Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

naprawa tapicerki..

Featured Replies

Napisano

Witam mam mały problem przetarł mi się fotel od kierowcy (ta wystająca poduszka z lewej strony do trzymania ciała) i nie wiem czy jest możliwość kupienia org. pokrycia fotela? czy zakup całego kompletnego siedziska? bo reszta tapicerki jest cud miód..

Napisano

> Witam mam mały problem przetarł mi się fotel od kierowcy (ta wystająca poduszka z lewej strony do

> trzymania ciała) i nie wiem czy jest możliwość kupienia org. pokrycia fotela? czy zakup całego

> kompletnego siedziska? bo reszta tapicerki jest cud miód..

jedź do tapicera, zrobi Ci porządek w tym miejscu i po problemie.

Napisano

> Witam mam mały problem przetarł mi się fotel od kierowcy (ta wystająca poduszka z lewej strony do

> trzymania ciała) i nie wiem czy jest możliwość kupienia org. pokrycia fotela?

Samo poszycie można było kupić - ale nie wiem, czy jeszcze produkują. Najlepiej z numerem nadwozia poszukać numerka tego poszycia w ePER, a potem iść z tym numerkiem do najbliższego ASO i zapytać o cenę i dostepność.

Napisano

ja bym poszukał i wytargał fotel z jakiegoś anglika za parę groszy z takim samym wzorem tapicerki i przełożył grinser006.gif

Napisano

> iść z tym numerkiem do najbliższego ASO i

> zapytać o cenę i dostepność.

ja wiem, ze spinka do Suzuki za 35zl Ci nie straszna, ale dasz 700zl za szmatke na same siedzisko? cfaniaczek.gif

Napisano

> ja bym poszukał i wytargał fotel z jakiegoś anglika

a element na ktorym sie siedzi nie jest taki sam w obu fotelach i to bez wzgledu na to gdzie znajduje sie fotel kierowcy?

Napisano

> a element na ktorym sie siedzi nie jest taki sam w obu fotelach i to bez wzgledu na to gdzie

> znajduje sie fotel kierowcy?

Moze byc inny, zalezy od wersji i modelu samochodu. Inna sprawa, to lepiej wyrwac uzywke z lewego fotela od anglona niz europejczyka, bo taki fotel bedzie mniej wysiedziany.

Napisano

> Moze byc inny, zalezy od wersji i modelu samochodu.

mowa o PII - sa inne?

> Inna sprawa, to lepiej wyrwac uzywke z lewego

> fotela od anglona niz europejczyka, bo taki fotel bedzie mniej wysiedziany.

IMO lepiej isc do tapicera, albo samemu sciagnac poszycia i isc do krawcowej. bedzie ladnie i tanio... chyba, ze ktos chce trzymac niepotrzebne stelaz fotela na wieki wiekow w piwnicy...

Napisano

> ja wiem, ze spinka do Suzuki za 35zl Ci nie straszna, ale dasz 700zl za szmatke na same siedzisko?

Bardziej bym się martwił dostępnością niż ceną - biorąc pod uwagę jakie trudności były np. z zakupem poszyć do Stilo, to sam fakt, że tę szmatkę w ogóle da się kupić, uznałbym za pomyślnie zrządzenie losu.

Napisano

> ja wiem, ze spinka do Suzuki za 35zl Ci nie straszna, ale dasz 700zl za szmatke na same siedzisko?

dla Daniela 700 to jak 70 dla nas grinser006.gif dałbys 70pln za siedzisko? cfaniaczek.gif

Napisano

> Bardziej bym się martwił dostępnością niż ceną

rok temu sie dowiadywalem i sa do sciagniecia z Włoch, a gąbki sa na miejscu w PL. oczywiscie mowa o PII.

Napisano

> dla Daniela 700 to jak 70 dla nas dałbys 70pln za siedzisko?

nie, bo poszycie oparcia rowniez sie sypie, a to kosztuje 1000zl. lepiej do tapicera i uszyc od nowa wszystko na jeden wzor.

Napisano

> rok temu sie dowiadywalem i sa do sciagniecia z Włoch

W praktyce to nic nie znaczy w przypadku Fiata sick.gif - można zamówić i czekać nawet i rok jeśli nie leżą akurat gdzieś na półce, dostawca uszyje im wtedy, jak się zbierze jakaś minimalna liczba zamówień. Ale można też mieć szczęście i trafić od ręki. I znowu się posłużę przykładem Stilo - raz na siedzisko czekałem ponad 8 miesięcy, za drugim razem - 3 dni. grinser006.gif

Z gąbkami jest lepiej. ok.gif

Napisano

> W praktyce to nic nie znaczy w przypadku Fiata

w praktyce zamawialem czesci z epera z Wloch i byly w kilka dni. jak mowili, ze beda, to byly. wierze na slowo, ale mnie nigdy cos takiego nie spotkalo...

Napisano

> w praktyce zamawialem czesci z epera z Wloch i byly w kilka dni. jak mowili, ze beda, to byly.

> wierze na slowo, ale mnie nigdy cos takiego nie spotkalo...

dopóki sa wyprodukowane i leżą na magazynie. Zamówiłem kiedyś przycisk otwierania tylnej klapy do Stilo, nie było go na żadnym magazynie w europie, więc poszło zlecenie do produkcji - termin realizacji - nie wiadomy. Więc naprawiłem stary zlosnik.gif

A jeśli chodzi o Punta - Yaboll panel sterowanie przyciskami i szybami od HGT (chodziło o automatyczne opuszczanie się szyby kierowcy) - czekał coś ponad miesiąc, bo fabryka musiała wyprodukować.

Napisano

> mowa o PII - sa inne?

Siedziska w wiekszosci przypadkow sa takie same w obu fotelach. W oparciach sa roznice jesli to wersja 3D lub posiada jaski w fotelach

Napisano

> Siedziska w wiekszosci przypadkow sa takie same w obu fotelach.

podaj przyklad kiedy nie sa i jak to sie ma do tego, ze jest tylko jedna wersja siedziska w Eperze do danej wersji PII.

i po co pisac" Moze byc inny, zalezy od wersji i modelu samochodu." kro to nie prawda?

Napisano

> podaj przyklad kiedy nie sa i jak to sie ma do tego, ze jest tylko jedna wersja siedziska w Eperze

> do danej wersji PII.

> i po co pisac" Moze byc inny, zalezy od wersji i modelu samochodu." kro to nie prawda?

Rozbieralem fotele od wersji Sporting, naprawialem gabki, trzymania boczne i pamietam, ze siedziska roznily sie miedzy soba jakims szczegolem. A czy gdzies napisalem, ze nie pasuje??

PII Sound z 2002 roku i myslisz, ze od tamtego czasu nie bylo jakis zmian chociazby w Eperze smirk.gif. Chyba bardziej oplaca sie zaczac robic jednakowa uniwersalna tapicerke dla obu foteli, szczegolnie gdy taka wersja samochodu nie jest produkowana od 9 lat niz klepac dwie oddzielne, prawie nie rozniace sie od siebie.

Napisano

jesli maja taki sam numer, to musze byc takie same.

widze, ze uciekasz w baczny watek i puszczasz zaslone dymna zaciemniajaca obraz, wiec dodam, ze caly czas mowa jest o tym samym elemencie o ktorym jest mowa od poczatku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.