Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdjęciowi oceniacze Pug 307 do oceny

Featured Replies

Napisano

Witam,

jak w temacie co możecie powiedzieć o tym autku?.

Generalnie jak te auta się sprawują, jak koszty części, czy jest tam ta słynna droga w naprawie tylna belka.

klikamy

Dzięki za pomoc 20.GIF20.GIF

Napisano

> Witam,

> jak w temacie co możecie powiedzieć o tym autku?.

> Generalnie jak te auta się sprawują, jak koszty części, czy jest tam ta słynna droga w naprawie

samochód po leasingu, po lifcie sporo bolączek 307mek naprawili ale nigdy nie wiesz co ci padnie, zazwyczaj duperelki ale no JustRalf w 1.6 musiał skrzynię wymieniać. A tak to bardzo pojemne, wygodne i imho fajne auto. Z wad jest ciężkie więc szału po 1.6 nie oczekuj, gazuje się bardzo dobrze.

Części mają imho normalne ceny, przykładowo za wymianę amorków, tarcz, klocków i kilku duperelków w zawiasie zapłaciłem z robocizną 1500zł więc nie ma tragedii.

> tylna belka.

nie ma problemu z tym

> klikamy

> Dzięki za pomoc

samochód ze zdjęcia wygląda imho fajnie, ale ja bym szukał SW na twoim miejscu wink.gif

Napisano
  • Autor

> samochód po leasingu, po lifcie sporo bolączek 307mek naprawili ale nigdy nie wiesz co ci padnie,

> zazwyczaj duperelki ale no JustRalf w 1.6 musiał skrzynię wymieniać. A tak to bardzo pojemne,

> wygodne i imho fajne auto. Z wad jest ciężkie więc szału po 1.6 nie oczekuj, gazuje się bardzo

> dobrze.

> Części mają imho normalne ceny, przykładowo za wymianę amorków, tarcz, klocków i kilku duperelków w

> zawiasie zapłaciłem z robocizną 1500zł więc nie ma tragedii.

> nie ma problemu z tym

> samochód ze zdjęcia wygląda imho fajnie, ale ja bym szukał SW na twoim miejscu

Trochę mało jest SW , nie śpieszy mi się szukam sobie spokojnie. Chcemy wydać max 25 tyś. Auto ma być wygodne Pb lub Pb + Lpg, w miarę mało awaryjne i po 2006r. Może ma ktoś jakąś inną sensowną propozycję.

Napisano

> Trochę mało jest SW , nie śpieszy mi się szukam sobie spokojnie. Chcemy wydać max 25 tyś. Auto ma

> być wygodne Pb lub Pb + Lpg, w miarę mało awaryjne i po 2006r. Może ma ktoś jakąś inną

> sensowną propozycję.

ciężko stwierdzić czy 307 jest mało awaryjna, mniej się psuje od laguny i stilo z tego co mam z porównania bezpośredniego ale np kumpel ma passka b5 1.9 którego sobie sam przyciągnął z raichu i kurcze ma go rok i ani razu nie był u mechanika przez ten czas (olej i filtry zmienił po kupnie)

Napisano

> Trochę mało jest SW , nie śpieszy mi się szukam sobie spokojnie. Chcemy wydać max 25 tyś. Auto ma

> być wygodne Pb lub Pb + Lpg, w miarę mało awaryjne i po 2006r. Może ma ktoś jakąś inną

> sensowną propozycję.

Astra II kombi?

Napisano

> Astra II kombi?

Do 25 tys zł to spokojnie kupi III.

Napisano

> ciężko stwierdzić czy 307 jest mało awaryjna, mniej się psuje od laguny i stilo z tego co mam z

> porównania bezpośredniego ale np kumpel ma passka b5 1.9 którego sobie sam przyciągnął z

> raichu i kurcze ma go rok i ani razu nie był u mechanika przez ten czas (olej i filtry zmienił

> po kupnie)

przejechałem 307 grubo ponad 100 tys km i mogę stwierdzić, że jest całkowicie bezawaryjna (na moim przykładzie). Auto bardzo dobrze wykonane, nieźle się prowadzi, żadnych usterek - ani poważnych, ani drobnych.

Jeździłem wersją 1,6 HDI.

Napisano

> przejechałem 307 grubo ponad 100 tys km i mogę stwierdzić, że jest całkowicie bezawaryjna (na moim

> przykładzie). Auto bardzo dobrze wykonane, nieźle się prowadzi, żadnych usterek - ani

> poważnych, ani drobnych.

