Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda Deauville

Featured Replies

Napisano

tak się zbieram i zbieram i może w końcu uda mi się zebrać i w najbliższy weekend zaczynam kurs na prawko.

z moto nie miałem do tej pory do czynienia poza jazdą jako plecak.

ale do rzeczy, nie wiem jeszcze jaką maszynę miałbym dosiąść (moto chciałbym przede wszystkim do bliższych/dalszych wypadów za miasto, ale i nadający się do jazdy po mieście).

z faworytów są: fazer (z minusów - moocny silnik); bandit S ( w sumie większsych zastrzeżeń brak, choć i tu moc jest niemała); tdm - (duży silnik, ale fajny uniwersalny turystyk) cbf 600 ( w sumie najbardziej mi odpowiada, jeno drogi) no i własnie dzisiaj zastanowił mnie jeszcze Deauville...

wcześniej jakoś nigdy nie brałem go pod uwagę (urodą nie grzeszy...) ale moto wydaje się spełniać moje wymogi, silnik pod kątem mocy chyba do opanowania dla początkującego ( choć z drugiej strony spotkałem się z opiniami, że czasem dostaje zadyszki) ale dwa kufry w standardzie (dla mnie spory plus) tylko ten wygląd...

anyway, macie może jakieś doswiadczenia z tym sprzętem?

jakieś uwagi,wady, zalety?

z góry dzięki

ewentualnie jeszcze wskazówki dot. inych modeli mile widziane smile.gif

p.s. ważne żeby były z owiewką smile.gif

póki co jest to zapytanie czysto teoretyczne, ale w niedalekiej perspektywie czasu możliwe, że będę próbował to urzeczywistnić smile.gif)

Napisano

wady: silnik, kufry, ktorych nie mozna zdemotnowac, wyglad

zalety: ekonomiczny w eksploatacji

Napisano
  • Autor

> wady: silnik, kufry, ktorych nie mozna zdemotnowac, wyglad

> zalety: ekonomiczny w eksploatacji

no własnie czytałem, że tym moto w serwisie pojawia się jedynie na zmianę opon i hamulców

tylko ten wygląd... jakoś nie moge się przekonać, trochę wygląda jak sprzęt dla panów koło pięćdziesiątki, którzy przeżywają druga młodość...

a masz może jakieś inne maszyny, które mógłbyś polecić?

Napisano

> no własnie czytałem, że tym moto w serwisie pojawia się jedynie na zmianę opon i hamulców

> tylko ten wygląd... jakoś nie moge się przekonać, trochę wygląda jak sprzęt dla panów koło

> pięćdziesiątki, którzy przeżywają druga młodość...

> a masz może jakieś inne maszyny, które mógłbyś polecić?

zalezy co chcesz, cbf to fajne moto, bandit 650 rowniez ... i jest wersja z pelna owiewka chyba

Napisano
  • Autor

> zalezy co chcesz, cbf to fajne moto, bandit 650 rowniez ... i jest wersja z pelna owiewka chyba

z pełną owiewką nie widziałem chyba, ale z dwóch powyższych to pewnie wybór padnie na bandytę (kryterium dyskwalifikującym cbf jest kasa oslabiony.gif tu z kilkanaście tysięcy trzeba wyłożyć...) a szkoda, bo podoba się bardzo ok.gif

Napisano

> z pełną owiewką nie widziałem chyba, ale z dwóch powyższych to pewnie wybór padnie na bandytę

> (kryterium dyskwalifikującym cbf jest kasa tu z kilkanaście tysięcy trzeba wyłożyć...) a

> szkoda, bo podoba się bardzo

GSX650FA

Napisano

TDM bardzo fajny motocykl, sam się nad takim zastanawiam, tylko że ma apetyt na paliwo smile.gif

Napisano

Deauville bedzie z wymienionych ( i tych niewymienionych ) dla Ciebie najlepszy.

Moment obrotowy na calkiem dobrym poziomie. Bardzo oszczedny jak i bezawaryjny. Moj nauczyciel jazdy mial go kilka lat, mowil o nim w samych superlatywach.

Z wymienionych - dla swierzaka to ewentualnie CBF 600 ABS

JHedyne pytanie jakie sie nasowa to czy szukasz 650 - ku czy 700 - ki, bralbym ostatnia z ABS'em.

wink.gif

Napisano

Witam,

wg mnie kryterium zbyt wysokiej mocy silnika można pominąć. Praktycznie w każdym z motocykli można niewielkim kosztem zamontować ogranicznik obrotów na układzie przepustnic (tak np. jak Yamaha postąpiła z FZ6 ograniczając moc z 98 do 78KM). Ma to taką zaletę, że kupisz motocykl jaki Ci się naprawdę podoba, a po doszlifowaniu umiejętności nie będzie kłopotu ze zmianą motocykla na mocniejszy.

PS1 FZ6 98KM na papierze wygląda groźnie, a w praktyce trzeba ten silnik nieźle pokręcić, by toto szybko jechało.

PS2 Deauville jak to PRAWDZIWA Honda, jest synonimem trwałości i niskich kosztów. Wygląd średni, moc wystarczająca, acz może w pewnym momencie kariery zbyt mała...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> GSX650FA

świetny ok.gif ale zdecydowanie ponad budżet...

a stare jajo średnio mi się widzi

Napisano
  • Autor

> TDM bardzo fajny motocykl, sam się nad takim zastanawiam, tylko że ma apetyt na paliwo

ale do turystyki świetny, ponoć mega uniwersalny motocykl. lipa, że chyba mało popularny i może być lipa przy odsprzedaży, no i dość duży (850ccm) silnik jak na początek hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Sugestia dot innych modeli.

