Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obudowa filtra powietrza

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj wymieniałem filtr powietrza w laczku i pękła jedna ze śrub do przykręcania pokrywy mad.gif Co ciekawe pękła z powodu korozji yikes.gif i jej część została w nakrętce (czyli odpadł sam łeb śruby). Można takie śruby gdzieś kupić? Czy szukać całej obudowy która na allegro kosztuje koło 100 PLN plus przesyłka? A może rozwiercić i wstawić inną śrubę? Generalnie na trzech śrubach nie powinien brać lewego powietrza ale będzie to teraz budzić mój niepokój... wink.gif Co myślicie? hmm.gif

Napisano

> Dzisiaj wymieniałem filtr powietrza w laczku i pękła jedna ze śrub do przykręcania pokrywy Co

> ciekawe pękła z powodu korozji i jej część została w nakrętce (czyli odpadł sam łeb śruby).

> Można takie śruby gdzieś kupić? Czy szukać całej obudowy która na allegro kosztuje koło 100

> PLN plus przesyłka? A może rozwiercić i wstawić inną śrubę? Generalnie na trzech śrubach nie

> powinien brać lewego powietrza ale będzie to teraz budzić mój niepokój... Co myślicie?

Miałem to samo. Mechanik nie zauważył, a może nie chciał, że śruba zerwała się.

Nie rozwiercisz, bo nakrętka wcześniej rozgrzeje się i wypadnie z plastiku.

Ale to może i dobra metoda, bo powstaje dziura.

W tę dziurę dałem nową śrubę z nakrętką od góry.

Napisano

> Co myślicie?

u mnie stalo sie to z 2 srubami po przekatnej wiec wycialem diaksem i wybilem

obudowe skrecilem na trytytki i smiga dalej, a pozostale 2 sruby zabezpieczylem smarem miedziowym

Napisano

Ja w swoim laczku mialem problem z 3 sztukami. Udalo mi tak wykrecic i wybic stare ze nowe sie wkrecily w ich miejsce.

Napisano

> Załóż gumkę od weka i będzie

U mnie zapiekła się jedna śruba to rozwierciłem od razu wszystkie i zrobiłem na śruba + nakrętka. Wada jest taka, że muszę wyciągnąć całą obudowę przy zmianie filtra, ale to tylko kilka minut więcej. A $ na obudowie zaoszczędzona.

Napisano
  • Autor

Heh, wygląda na to że odkryliśmy kolejną typową usterkę laczka z cyklu TTTM wink.gif Coś mi się wydaje że wszyscy mieli lub będą mieli ten problem. Jest całkiem możliwe że wielu z nas o tym nie wie, bo dzisiaj obejrzałem sobie jeszcze raz tą śrubę i cały przełom jest zardzewiały, co oznacza że urwali ją w ASO przy ostatniej wymianie... sick.gifangryfire.gif

Napisano

> Dzisiaj wymieniałem filtr powietrza w laczku i pękła jedna ze śrub do przykręcania pokrywy Co

> ciekawe pękła z powodu korozji i jej część została w nakrętce (czyli odpadł sam łeb śruby).

> Można takie śruby gdzieś kupić? Czy szukać całej obudowy która na allegro kosztuje koło 100

> PLN plus przesyłka? A może rozwiercić i wstawić inną śrubę? Generalnie na trzech śrubach nie

> powinien brać lewego powietrza ale będzie to teraz budzić mój niepokój... Co myślicie?

Ja bym rozwiercił i założył z nakrętką, tylko wykręć te nie pogniłe jeszcze śruby i smaru na nie nałóż.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.