Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zestaw naprawczy

Featured Replies

Napisano

Co to tak naprawdę jest na wycenie wymiany rozrządu w ASO forda jest to kilka stów.

Same paski i napinacze to osobna rubryka.

Napisano

> Co to tak naprawdę jest na wycenie wymiany rozrządu w ASO forda jest to kilka stów.

> Same paski i napinacze to osobna rubryka.

Jaki Ford, jaki silnik?

Napisano

> Co to tak naprawdę jest na wycenie wymiany rozrządu w ASO forda jest to kilka stów.

> Same paski i napinacze to osobna rubryka.

Kurczę, 5x przeczytałem i dalej nie rozumiem...

Możesz tak jakoś bardziej po polsku napisać?

Napisano

> Fiesta 1.25

W tym silniku jest jeden pasek, jeden napinacz i to wszystko. Do napinacza nie ma żadnych akcesoriów. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to może przy okazji wykonali regulację zaworów i komplet płytek regulacyjnych to właśnie zestaw naprawczy w rozumieniu ASO.

Napisano

> W tym silniku jest jeden pasek, jeden napinacz i to wszystko.

I właśnie pasek + napinacz to jest zestaw naprawczy smile.gif

Napisano

> I właśnie pasek + napinacz to jest zestaw naprawczy

Quote:

Same paski i napinacze to osobna rubryka

Czytał cały wątek, czy tylko mój post?

Napisano

> Quote:

> Same paski i napinacze to osobna rubryka

> Czytał cały wątek, czy tylko mój post?

Niedopatrzenie! Sorka! Już nie piję dziś 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A ten silnik nie jest czasem od Yamahy?

Nie od Yamahy, ale projektowany przez inżynierów Yamahy.

Napisano

może pompa wody, albo inne cusie. Sprecyzuj o co chodzi?

Napisano
  • Autor

> może pompa wody, albo inne cusie. Sprecyzuj o co chodzi?

W wyliczeniu było

Zestaw pasków + napinacz

Zestaw naprawczy do wymiany rozrządu

Robocizna

Razem coś ok. 1200 zł. Co za wymianę rozrządu jest ceną abstrakcyjną

Napisano

Takie ceny ma aso niestety, w megane 1.4 16 V. ASO na Śląsku chcą około 2000zł. W prywatnym warsztacie zapłaciłem 1000zł z wymianą rozrządu, pompy, paska akcesoriów i płynu chłodniczego.

Napisano
  • Autor

> Takie ceny ma aso niestety, w megane 1.4 16 V. ASO na Śląsku chcą około 2000zł. W prywatnym

> warsztacie zapłaciłem 1000zł z wymianą rozrządu, pompy, paska akcesoriów i płynu chłodniczego.

Dokładnie w innym warsztacie wszystko będzie kosztować 5 stów. Byłem tylko ciekawy co się kryje pod tą nazwą "zestaw naprawczy"

Napisano

> Dokładnie w innym warsztacie wszystko będzie kosztować 5 stów. Byłem tylko ciekawy co się kryje pod

> tą nazwą "zestaw naprawczy"

Może komplet uszczelek i uszczelniaczy?

Napisano

A w ASO nie pytałeś przy odbiorze fakutury ?

Może się panu fakturzyście "źle kliknęło" albo mu tak komputer podpowiedział ?

Ja ostatnio w ASO (co prawda nie Ford) przejrzałem fakturę i spytałem jak im się udało wlać 4 litra oleju jak wg instrukcji łącznie z filtrem wchodzi 3,7,

i tak samo do skrzyni biegów na fakturze wlali 2,5, a wg instrukcji mieści się 2,1.

Pan zrobił wielkie oczy i stwierdził, że kliknął bo tak mu komputer podpowiadał ... i skorygował fakturkę o 50 zł wink.gif

Napisano

> Pan zrobił wielkie oczy i stwierdził, że kliknął bo tak mu komputer podpowiadał ... i skorygował fakturkę o 50 zł

Problem polega na tym, że pan nie zrobił wielkich oczu, bo się zdziwił tym, że za wysoką fakturę wystawił "bo mu komputer podpowiadał", tylko dlatego, że przyszedł klient, który wiedział ile oleju należy nalać i się upomniał o swoje. Pięciu przed Tobą się nie upomniało, więc Twój olej i tak był już za darmo wink.gif

Napisano

> Takie ceny ma aso niestety, w megane 1.4 16 V. ASO na Śląsku chcą około 2000zł. W prywatnym

> warsztacie zapłaciłem 1000zł z wymianą rozrządu, pompy, paska akcesoriów i płynu chłodniczego.

W jednym ASO Renault skroili kolegę po 100 złotych od "sprawdzanego systemu". Zlecając usługę liczył na to, że zapłacenie kilkuset złotych będzie skutkowało otrzymaniem informacji o ewentualnych usterkach wraz z szacunkowym kosztem naprawy. Jak się okazało - nie w ASO smile.gif Cała procedura (łącznie 600 złotych) była po prostu podłączeniem samochodu do komputera i odczytaniem błędów wraz z podaniem ich znaczenia. A co tak naprawdę się dzieje - tego już nie obejmowała. Za zdiagnozowanie wtrysków (jednym z błędów był bliżej nieokreślony błąd układu wtryskowego) chcieli +/- 70% kosztu regeneracji, za sprawdzenie klocków hamulcowych 100 złotych screwy.gif

Napisano
  • Autor

> A w ASO nie pytałeś przy odbiorze fakutury ?

> Może się panu fakturzyście "źle kliknęło" albo mu tak komputer podpowiedział ?

> Ja ostatnio w ASO (co prawda nie Ford) przejrzałem fakturę i spytałem jak im się udało wlać 4 litra

> oleju jak wg instrukcji łącznie z filtrem wchodzi 3,7,

> i tak samo do skrzyni biegów na fakturze wlali 2,5, a wg instrukcji mieści się 2,1.

> Pan zrobił wielkie oczy i stwierdził, że kliknął bo tak mu komputer podpowiadał ... i skorygował

> fakturkę o 50 zł

Ale to nie była faktura tylko kosztorys. Nie skorzystałem z usług ASO. Po prostu jestem ciekawy co w tej pozycji siedzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.