Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi A3 8P - jakie opinie?

Featured Replies

Napisano

Co powiecie o tym samochodzie? Rocznik 2004, przebieg 230 tys km licznikowo ale na pewno wiecej realnie. Silnik 2.0TDI z pękniętą głowicą i nie jezdzi - wymieni sie caly silnik smile.gif

Jakie sa slabe punkty tego samochodu? Jakie awarie, co moze zaskoczyc w eksploatacji? Jak sie tym jezdzi? Fajne to to jest? Ktos moze z wlasnego doswiadczenia cos powie o tym modelu? hmm.gif

Warto to kupic za niecale 20 tys zł? hmm.gif (to nie dla mnie)

Napisano

Co do audi a3 - jakość wykonania , wyciszenie bardzo dobre .

Ja co prawda mam 3.2Q ale silnik 2.0 tdi 140 miałem w passacie spalanie średnie na poziomie 7 L na 100 km , mimo nie pochlebnych opinie w internecie u mnie prawie 200 tys km bez usterek .

Napisano
  • Autor

> Co do audi a3 - jakość wykonania , wyciszenie bardzo dobre .

> Ja co prawda mam 3.2Q ale silnik 2.0 tdi 140 miałem w passacie spalanie średnie na poziomie 7 L na

> 100 km , mimo nie pochlebnych opinie w internecie u mnie prawie 200 tys km bez usterek .

A jakie tam jest zawieszenie? jakies wielowahacze czy cos takiego?

Denerwujacych zadnych usterek nie ma? Elektryka, elektronika? Np. w Passatach B5 i FL czesto padają mikrostyki w zamkach (zamek do wymiany, nie oplaca sie naprawiac), i w tym konkretnym A3 o ktorym mowie tez jest to samo, caly czas wyswietla ze drzwi sa otwarte mimo ze zamkniete czyli to samo. I sie zastanawiam czy sa tez inne volkswagenowskie usterki, czy sa wyeliminowane w audi smile.gif

Silnik i tak bedzie wlozony "nowy" , wiec podejrzewam ze usterek nie bedzie z nim zwiazanych.

Napisano

> Co powiecie o tym samochodzie? Rocznik 2004, przebieg 230 tys km licznikowo ale na pewno wiecej

> realnie. Silnik 2.0TDI z pękniętą głowicą i nie jezdzi - wymieni sie caly silnik

> Jakie sa slabe punkty tego samochodu? Jakie awarie, co moze zaskoczyc w eksploatacji? Jak sie tym

> jezdzi? Fajne to to jest? Ktos moze z wlasnego doswiadczenia cos powie o tym modelu?

> Warto to kupic za niecale 20 tys zł? (to nie dla mnie)

za 20 kola to ja bym tego zloma palcem nie ruszyl

Napisano
  • Autor

> za 20 kola to ja bym tego zloma palcem nie ruszyl

Ale on nie jest kupowany w calosci ze jest taki tani. Nie ma silnika i jest lekko bity smile.gif

Napisano

> Ale on nie jest kupowany w calosci ze jest taki tani. Nie ma silnika i jest lekko bity

no to IMO jest to wladowanie 20 kpln w bloto

Napisano

> Ale on nie jest kupowany w calosci ze jest taki tani. Nie ma silnika i jest lekko bity

No to tym bardziej nie wart 20kpln

Napisano
  • Autor

> no to IMO jest to wladowanie 20 kpln w bloto

No niewazna ta cena, pomijając cene, nadal ponawiam pytanie o opinie o takim samochodzie ok.gif

Napisano
  • Autor

> No to tym bardziej nie wart 20kpln

A ile mozna dac? Silnik z peknieta glowica + zderzak przod do wymiany i drobna kosmetyka.

Napisano

> A ile mozna dac? Silnik z peknieta glowica + zderzak przod do wymiany i drobna kosmetyka.

No takie audi powiedzmy kosztuje koło 25 k

to teraz policz za ile wyrwiesz silnik, za ile go przełozysz , jaki ten silnik kupisz itp itd...

Napisano
  • Autor

> No takie audi powiedzmy kosztuje koło 25 k

> to teraz policz za ile wyrwiesz silnik, za ile go przełozysz , jaki ten silnik kupisz itp itd...

Silnik juz jest i trzeba kupic jakis samochod w dobrej cenie wlasnie bez silnika... takie buty hehe.gif

Napisano

> Silnik juz jest i trzeba kupic jakis samochod w dobrej cenie wlasnie bez silnika... takie buty

facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Silnik juz jest i trzeba kupic jakis samochod w dobrej cenie wlasnie bez silnika... takie buty

wiesz, co ... powiem Ci, że wygląda mi to na biznes życia zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> wiesz, co ... powiem Ci, że wygląda mi to na biznes życia

To zaden biznes, a normalna sprawa, nie pierwsze tak auto kupione, ale niewazne. Pytam o opinie o tym aucie czy warto brac dla siebie, nie na handel oczywiscie ok.gif

Napisano

> To zaden biznes, a normalna sprawa, nie pierwsze tak auto kupione, ale niewazne. Pytam o opinie o

> tym aucie czy warto brac dla siebie, nie na handel oczywiscie

Warto grinser006.gifok.gif

Napisano

jaki kod silnika?

Bo większośc konstrukcji 2,0TDI to niezbyt fajna opcja.

Kolega też wymieniał silnik w audi... tyle że A4.

koszt operacji około 5k.

Zarówno przed jak i pow wymianie na wolnych obrotach silnik łapał "drgawki" więc TTTM.

Ogólnie ten silnik nie jedzie jak na taką moc, pali sporo i jest awaryjny. Do 1,9TDI nawet nie próbuj porównywać wink.gif

Napisano

> To zaden biznes, a normalna sprawa, nie pierwsze tak auto kupione, ale niewazne. Pytam o opinie o

> tym aucie czy warto brac dla siebie, nie na handel oczywiscie

policz. 20k za auto, 5k za zrobienie wszystkiego.

Ja bym wziął tylko jeśli:

-nowy silnik byłby tym jednym z lepszych

-byłaby to wersja wypas wyposażenia (s-line kompletny na przykład)

-ogólny stan pojazdu i wnętrza (poza tymi wadami co wymieniłeś) wskazywałby na niewielkie zużycie

jeśli to zwykła padaka w przecięty stanie z zarżniętym silnikiem i do poprawek blacharsko-lakierniczych to średnio opłacalna zabawa.

Napisano

Auto fajne ale drogie. Jak podliczysz to kupisz na chodzie i jeszcze kolor sobie wybierzesz wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.