Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

golf mkIV klimatyzacja, wentylatry

Featured Replies

Napisano

mam takie pytanie

na panelu climatronic przelanczam z trybu econ na clime i wentylatory sie zalanczaja , kompresor nie

kompresor na krotko podpiety, sprzeglo dziala

vag-com - zero bledow

przy jakiej temp na zewnatrz klima bedzie dzialac ? (min temp)

czy po zalaczeniu klimy jesli nie startuje kompresor powinny zalanczac sie wentylatory?

czy powinny dzialac 2 czy tylko 1?

aha silnik gdy sie zagrzeje to na chlodnicy wlanczaja sie tez 2 wentylatory na raz

Napisano

> mam takie pytanie

> na panelu climatronic przelanczam z trybu econ na clime i wentylatory sie zalanczaja , kompresor

> nie

> kompresor na krotko podpiety, sprzeglo dziala

> vag-com - zero bledow

> przy jakiej temp na zewnatrz klima bedzie dzialac ? (min temp)

> czy po zalaczeniu klimy jesli nie startuje kompresor powinny zalanczac sie wentylatory?

> czy powinny dzialac 2 czy tylko 1?

> aha silnik gdy sie zagrzeje to na chlodnicy wlanczaja sie tez 2 wentylatory na raz

U mnie w cordobie wygląda tak, ze jak jest w miarę chłodno to wentylatory się nie uruchamiają mimo, ze klima chodzi. Jak jest gorąco to oba wiatraki startują od razu po odpaleniu silnika i włączeniu klimy. Generalnie to działa różnie grinser006.gif. Klima u mnie się włącza przy ok. 4-5*C, ale nawet przy niższej temperaturze jak włączę klimę (ECON OFF) to na obrotomierzu widzę wzrost obrotów. Kiedyś ktoś tu napisał, że w tych silnikach sprężarka pracuje cały czas.

Mam silnik benz 1.4 BBY

Napisano

chyba poniżej +5'C możesz zapomnieć o zasprzęgleniu klimy smile.gif

Napisano

Golf V

jak jest zimno to nic sie nie wlacza,ani wentylaor ani kompresor

Napisano

> mam takie pytanie

> na panelu climatronic przelanczam z trybu econ na clime i wentylatory sie zalanczaja , kompresor

> nie

> vag-com - zero bledow

> czy po zalaczeniu klimy jesli nie startuje kompresor powinny zalanczac sie wentylatory?

> aha silnik gdy sie zagrzeje to na chlodnicy wlanczaja sie tez 2 wentylatory na raz

ponizej +5 stopni nie załaczy sie klima , jak załaczysz klime to po chwili powinny sie załaczyc dwa wentylatory

Napisano

> mam takie pytanie

> nie

> vag-com - zero bledow

Skoro wentylatory sie włanczaja to teoretycznie spręzarka tez powinna ,pewnie poniżej 5 wentylatory też nie chodza cfaniaczek.gif sprawdż napięcie na sprężarke i czy nie sa wytopione bezpieczniki na aku waytogo.gif

Napisano

> Skoro wentylatory sie włanczaja to teoretycznie spręzarka tez powinna ,pewnie poniżej 5 wentylatory

> też nie chodza sprawdż napięcie na sprężarke i czy nie sa wytopione bezpieczniki na aku

niekoniecznie - w matizie był taki głupi system że wentylator wrzucał drugi bieg jak włączałeś guzik z klimy, niezależnie od sprężarki. W focusie tez z tego co pamiętam, to wentylator startował i ewentualnie po chwili się wyłączał jak klima nie ruszyła.

Napisano

> niekoniecznie - w matizie był taki głupi system że wentylator wrzucał drugi bieg jak włączałeś

> guzik z klimy, niezależnie od sprężarki. W focusie tez z tego co pamiętam, to wentylator

> startował i ewentualnie po chwili się wyłączał jak klima nie ruszyła.

w vw jesli sprezarka nie ruszy to wentylatory tez nie

Napisano

> w vw jesli sprezarka nie ruszy to wentylatory tez nie

W moim Golfi IV z Climatronic'iem miałem fizycznie przerwane przewody od sprzęgiełka sprężarki (czyli chcąc nie chcąc nie mogła "wystartować"), a mimo to wentylatory "startowały" po włączeniu klimy wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Skoro wentylatory sie włanczaja to teoretycznie spręzarka tez powinna ,pewnie poniżej 5 wentylatory

> też nie chodza sprawdż napięcie na sprężarke i czy nie sa wytopione bezpieczniki na aku

U mnie w leonie klima włącza się jak jest powyżej +2*C.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.