłym lewarkiem trapezowym

Napisano

> robiłem raz cienkeigo 700 po dzwonku, przytulił się do żuka

> pas przedni wypychałem zwykłym lewarkiem trapezowym

ok.gif ta metoda bardzo dobra jeżeli nie mamy drzewa, linki

Napisano
  • Autor

> ta metoda bardzo dobra jeżeli nie mamy drzewa, linki

no tak ale powiedzcie mi bo moja wyobraznia nie dziala az tak a za co zapieraliscie ten trapezowy bo rozumiem ze macie na mysli wypychanie zapierac lewarek o silnik i o pas i korba krecic? bo nie moge ogarnac biglaugh.gifbiglaugh.gif

p.s. ze wzgledu ze tne koszta lampy nowy zamiennik czy uzywka orginal? nie mam pojecia jakiej jakosci sa zamienniki ale wnioskujac po zamiennikach do tesciowej tico to zwatpilem w dobre zamienniki

Napisano

zamienniki mają to do siebie że dają fale zamiast prostej linii miałem tak w puncie jeździło sie ale to nie to używka co jak co ale jest lepsza

Napisano

> no tak ale powiedzcie mi bo moja wyobraznia nie dziala az tak a za co zapieraliscie ten trapezowy

> bo rozumiem ze macie na mysli wypychanie zapierac lewarek o silnik i o pas i korba krecic? bo

> nie moge ogarnac

> p.s. ze wzgledu ze tne koszta lampy nowy zamiennik czy uzywka orginal? nie mam pojecia jakiej

> jakosci sa zamienniki ale wnioskujac po zamiennikach do tesciowej tico to zwatpilem w dobre

> zamienniki

dobrym pomyslem na wykonanie tego jest zakup lub pozyczenie pasa transportowego do zabezpieczania ladunku np. taki

pas transportowy alledrogo

zapinasz hak z jednej strony o slup, drzewo, drugi koniec o pas przedni - grzechotka naciagasz, jak bedezie cieszko to kawalek rury w grzechotke by wieksza dzwignie zrobic i naciagasz sobie sam ile chcesz. Metoda sprawdzona juz na samochodach ciezarowych zlosnik.gif i wydaje sie pewniejsza od linki i szarpania Powodzenia

Napisano

> p.s. ze wzgledu ze tne koszta lampy nowy zamiennik czy uzywka orginal? nie mam pojecia jakiej

> jakosci sa zamienniki ale wnioskujac po zamiennikach do tesciowej tico to zwatpilem w dobre

> zamienniki

Za zamiennik zapłaciłem 60 zł. Świeci bardzo dobrze.

Napisano
  • Autor

> Za zamiennik zapłaciłem 60 zł. Świeci bardzo dobrze.

a jak z montarzem nie trzeba bylo rzezbic nic tylko p&p??

Napisano

Ja wypychałem o co popadło, zapierałem lewarek przez kawałek drewna o silnik i elementy zawieszenia generalnie o elementy na tyle solidne aby się nie uginały, w moim przypadku cienki dostał narożnikiem prawym i cały pas się cofnął i poszedł w dół.

Rozwiązanie z pasami transportowymi tez dobre polecam

Napisano

> Za zamiennik zapłaciłem 60 zł. Świeci bardzo dobrze.

chyba w dzień grinser006.gif

mnie nie stać na ori lampy z fiata i jeżdżę na depo... dupy nie urywają... śwaiatło jest ale nie daje tyle szu co ori... przedmówca któryś napisał że trochę rozmywają tą linię i załamanie... potwierdzam....

Napisano
  • Autor

> chyba w dzień

> mnie nie stać na ori lampy z fiata i jeżdżę na depo... dupy nie urywają... śwaiatło jest ale nie

> daje tyle szu co ori... przedmówca któryś napisał że trochę rozmywają tą linię i załamanie...

> potwierdzam....

czyi ogolem kupic nowe zamienniki i rozszabrowac zdemolowane ori lampy i wymienic szkla?? grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

a tak powaznie to moze faktycznie kupie uzywgi ori z jakiegos mlodego rocznika

Napisano

> a jak z montarzem nie trzeba bylo rzezbic nic tylko p&p??

Identyczny jak oryginał, kubek w kubek. zlosnik.gif

Napisano

> chyba w dzień

> mnie nie stać na ori lampy z fiata i jeżdżę na depo... dupy nie urywają... śwaiatło jest ale nie

> daje tyle szu co ori... przedmówca któryś napisał że trochę rozmywają tą linię i załamanie...

> potwierdzam....

Cóż, ja nie potwierdzam. 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Napisano

> czyi ogolem kupic nowe zamienniki i rozszabrowac zdemolowane ori lampy i wymienic szkla??

> a tak powaznie to moze faktycznie kupie uzywgi ori z jakiegos mlodego rocznika

Jak ori to tylko z młodego rocznika ja miałem od nowosci czyli 12 lat to swieciły jak w maluchu po zmianie na DEPO róznica kolosalna mimo ze to niby tandeta ale wyszewwdłem z załorzenia ze nawet niech 5 lat wytrzymaja to bedzie OK Co do zamontowania to zero problemu wszystko pasowało

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.