Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

regulator ciśnienia paliwa i filtr paliwa

Featured Replies

Napisano

Witam jaki zastosować filtr paliwa do stilo jtd aby nie przepuszczał zanieczyszczeń na regulator wysokiego paliwa. Muszę czyścić go czesto bo moje stilo jest bardzo czułe na ciśnienie i potrafi na odcinku 20km zgasnąć 10 razy. Za każdym razem mam na regulatorze taki jak by ostry piasek. czy jest na to jakiś sposób może dodatkowy filterek.

Napisano

> Witam jaki zastosować filtr paliwa do stilo jtd aby nie przepuszczał zanieczyszczeń na regulator

> wysokiego paliwa. Muszę czyścić go czesto bo moje stilo jest bardzo czułe na ciśnienie i

> potrafi na odcinku 20km zgasnąć 10 razy. Za każdym razem mam na regulatorze taki jak by ostry

> piasek. czy jest na to jakiś sposób może dodatkowy filterek.

inny niż do tej pory zlosnik.gif

A tak poważanie to przez te prawie 90kkm jak użytkuję stilo filtr paliwa był wymieniany zawsze z olejem i nie wiem o czym piszesz.

Albo masz filtry z D wyciągnięte, albo paliwo z czołgu spuszczone.

Pytanie czy ten ostry piasek to nie opiłki czegoś co się psuje/popsuło po drodze/w regulatorze- ale to totalne gdybanie.

Napisano

> Witam jaki zastosować filtr paliwa do stilo jtd aby nie przepuszczał zanieczyszczeń

normalny, dedykowany do Stilo: UFI, MAN, etc.

wymieniamy minimum co 20kkm

Napisano
  • Autor

olej wymieniam co 10tys i filt też Stosuję filtry boscha ostatnio założyłem innej firmy i jest to samo. Nie wiem czy się coś psuje bo ten problem mam od ponad roku ze w czasie jazdy po zdjęciu pedału gazu mi gaśnie silnik. nie ma braku mocy ani nic jak wyczyszczę to jakiś czas jest ok aż problem się znowu zaczyna powtarzać.

Napisano

Jesteś pierwszą osobą, która zgłasza taki problem.

Rozwal filtr paliwa na części pierwsze(brzeszczot Twoim przyjacielem) i zobacz czy znajdziesz tam takie same opiłki, obstawiam, że nie.

Nie przypominam sobie, żeby pomiędzy filtrem a pompą wysokiego ciśnienia był jakiś element poza wężem, więc pośpieszyłbym się z wymianą rzeczonej pompy zanim te opiłki popłyną do wtryskiwaczy.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

no nic poza wężem nie ma a potwierdzam że sest bardzo czuły na cisnieniowe skoki paliwa. czyż by się pompa kończyła?

Napisano

> no nic poza wężem nie ma a potwierdzam że sest bardzo czuły na cisnieniowe skoki paliwa. czyż by

> się pompa kończyła?

Na pewno czekanie i zmienianie kolejnych filtrów paliwa co kolejne 10kkm nie jest dobrym rozwiązaniem. Pewnie pompa miała jakąś wadę(bo zwykle nie padają) i się rozsypuje. Kup na alledrogo nową/używaną, wymień, oczyść układ zasilania z opiłków a starą sobie dokładnie obejrzyj, porób zdjęcia i podziel się wiedzą.

Pozdrawiam BAS

Napisano

w czasie jazdy po zdjęciu

> pedału gazu mi gaśnie silnik

a gdzie tankujesz? ja miałem taki problem kiedyś jak wlałem on spuszczone z pksowskiego jelcza. finał był taki ze przez miesiać prawie co tydzień wymiana filtra paliwa i rozcieńczając syf 40 l paliwa verva.

pozdrawiam Marcin

Napisano
  • Autor

kolego odnośnie paliwa to ponad 3 lata na czerwonym śmigam to i jak by pompa padła od tego to i tak się opłaca

Napisano

znany mi jest problem kiedy auto gaśnie jak puści się pedał gazu co prawda w innym samochodzie (citroen jumpy) ale z silnikiem 2.0 hdi też z common rail i z osprzętem boscha i problem tkwił właśnie w regulatorze ciśnienia, który siedzi w pompie wysokiego ciśnienia. Objaw dokładnie ten sam, podczas normalnej jazdy wystarczyło trochę puścić gaz i auto gasło. Po wyjęciu okazało się że regulator się rozleciał i jest w dwóch częściach, a po wymianie na nowy wszystko wróciło do normy. Generalnie jeśli zauważyłeś jakieś drobiny przypominające drobne opiłki aluminium to koniecznie powinieneś sprawdzić pompę wysokiego ciśnienia bo te drobiny najprawdopodobniej wydobywają się właśnie z niej i możliwe też, że te drobiny uszkodziły regulator i powodują że się zacina w pewnym położeniu

Napisano

> kolego odnośnie paliwa to ponad 3 lata na czerwonym śmigam to i jak by pompa padła od tego to i tak

> się opłaca

Pozostaje Ci z tych opałowych zysków troszkę ubrać i wymienić to i owo....

Reszta wypowiedzi mało parlamentarna by była więc ją pominę boje_sie.gif

Napisano

> kolego odnośnie paliwa to ponad 3 lata na czerwonym śmigam to i jak by pompa padła od tego to i tak

> się opłaca

pragne zauwazyc ze to co robisz jest niezgodne z prawem i moga cie spotkac rozne konsekwencje

Dobra lektura na poczatek Dz.U.99.83.930 art 73 waytogo.gif

Napisano

> pragne zauwazyc ze to co robisz jest niezgodne z prawem i moga cie spotkac rozne konsekwencje

> Dobra lektura na poczatek Dz.U.99.83.930 art 73

Przynajmniej wiemy, że na zupce można jeździć i jest to opłacalne. smile.gif

ZTCP była kiedyś dyskusja na ten temat a dzięki koledze wiemy, że można. smile.gif

Pozdrawiam BAS

ps. Jakiś czas temu Państwo Polskie przekroczyło próg zachłanności, zresztą jak pamiętasz, jestem zwolennikiem akcji "nie biorę paragonu".

Napisano

> Pozostaje Ci z tych opałowych zysków troszkę ubrać i wymienić to i owo....

> Reszta wypowiedzi mało parlamentarna by była więc ją pominę

Proponuję przenieść wątek na SSP, przynajmniej nie będzie widoczny dla niezalogowanych.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

dziś bedę rozbierał pompę zobaczymy co w niej siedzi a na czerwonym można bez problemu śmigać bo od początku jak go mam jak lekko filtr mi sie przybrudził to gasł czyli był bardzo czuły na ciśnienie paliwa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.