> Turystyczne enduro z bardzo przyjemnym silnikiem

> Suzuki DL 650 (V-storm)

maszyna rewelacyjna ok.gif odpowiada mi i pod każdym względem, poza ceną. tutaj ciężko znaleźć coś poniżej 13 tysięcy...

planowałem wydać ok 8/9 tysi

> P.S.

> po info o Hani wal do użyszkodnika @brachu_

> http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=285469629&page=0&vc=1

ok.gif widziałem, fajna sztuka wink.gif

Napisano

> ale do turystyki świetny, ponoć mega uniwersalny motocykl. lipa, że chyba mało popularny i może być

> lipa przy odsprzedaży, no i dość duży (850ccm) silnik jak na początek

W lutowym numerze gazety MOTOCYKL jest artykuł o niej w dziale "motocykl używany", jeśli chciałby się coś więcej o niej dowiedzieć smile.gif

Quote:

TDM 850 to - jak mówią Anglicy - "all road bike", tzn. nadaje się prawie do wszystkiego.

Jeśli chodzi o sprzedaż nowych w naszym kraju to rzeczywiście, niby śladowe ilości. Co do silnika to myślę że to dobry wybór nawet na pierwszy sprzęt, na upartego można zmniejszyć moc, a potem odblokować.

Napisano
  • Autor

> Deauville bedzie z wymienionych ( i tych niewymienionych ) dla Ciebie najlepszy.

> Moment obrotowy na calkiem dobrym poziomie. Bardzo oszczedny jak i bezawaryjny. Moj nauczyciel

> jazdy mial go kilka lat, mowil o nim w samych superlatywach.

tylko czemu taki brzydki jest... zlosnik.gif

> Z wymienionych - dla swierzaka to ewentualnie CBF 600 ABS

> JHedyne pytanie jakie sie nasowa to czy szukasz 650 - ku czy 700 - ki, bralbym ostatnia z ABS'em.

nie mam nic skonkretyzowanego (może być 600/700 czy 800. byleby motocykl wart był uwagi).

generalnie to będę brał pod uwagę każdą opcję ok.gif która tylko zmieści się w moich widełkach cenowych.

Napisano

a nie myslales o Transalpie za ok 10 tysia znajdziesz zapewne cos z 2000 roku , moca i heblami sprzet nie grzeszy ale do turystyki solo starczy i na szuterek tez wjedziesz.

Napisano
  • Autor

trampek jakoś średnio mi się widzi, ale przemknęło mi jeszcze dzisiaj przez myśl... BMW F650GS

mieliście może do czynienia z tą maszyną?

wygląd o dziwo mi się podoba :D

moc nie powala, wiec pewnie do opanowania, turystyk pełną gębą, wygląda na wygodnego... jaki to byłby wybór?

chodzi konkretnie o model z końca lat dziewięćdziesiątych i początku dwutysięcznych (tak cenowo do ok 8/9 tysi)

Napisano

przeca to male moto jest ile masz wzrostu ??

Napisano
  • Autor

> przeca to male moto jest ile masz wzrostu ??

ok 185cm

powaga on mały jest?

na żywo go nie kojarzę, natomiast na zdjęciach nie wygląda na taki malutki hmm.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zapraszam na forum Devki - dowiesz się więcej: hondantv.pl

Sam posiadam i ujeżdżam, choć zrobiłem nią dopiero 300km, to jestem zakochany. Gang silnika w układzie V oniemiela (zapożyczony od choppera), ale niestety tym nie poszalejesz. 56KM i 55 nitków jeździ, ale grzecznie przy wadze 250kg, za to z jaką gracją. Kiedy jechałem oglądać Hondę Hornet CB600 S, Devka wpadła mi przypadkowo w oko. Zawsze mi się podobała, szczególnie za walory praktyczne, funkcjonalne i wał, więc musiałem się nią przejechać. Kiedy ją usłyszałem, zasiadłem i zrobiłem pierwsze kilkaset metrów - byłem zachwycony. Miejsce za kierownicą, widok przed sobą z poczuciem ujeżdżania poważnego sprzętu i komfort jazdy mnie zauroczył od razu, chwytając mocno za serce. Hornecik poszedł w zapomnienie, a ja wróciłem z Devką.

Spalanie średnie to 5-5,5l. Sprzęt totalnie bezawaryjny. Czasem lubi tylko paść pompa paliwa.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> własnie dzisiaj zastanowił mnie jeszcze

> Deauville...

.

> anyway, macie może jakieś doswiadczenia z tym sprzętem?

> jakieś uwagi,wady, zalety?

Kolega ma taką maszynę z 2003r i zrobił nią od 2006r ponad 35 tys , a w ubiegłym roku z kumplem na Trampku objechali całą Polskę dookoła .

Twierdzi , że przez ten czas nigdy go nie zawiodła na trasie ani nie sprawiała też mniejszych problemów .

A ze swojej strony mogę jak najbardziej polecić małego V-Stroma , tyle że w budżecie który zamierzasz przeznaczyć na zakup moto , takiego w sensownym stanie nie znajdziesz smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.