Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co kupić Micra czy Aygo

Featured Replies

Napisano

Chcę kupić samochód, głównie do jazdy po mieście. Interesuje mnie rocznik 2008-2010, benzyna, poj. do 1.2

Nasuwa się pytanie co polecacie? Proszę o opinie, sugestie...

Powinien być bezawaryjny, mało palić i mieć kopa grinser006.gif

Napisano

nie wiem jak micra ale aygo kopa do miasta ma

1 bieg kończy się na 50km/h

2 na 100

max spalanie jakie uzyskałem w pugu 107 (bliźniacze auto) to 6,3 i więcej nie chciał palić

Napisano

> Chcę kupić samochód, głównie do jazdy po mieście. Interesuje mnie rocznik 2008-2010, benzyna, poj.

> do 1.2

> Nasuwa się pytanie co polecacie? Proszę o opinie, sugestie...

> Powinien być bezawaryjny, mało palić i mieć kopa

przejedz sie oboma zlosnik.gif

icra z racji tego ze jest od 3jaczkow sporo wieksza bedzie wygodniejsza ok.gif

ma tez jakis bagaznik ok.gif

1.2 w nissanie jest calkiem żwawe zlosnik.gif

Napisano

Subiektywne wrażenia:

Komfort jazdy nieporównywalnie wiekszy w Micrze, gabarytowo to też auto o segment większe, o niebo lepiej wykończone. Żeby chciała jechać to min. 1,2 80 KM musi być.

Aygo lepiej się prowadzi, fajnie przyspiesza (na trójcie spokojnie rozpędza się do 150km/h) i naprawdę mało pali - jak ktoś to już napisał na spalanie powyżej 6 litrów trzeba solidnie but.gif-ować.

Wykonanie poniżej krytyki, ale oprócz tego że w niektórych autach zdarzają się przecieki wody do środka to niewiele się dzieje.

Lubią się psuć stacyjki i wkładki zamków (made by Peugeot).

Silnik sam w sobie nie do zarżnięcia.

Miałem Aygo, wiele km przejechałem Micra - na miasto wybrałbym Aygo ponownie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Chcę kupić samochód, głównie do jazdy po mieście. Interesuje mnie rocznik 2008-2010, benzyna, poj.

> do 1.2

Suzuki Alto, taki jak w moim avatarze palacz.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mam aygo, a w zasadzie żona. W mieście nie ma sobie równych smile.gif zwinne to jak gokart, zaparkować łatwo, pali prawie tyle co nic. A widok innych kierowców oddalających się w lusterku bezcenny. Na 2 biegu do odcinki na zegarze 110km/h smile.gif

Kilka lat już ją mamy i jedyna awaria to padło sprzędło przy 65tys km frown.gif

Pomijając słabe materiały wewnątrz (ale da się przeżyć), jedyną bolączką tego samochodu jest tylny schowek. Na małe zakupy wystarczy ale trudno się wyjmuje z niego reklamówki przez wysoki próg załadunku. Pomimo tego polecam to autko do miasta ze względu na właściwości jezdne, które rekompensują minusy bagażnika smile.gif

• 3 miesiące później...
Napisano

> do 1.2

Teściowa ma Aygo, nówkę z salonu.... pomijam fakt, że trzeba mieć.... by coś takiego kupić za ponad 40 tys zl no.gif

Spalanie po mieście nieco ponad 6 l przy normalnej jeździe więc szału nie ma, wykończenie tego samochodu to dramat wszędzie widać oszczędności (co przy cenie zakupu wydaje się śmieszne)

Generalnie samochód dla mało wymagających, bagażnik malutki, miejsca z przodu nawet sporo, z tyłu dramat.

Jeździłem bliźniakiem czyli Peugeotem 107 , nawet fajnie się tym po mieście jeździ. Fakt, że kręci na 2 biegu do ponad 100 KM/H ale nawet pomimo tego, rakietą trudno to nazwać, wrażenie prędkości potęguje hałas zarzynanego silnika i wszelkie szumy niewyciszonego pudełka ok.gif

Osobiście wybrał bym Micrę

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.