Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

10kkm z Nevo

Featured Replies

Napisano

Siemanko. Dziś byłem na przeglądzie ze swoją gazownią po przejechaniu pierwszych 10kkm (centralka piszczała, że już czas cfaniaczek.gif ) Szybka wymiana filtrów i podłączenie do kompa - nie wywaliło żadnych błędów palacz.gif nic, zero null zlosnik.gif Kolega Czykit załamany, że znowu nie ma co robić przy instalce tylko wyzerować przypomnienie o następnym przeglądzie :D . Podczas jazdy przez te 10k stwierdzam, że Nevo to rewelacyjna instalka; ANI RAZU silnik nawet nie zgasł na lpg ba.. nawet nie szarpnął, nie dusił się ani żadne tego typu sprawy skromny.gif Jeździ się jakby nie było instalacji w aucie; tylko pisk rezerwy/koniec lpg mi o niej przypomina. Ci co mają dylemat jaką instalkę zamontować - pomyślcie o założeniu Kme Nevo, naprawdę warto waytogo.gif

Ps. Tak, wiem 10 tysi to pikuś ale Czykit wspomniał, że ma auto z taką instalką z nalotem ponad 150kkm biglaugh.gif

Napisano

Jak dobrze zamontowane, na dobrych wtryskach, dobrze skalibrowane to nie widzę w tym nic dziwnego, że się nie sypie :-)

Napisano

> Ps. Tak, wiem 10 tysi to pikuś ale Czykit wspomniał, że ma auto z taką instalką z nalotem ponad

> 150kkm

Nevo weszło na rynek chyba w połowie zeszłego roku. hmm.gif

Napisano

> Siemanko. Dziś byłem na przeglądzie ze swoją gazownią po przejechaniu pierwszych 10kkm (centralka

> piszczała, że już czas ) Szybka wymiana filtrów i podłączenie do kompa - nie wywaliło żadnych

> błędów nic, zero null Kolega Czykit załamany, że znowu nie ma co robić przy instalce tylko

> wyzerować przypomnienie o następnym przeglądzie :D . Podczas jazdy przez te 10k stwierdzam, że

> Nevo to rewelacyjna instalka; ANI RAZU silnik nawet nie zgasł na lpg ba.. nawet nie szarpnął,

> nie dusił się ani żadne tego typu sprawy Jeździ się jakby nie było instalacji w aucie; tylko

> pisk rezerwy/koniec lpg mi o niej przypomina. Ci co mają dylemat jaką instalkę zamontować -

> pomyślcie o założeniu Kme Nevo, naprawdę warto

> Ps. Tak, wiem 10 tysi to pikuś ale Czykit wspomniał, że ma auto z taką instalką z nalotem ponad

> 150kkm

heh to żadna nowa wiadomość... ja od zawsze mówie: jak masz założoną porządnie instalacjęi dobrze wyregulowaną ot nie ma bata musi dziąłac. ja już na gazie przejachałem dwoma autami grubo ponad 100 kkm i nie miałem problemów. po prostu nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej:) odpalam auto i koniec. nawet nie wiem kiedy się na gaz przełącza, za to wiem, że na nim jeżdże jak podjeżdząm na stację... wtedy za litr mi wychodzi aktualnie 2,67 zł...:)

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Jakie masz średnie spalanie ?

Wychodzi mi ~9l.

Napisano

> Nevo weszło na rynek chyba w połowie zeszłego roku.

"Na rynek" - słowo klucz grinser006.gif

Czykit jest przed rynkiem cfaniaczek.gif

Napisano

Ja mam starą wersję diego i też nic, absolutnie nic się nie dzieje. Po prostu palę i jadę. Od pół roku nie podpinałem laptopa bo nie ma takiej potrzeby cfaniak.gif

Czykit rulez smile.gif

Napisano

> Ja mam starą wersję diego i też nic, absolutnie nic się nie dzieje. Po prostu palę i jadę. Od pół

> roku nie podpinałem laptopa bo nie ma takiej potrzeby

> Czykit rulez

no dobra, stag300, valteki zółte, reduktor zavoli, 5 lat, prawie 100kkm i dopiero podpięcie kompa w tym roku, błędów brak, ustawienia takie jak początkowe, serwisanci w szokuu, że wszystko działa poprawnie i nie wymaga jeszcze ingerencji, poza wymianą filterków oczywiście grinser006.gif

dobry montaż to podstawa skromny.gif

Napisano

> Siemanko. Dziś byłem na przeglądzie ze swoją gazownią po przejechaniu pierwszych 10kkm (centralka

> piszczała, że już czas ) Szybka wymiana filtrów i podłączenie do kompa

Co ile regularny serwis?

