Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenie auta po sprzedaży

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanko

jezeli po upływie powiedzmy 2-tyg od sprzedaży auta, nowy właściciel spowoduje wypadek (a więc będzie jeździł jeszcze na ubezpieczeniu starego właściciela) komu zabierają znizki?

Napisano

> Mam takie pytanko

> jezeli po upływie powiedzmy 2-tyg od sprzedaży auta, nowy właściciel spowoduje wypadek (a więc

> będzie jeździł jeszcze na ubezpieczeniu starego właściciela) komu zabierają znizki?

Moga sie przyczepic do starego ale wtedy pokazuje sie umowe K-S i po temacie. Ja tam osobiscie zawsze zglaszam sprzedaz w UK i ubezpieczalni zeby nie bylo takich jazd.

Napisano

> Mam takie pytanko

> jezeli po upływie powiedzmy 2-tyg od sprzedaży auta, nowy właściciel spowoduje wypadek (a więc

> będzie jeździł jeszcze na ubezpieczeniu starego właściciela) komu zabierają znizki?

Nowy właściciel już działa na własne konto.

Trzeba zgłosić sprzedaż u ubezpieczyciela i w wydziale komunikacji. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Trzeba zgłosić sprzedaż u ubezpieczyciela i w wydziale komunikacji.

to 2 dni po sprzedaży zrobiłem ok.gif

Napisano

> Mam takie pytanko

Ubezpieczenie OC przechodzi na nowego właściciela w chwili podpisania umowy KS

Napisano

> Ubezpieczenie OC przechodzi na nowego właściciela w chwili podpisania umowy KS

Jeździ się z blankietem poprzedniego właściciela? Bo nazwisko i nr rej. będą inne niż w DR, jedynie nr nadwozia taki sam.

Napisano

> Jeździ się z blankietem poprzedniego właściciela? Bo nazwisko i nr rej. będą inne niż w DR, jedynie

> nr nadwozia taki sam.

mi w pzu wypisano aneks i spięto zszywaczem razem z blankietem poprzedniego właściciela

Napisano

> Jeździ się z blankietem poprzedniego właściciela? Bo nazwisko i nr rej. będą inne niż w DR, jedynie

> nr nadwozia taki sam.

OC z mocy ustawy przechodzi na nowego właściciela razem z samochodem. Nowy właściciel ma wybór, albo zostawia sobie to OC albo się go zrzeka i kupuje sobie nowe OC gdzieś indziej

Jeśli zostawia to TU przekalkulowuje mu (lub nie) stawkę na jego warunki i chce dopłatę. Do polisy robi się aneks lub zmienia dane na samej polisie. Na decyzję jest 30 dni od zakupu, chyba że polisa kończy się wcześniej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.