> Jeździłem wersją 1,6 HDI.

To jest fenomen francuzów i włochów wink.gif Wszyscy psioczą na 407 a u mnie w poprzedniej firmie 2.0 HDI nie chciało się w ogóle psuć, nic się z nim nie działo. To samo ze stilo kumpel miał jedno od nowości i nic się nie działo, teraz ma drugie i psuje się non stop.

mi w 307 przez 5 lat w skrócie: wspomaganie, 2x zawieszenie, cewka, sprzęgło, kilka razy końcówki drążków, wachaczy, 2x wydech, taśma airbag, 2x amorki, i bierze olej w całkiem dużej ilości, samochód miał 45kkm nalatane jak go kupowałem, teraz jest 130kkm...

Napisano

> To jest fenomen francuzów i włochów Wszyscy psioczą na 407 a u mnie w poprzedniej firmie 2.0 HDI

> nie chciało się w ogóle psuć, nic się z nim nie działo. To samo ze stilo kumpel miał jedno od

> nowości i nic się nie działo, teraz ma drugie i psuje się non stop.

> mi w 307 przez 5 lat w skrócie: wspomaganie, 2x zawieszenie, cewka, sprzęgło, kilka razy końcówki

> drążków, wachaczy, 2x wydech, taśma airbag, 2x amorki, i bierze olej w całkiem dużej ilości,

> samochód miał 45kkm nalatane jak go kupowałem, teraz jest 130kkm...

kurcze, sprzedaj dziada bo zbankrutujesz. Przy takim przebiegu, nie spodziewałbym się no.gif

Napisano

> mi w 307 przez 5 lat w skrócie: wspomaganie, 2x zawieszenie, cewka, sprzęgło, kilka razy końcówki

> drążków, wachaczy, 2x wydech, taśma airbag, 2x amorki, i bierze olej w całkiem dużej ilości,

> samochód miał 45kkm nalatane jak go kupowałem, teraz jest 130kkm...

nie masz ewidentnie ręki do niego smile.gif

Napisano

> kurcze, sprzedaj dziada bo zbankrutujesz. Przy takim przebiegu, nie spodziewałbym się

I tak pewnie połowę rzeczy tylko wymieniłem. Zapomniałem o chłodnicy klimy. Nagrzewnicy. Wentylatora nawiewu.

Napisano

> Do 25 tys zł to spokojnie kupi III.

A II-ka jest szara, nudna, bez polotu, bez wyposażenia...

Napisano

> ciężko stwierdzić czy 307 jest mało awaryjna, mniej się psuje od laguny i stilo z tego co mam z

> porównania bezpośredniego ale np kumpel ma passka b5 1.9 którego sobie sam przyciągnął z

> raichu i kurcze ma go rok i ani razu nie był u mechanika przez ten czas (olej i filtry zmienił

> po kupnie)

Wiesz, takie porównanie jest bez sensu. Bo Ciebie np. będzie denerwował lekki szmer w zawieszeniu i pojedziesz to zdiagnozować i naprawić. A jemu np. wielowahaczówka cała będzie symfonie grać, a on będzie twierdził, że jest OK.

Napisano

> I tak pewnie połowę rzeczy tylko wymieniłem. Zapomniałem o chłodnicy klimy. Nagrzewnicy.

> Wentylatora nawiewu.

To wszystko brzmi tak, że na myśl mi przychodzi jedno - aby nie kupiłeś auta, które aspirowało do głównej roli w filmie "Das Boot". cfaniaczek.gif

Napisano

> Wiesz, takie porównanie jest bez sensu. Bo Ciebie np. będzie denerwował lekki szmer w zawieszeniu i

> pojedziesz to zdiagnozować i naprawić. A jemu np. wielowahaczówka cała będzie symfonie grać, a

> on będzie twierdził, że jest OK.

Ja akurat o dupetelkach typu stuki nie pisałem. Po prostu zawieszenie jest za delikatne w stosunku do wagi tego samochodu i się sypie.

Napisano

> To wszystko brzmi tak, że na myśl mi przychodzi jedno - aby nie kupiłeś auta, które aspirowało do

> głównej roli w filmie "Das Boot".

raczej nie. Samochód był dobrze sprawdzony przed zakupem. Sama elektronika z resztą nie sypie się na szczęście. Nie jestem też jedyny na tym forum z problemową 307. Just Ralf miał jeszcze więcej zabaw a ma swoją od nowości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.