> Ci co mają dylemat jaką instalkę zamontować -

> pomyślcie o założeniu Kme Nevo, naprawdę warto

Ja polecam Tartarini. W Gdańsku zamontowałem, a w Szczecinie wystroiłem za darmo.

Napisano

> ... valteki zółte ... 5 lat, prawie 100kkm ...

No, jestem pod wrażeniem ...

Moje 3 omowe wytrzymały ok. 20 tys. km.

Może te stare były jeszcze dobrej jakości ...

Napisano

> No, jestem pod wrażeniem ...

> Moje 3 omowe wytrzymały ok. 20 tys. km.

> Może te stare były jeszcze dobrej jakości ...

to ja dorzuce, 300 000km na valdemarach czerwonych, instalacja z 2006r pacjent opel omega 2.0 16v Ele taxi

raz regenerowany silver przy 150 000km i wymieniony map na nowy po 200 000km.

dalej jeździ zlosnik.gif

Napisano

> No, jestem pod wrażeniem ...

> Moje 3 omowe wytrzymały ok. 20 tys. km.

> Może te stare były jeszcze dobrej jakości ...

To samo powiedział mój "gazownik", ja się cieszę, że wszystko się trzyma ładnie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Co ile regularny serwis?

> Ja polecam Tartarini. W Gdańsku zamontowałem, a w Szczecinie wystroiłem za darmo.

Serwis można ustawiać w programie max jest chyba 10kkm i to jest imo optymalnie zwłaszcza, że nic się nie dzieje cool.gif Tak jak większość tu napisała: kluczem do sukcesu jest dobry gazownik wink.gif

Napisano

> Serwis można ustawiać w programie max jest chyba 10kkm i to jest imo optymalnie zwłaszcza, że nic

> się nie dzieje

Ale to strasznie szybko. Po co tak często skoro nic się nie dzieje? W tartarini mam co 30 tysięcy. Wielka strata czasu i przede wszystkim pieniędzy na tak częste serwisy. Mało zachęcająca perspektywa eksploatacji tej instalacji.

Napisano

> Ale to strasznie szybko. Po co tak często skoro nic się nie dzieje? W tartarini mam co 30 tysięcy.

> Wielka strata czasu i przede wszystkim pieniędzy na tak częste serwisy. Mało zachęcająca

> perspektywa eksploatacji tej instalacji.

Możesz i co 100kkm serwisować, najwyżej jak filtr nie zdąży zebrać to Ci wtryski zabije.

Wymiana filtra raz na 10kkm to chyba nie jest zbyt wielki problem... a przy jakości LPG na polskich stacjach więcej z tego będzie dobrego niż złego.

Napisano

> Możesz i co 100kkm serwisować, najwyżej jak filtr nie zdąży zebrać to Ci wtryski zabije.

To trzeba żużel tankować, żeby usprawiedliwiać tak częstą wymianę. U mnie po 30 tysiącach filtr był czysty.

Który jeszcze z producentów obejmuje tak niskim przebiegiem przeglądy gwarancyjne swoich instalacji?

Znajomy w brc ma co 15 tysięcy i do tej pory bezproblemowo przejechał 100 tysięcy i jakoś wtrysków mu nie zabiło. W przeciągu 30 tysięcy przeglądy ma dwa a nie trzy. IMO to naciąganie klienta na bezsensownie częste wizyty w serwisie i becalowanie.

> Wymiana filtra raz na 10kkm to chyba nie jest zbyt wielki problem... a przy jakości LPG na polskich

> stacjach więcej z tego będzie dobrego niż złego.

Może zbyt wielkim nie, ale po prostu zwykłym problemem i niepotrzebnym wydawaniem pieniędzy...

Na jakość gazu na polskich stacjach nie narzekam, bo nie mam powodu. 10 lat ujeżdżam sprzęty na lpg i nigdy nie miałem z tym problemu.

Napisano
  • Autor

> Ale to strasznie szybko. Po co tak często skoro nic się nie dzieje? W tartarini mam co 30 tysięcy.

> Wielka strata czasu i przede wszystkim pieniędzy na tak częste serwisy. Mało zachęcająca

> perspektywa eksploatacji tej instalacji.

Dla mnie to nie jest strata czasu a tym bardziej kasy bo przegląd kosztuje mnie prawie jedno tankowanie gazu palacz.gif . Po drugie niestety nie mam zaufania do naszego lpg i wolę jeździć częściej na przeglądy i mieć pewność, że wszystko jest ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.